Covasna Harghita Investitii Ultimele stiri

Ungaria investește în fotbalul din comunitățile maghiare din România. FK Csíkszereda, afacere de peste 11 mil. euro

Guvernul de la Budapesta investește într-o rețea de academii de fotbal în țările vecine, iar Academia de Fotbal a Secuimii este prima mare investiție a executivului condus de Viktor Orban. FK Csíkszereda, echipa academiei care a costat pînă acum 11,5 milioane de euro joacă în liga a treia, deși scopul era să ajungă în liga a doua. În comparație, Sepsi OSK este echipa-exemplu: clubul înființat practic din nimic a ajuns în șase ani în liga I și a primit 6,2 milioane de euro pentru construirea unui stadion, scrie hotnews.ro.

Începînd din 2013 guvernul maghiar a alocat cca 70 milioane de euro pentru academiile de fotbal maghiare din afara Ungariei. Astfel, în Transilvania, Slovacia, Voivodina, Ucraina, Slovenia și Croația terenurile și stadioanele cresc ca ciupercile după ploaie. Între proiectele sprijinite sunt echipe care au un real succes, dar și încercări mai puțin reușite.

Banii vin pe de o parte prin Asociația Maghiară de Fotbal, pe de altă parte prin Fondul Bethlen Gábor. Peste tot apare Academia Puskás, adică figura lui Lőrinc Mészáros, unul dintre apropiații prim-ministrului Viktor Orbán.

În cadrul Academiei de Fotbal din Secuime joacă momentan 3-4.500 de copii. La echipele de juniori mari ale clubului (U16-U19) joacă 83 de copii care stau în centrul din Miercurea Ciuc. ”Până în momentul de față au plecat 6 copii la Academia Puskás din Ungaria”, spune un oficial.

Foto: Zoltán Sipos/ Centrul Academiei de Fotbal din Secuime din Miercurea Ciuc

Related posts

UBB organizează pentru liceeni concursuri care pot înlocui examenul de admitere

redactia

Timișul și Aradul, pe primele poziții în topul tranzacțiilor cu terenuri agricole; Bistriţa Năsăud, la coada clasamentului

Stefana Muresan

Evoluția pieței pensiilor private în primul semestru al anului 2019

Ligia Voro

Leave a Comment