Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Medici din Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov, intervenţie în premieră pentru Europa de Est

Echipe medicale din Geneva, Gent, Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov au realizat în România o intervenţie în premieră pentru Europa de Est, transplantul robotic, în care suturile vasculare şi implantarea ureterului în vezica urinară au fost realizate folosind robotul DaVinci, potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

“ANT salută iniţiativa echipelor medicale Geneva, Gent, Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov care au făcut în România o intervenţie în premieră în Europa de Est, transplantul robotic sau RAKT – “Robotic Assisted Kidney Transplantation”, în care suturile vasculare şi implantarea ureterului în vezica urinară au fost realizate folosind robotul DaVinci. Agenţia Naţională de Transplant aplaudă iniţiativa medicilor de a opera pro bono, punând vieţile pacienţilor mai presus de orice”, se menţionează în mesajul ANT, citat de Agerpres.

Directorul executiv al ANT, Alexandra Anca Baculea, şi coordonatorul UATM, Marian Stamate, au participat, în perioada 10-12 ianuarie 2019, la cea de-a doua ediţie a maratonului de transplant renal iniţiat de Spitalul “Sfântul Constantin” Braşov, prin Centrul de Transplant Renal “Profesor Gilles Mentha”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România, locul trei în UE, în privința fermelor conduse de femei

Articolul următor

Arhitectul Mihail Cătălin Ştefan, noul director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share