Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ungaria investește în fotbalul din comunitățile maghiare din România. FK Csíkszereda, afacere de peste 11 mil. euro

Guvernul de la Budapesta investește într-o rețea de academii de fotbal în țările vecine, iar Academia de Fotbal a Secuimii este prima mare investiție a executivului condus de Viktor Orban. FK Csíkszereda, echipa academiei care a costat pînă acum 11,5 milioane de euro joacă în liga a treia, deși scopul era să ajungă în liga a doua. În comparație, Sepsi OSK este echipa-exemplu: clubul înființat practic din nimic a ajuns în șase ani în liga I și a primit 6,2 milioane de euro pentru construirea unui stadion, scrie hotnews.ro.

Începînd din 2013 guvernul maghiar a alocat cca 70 milioane de euro pentru academiile de fotbal maghiare din afara Ungariei. Astfel, în Transilvania, Slovacia, Voivodina, Ucraina, Slovenia și Croația terenurile și stadioanele cresc ca ciupercile după ploaie. Între proiectele sprijinite sunt echipe care au un real succes, dar și încercări mai puțin reușite.

Banii vin pe de o parte prin Asociația Maghiară de Fotbal, pe de altă parte prin Fondul Bethlen Gábor. Peste tot apare Academia Puskás, adică figura lui Lőrinc Mészáros, unul dintre apropiații prim-ministrului Viktor Orbán.

În cadrul Academiei de Fotbal din Secuime joacă momentan 3-4.500 de copii. La echipele de juniori mari ale clubului (U16-U19) joacă 83 de copii care stau în centrul din Miercurea Ciuc. ”Până în momentul de față au plecat 6 copii la Academia Puskás din Ungaria”, spune un oficial.

Foto: Zoltán Sipos/ Centrul Academiei de Fotbal din Secuime din Miercurea Ciuc

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujana iese din insolvenţă şi deschide opt noi magazine

Articolul următor

Proiect de mobilitate urbană cu finanţare europeană în Zalău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share