Turism Ultimele stiri

AFIR deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii în arealul ITI – Delta Dunării, alocare de peste 21 mil. euro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii în arealul ITI – Delta Dunării (Instrumentul Teritorial Integrat – Delta Dunării) pentru dezvoltarea infrastructurii de bază şi pentru protejarea patrimoniului cultural, care vor avea o alocare financiară totală de 21,77 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al AFIR, cele două sesiuni se vor desfăşura în perioada 21 ianuarie 2019, ora 9:00 – 30 aprilie 2019, ora 16:00, şi vor avea o alocare financiară de circa 16,78 milioane de euro pentru submăsura 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, iar pentru submăsura 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural de 4,99 milioane de euro, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Pragurile de calitate ale proiectelor diferă în fiecare lună, începând de la 50 de puncte în prima etapă lunară (21 ianuarie – 28 februarie 2019) şi ajungând până la pragul minim din ultima etapă lunară (1 – 30 aprilie 2019) de 20 de puncte pentru investiţii în infrastructura rutieră de interes local, educaţională şi socială şi pentru protejarea patrimoniului cultural. Pentru infrastructura de apă/apă uzată, pragul minim sub care nu se pot selecta proiecte este de 25 de puncte, precizează instituţia.

“Avem nevoie de investiţii în această zonă deosebită a ţării noastre, avem nevoie să dezvoltăm infrastructura de bază, mai ales într-o zonă cu puternic potenţial turistic şi economic. De asemenea, investiţiile în protejarea patrimoniului cultural sunt importante pentru dezvoltarea durabilă a zonei Delta Dunării şi mai ales pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural. Alături de accesul la infrastructura de bază, satele noastre au nevoie de revigorarea vieţii sociale, de conservarea şi dezvoltarea moştenirii noastre culturale”, a menţionat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Prin intermediul submăsurii 7.2 ITI – Delta Dunării, se acordă fonduri nerambursabile în procent de 100% pentru investiţii în infrastructura rutieră, de alimentare cu apă, canalizare şi pentru componenta educaţională sau socială (grădiniţe, creşe, after school, şcoli profesionale în domeniul agricol sau instituţii de învăţământ secundar superior – filieră tehnologică). Valoarea sprijinului acordat pentru o investiţie începe de la 500.000 de euro şi poate ajunge până la 4.000.000 de euro pentru proiecte colective.

Totodată, prin submăsura 7.6 ITI – Delta Dunării, se obţin maximum 500.000 de euro, fonduri nerambursabile în procent de până la 100%, pentru susţinerea investiţiilor de restaurare, conservare şi accesibilizare a patrimoniului cultural de interes local, a aşezămintelor monahale, inclusiv a aşezămintelor culturale.

“Cererile de finanţare se depun online pe pagina de internet a Agenţiei, www.afir.info, până în data de 30 aprilie 2019, ora 16:00, sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii de fonduri nerambursabile au la dispoziţie Ghidul solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenţiei, la secţiunea ‘Investiţii PNDR’ în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte”, se mai spune în comunicatul AFIR.

 

Related posts

Asocierea SC Drum Concept, Proactiv, Tancrad si Kentel Design – contract de reabilitare drumuri de 50 mil. euro, în Hunedoara

redactia

Maramureș: Compania americană Universal Alloy Corporation Europe investeşte peste 250 de milioane de euro într-un centru pentru producţia de componente pentru aeronave

redactia

Producătorii clujeni s-au adaptat vremurilor: trec în mediul online

Nora Dumitrescu

Artistul de la Simex: “Transilvania are o bogată tradiție în mobila sculptată”

Nora Dumitrescu

Autorităţile române au trimis CE, spre aprobare, proiecte de 629 milioane euro în decembrie 2018

redactia

Finanțare europeană pentru Centrul „Smart Industries” al Universității Oradea

Traian Dan

Plățile cu cardurile emise de băncile românești și valoarea tranzacțiilor s-au dublat în ultimii 4 ani

Papuc Irina

NTT DATA Romania a inaugurat laboratorul de inovaţie “INNU18”

Stefana Muresan

România, a doua țară din UE cu cea mai mare pondere de studente la IT și Comunicații

Papuc Irina

Studii geotehnice pentru ocolitoarea Zalăului

Nora Dumitrescu

Lucrările la Sala Polivalentă din Oradea, executatate în proporție de 40%

Traian Dan

Fonduri europene pentru transformarea celei mai circulate artere din Sibiu. Orașul va avea prima stradă cu bandă dedicată transportului public

Papuc Irina

Transregio Feleac are liber de la Mediu

Nora Dumitrescu

RADET este oficial în faliment. Ce urmează

Papuc Irina

Continental este dublu câştigător la testul anvelopelor de iarnă ADAC 2018

redactia

Olandezii de la Dietsmann vor opera pe câmpurile petrolifere din Crișana

Nora Dumitrescu

„Comunicare și vindecare: managementul relației cu pacienții”

redactia

FUTURE: Programul dedicat studenților – angajaților – profesorilor se lansează oficial la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Erste şi Banca Transilvania, cele mai mari creşteri dintre instituţiile bancare listate

Stefana Muresan

Cluj vs. București – Unde e mai bine să faci afaceri

redactia

Uzinele Tenaris au trimis echipament medical la Zalău și Călărași

Nora Dumitrescu

Hornbach a investit 2,8 milioane euro în extinderea magazinului din Sibiu

Papuc Irina

Clujul se vrea Capitala Europeană a Inovării

Nora Dumitrescu

Îmbuteliatorul de apă minerală Apemin Zizin construieşte o nouă fabrică la Braşov

redactia

Leave a Comment