Turism Ultimele stiri

AFIR deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii în arealul ITI – Delta Dunării, alocare de peste 21 mil. euro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii în arealul ITI – Delta Dunării (Instrumentul Teritorial Integrat – Delta Dunării) pentru dezvoltarea infrastructurii de bază şi pentru protejarea patrimoniului cultural, care vor avea o alocare financiară totală de 21,77 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al AFIR, cele două sesiuni se vor desfăşura în perioada 21 ianuarie 2019, ora 9:00 – 30 aprilie 2019, ora 16:00, şi vor avea o alocare financiară de circa 16,78 milioane de euro pentru submăsura 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, iar pentru submăsura 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural de 4,99 milioane de euro, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Pragurile de calitate ale proiectelor diferă în fiecare lună, începând de la 50 de puncte în prima etapă lunară (21 ianuarie – 28 februarie 2019) şi ajungând până la pragul minim din ultima etapă lunară (1 – 30 aprilie 2019) de 20 de puncte pentru investiţii în infrastructura rutieră de interes local, educaţională şi socială şi pentru protejarea patrimoniului cultural. Pentru infrastructura de apă/apă uzată, pragul minim sub care nu se pot selecta proiecte este de 25 de puncte, precizează instituţia.

“Avem nevoie de investiţii în această zonă deosebită a ţării noastre, avem nevoie să dezvoltăm infrastructura de bază, mai ales într-o zonă cu puternic potenţial turistic şi economic. De asemenea, investiţiile în protejarea patrimoniului cultural sunt importante pentru dezvoltarea durabilă a zonei Delta Dunării şi mai ales pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural. Alături de accesul la infrastructura de bază, satele noastre au nevoie de revigorarea vieţii sociale, de conservarea şi dezvoltarea moştenirii noastre culturale”, a menţionat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Prin intermediul submăsurii 7.2 ITI – Delta Dunării, se acordă fonduri nerambursabile în procent de 100% pentru investiţii în infrastructura rutieră, de alimentare cu apă, canalizare şi pentru componenta educaţională sau socială (grădiniţe, creşe, after school, şcoli profesionale în domeniul agricol sau instituţii de învăţământ secundar superior – filieră tehnologică). Valoarea sprijinului acordat pentru o investiţie începe de la 500.000 de euro şi poate ajunge până la 4.000.000 de euro pentru proiecte colective.

Totodată, prin submăsura 7.6 ITI – Delta Dunării, se obţin maximum 500.000 de euro, fonduri nerambursabile în procent de până la 100%, pentru susţinerea investiţiilor de restaurare, conservare şi accesibilizare a patrimoniului cultural de interes local, a aşezămintelor monahale, inclusiv a aşezămintelor culturale.

“Cererile de finanţare se depun online pe pagina de internet a Agenţiei, www.afir.info, până în data de 30 aprilie 2019, ora 16:00, sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii de fonduri nerambursabile au la dispoziţie Ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenţiei, la secţiunea ‘Investiţii PNDR’ în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte”, se mai spune în comunicatul AFIR.

 

Related posts

TAROM continuă campania ''Dor de lume'' – bilete cu preţuri de la 119 euro dus-întors

Stefana Muresan

Apare o platformă cu oportunitățile de finanțare din Regiunea Nord-Vest

Nora Dumitrescu

NTT DATA Romania, premiul special al juriului în cadrul Transilvania Tech Industry Awards

Stefana Muresan

Deva, proiecte cu finanțare europeană de 70 mil. euro

Stefana Muresan

AFA Cluj a premiat 7 personalități clujene excepționale la “Gala Excelenței la Feminin 2018”

Stefana Muresan

Relansarea exporturilor, prioritate pentru diplomația comercială românească

Ligia Voro

Aproape 400 de kilometri din proiectul Via Transilvanica pot fi parcurși. Un nou traseu de 100 km este amenajat în județul Mureș

Papuc Irina

Finanțare europeană de 212 mil. lei pentru realizarea Centurii de Est a municipiului Arad

Stefana Muresan

Copiii se vor plimba la Oradea cu Tramvaiul de Epocă și Autobuzul Cabrio

Traian Dan

Cursa dintre Timişoara şi Bucureşti a fost cea mai solicitată anul trecut, în traficul aerian intern

Robert Bloancă

Noul vicepreşedinte al Aeroportului „Transilvania”, validat de Consiliul Judeţean Mureş

Stefana Muresan

“Personalurile” arată jalnic din cauza subfinanțării

redactia

Primarul Sibiului, despre cele mai importante investiții în infrastructura orașului în anul 2019

Papuc Irina

Băimărenii de la Kema Tronic se vor implica în proiectul Reduces

Nora Dumitrescu

Via Transilvanica în județul Sibiu: La Biertan a fost inaugurat tronsonul de 115 km

Ion Surdu

Provocări și previziuni despre IT-ul românesc: „Noi am reușit în ciuda faptului că suntem în România, nu datorită faptului că suntem în România”

Ion Surdu

Platformă online pentru a doua opinie medicală. Consultații virtuale non stop

redactia

Lansarea proiectului european „Calitate, Competenta, Performanta in Consiliul Judetean Cluj”

Stefana Muresan

Iașul propune extinderea “Alianţei Vestului” peste Carpați

redactia

Păstrăvul de Sfăraș va fi comercializat în rețeaua Metro

Nora Dumitrescu

ENDAVA DEVINE UN JUCĂTOR IT GLOBAL PRIN FUZIUNEA CU VELOCITY PARTNERS

Stefana Muresan

BNR lansează monede cu tema „30 de ani de la Revoluția Română”: două pentru colecționare și una pentru circulație

Papuc Irina

FlorideLux: Începutul anului școlar a triplat vânzările online de flori

Ligia Voro

Daimler își extinde rețeaua globală de producție remanufactură prin deschiderea unei noi facilități de remanufacturare în România

redactia

Leave a Comment