Fonduri Europene Sălaj Ultimele stiri

Proiect de mobilitate urbană cu finanţare europeană în Zalău

Autorităţile locale din Zalău vor amenaja circa şapte kilometri de piste de biciclete în cadrul unui proiect de mobilitate urbană cu finanţare europeană cu o valoare estimată de 60 de milioane de lei.

Consilierii locali au aprobat luni, în unanimitate, participarea municipiului Zalău la proiectul “Modernizare coridoare de mobilitate urbană durabilă – Zalău 2023”, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 59.101.886 lei, din care contribuţia proprie a municipalităţii este de 1.792.377 lei.

Proiectul a parcurs toate etapele de evaluare şi se află în perioadă precontractuală, perioada estimată pentru derularea lui fiind martie 2019 – februarie 2023.

Potrivit referatului ce a însoţit proiectul de hotărâre aprobat luni, proiectul include amenajarea de trotuare şi pistă de biciclete pe o distanţă de 5,6 kilometri pe bulevardul Mihai Viteazul, alături de un tronson de 1,4 kilometri pe axa est- vest a oraşului.

De asemenea, în zonele menţionate va fi reabilitată şi extinsă canalizarea pluvială, vor fi amenajate staţii de autobuz, va fi montat mobilier urban şi vor fi create spaţii verzi.

Related posts

TeraPlast și-a dublat cifra de afaceri în primul trimestru al anului 2018

Stefana Muresan

Investiții noi de peste 50 de milioane de euro în Oradea pentru 2020

Traian Dan

Businessmenii germani sărbătoresc 10 ani în ritm simfonic

Nora Dumitrescu

Leave a Comment