Cluj Ultimele stiri

UBB Cluj, acceptată în reţeaua pentru dezvoltare sustenabilă a ONU

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a fost acceptată ca membru al Reţelei pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

UBB va fi reprezentată în cadrul Reţelei Naţiunilor Unite pentru dezvoltare sustenabilă prin Centrul de cercetare pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Facultăţii de Geografie care va avea acces, prin acest statut, la platforma de comunicare online a rețelei, la date, proiecte și experți în domeniul dezvoltării sustenabile.

Includerea Universităţii Babeş-Bolyai în Reţeaua pentru dezvoltare sustenabilă a ONU îi oferă posibilitatea de a identifica oportunităţi de finanţare şi colaborare, precum şi de a-şi promova activităţile şi evenimentele din cadrul strategiei de dezvoltare sustenabilă, crescându-i vizibilitatea internaţională.

„Această nouă afiliere este extrem de importantă nu doar din perspectiva prestigiului reţelei în care Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca face acum parte, ci şi din punctul de vedere al strategiei noastre instituţionale, reprezentând un pas important în două direcții de bază: recunoașterea internațională a rezultatelor în domeniul cercetării, în acest caz din zona dezvoltării sustenabile, precum și recunoașterea și continuarea proiectelor incluse în strategia “UBB goes green“, afirmă Daniel David, prorectorul UBB responsabil cu cercetarea, competitivitatea-excelența și publicațiile științifice.

La rândul său, József Benedek, coordonatorul activităţii UBB în cadrul Reţelei Națiunilor Unite pentru dezvoltare sustenabilă, a precizat că „în perioada imediat următoare, reprezentanţii Centrului de cercetare pentru dezvoltare sustenabilă al UBB se vor concentra asupra stabilirii contactelor practice în cadrul Reţelei şi asupra identificării mecanismelor şi resurselor de colaborare în domeniul cercetării”.

Rețeaua pentru Dezvoltare Sustenabilă își desfășoară activitatea sub coordonarea Secretariatului General al Națiunilor Unite, mobilizând expertiza ştiinţifică şi tehnologică globală pentru identificarea şi promovarea soluţiilor practice de dezvoltare sustenabilă, implementarea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă stabilite în anul 2015 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, precum şi a Acordului de la Paris în domeniul schimbărilor climatice, ratificat de Uniunea Europeană în data de 5 octombrie 2016.

 

Related posts

Americanii de Sykes aduc încă 112 oameni în Sigma Center

Nora Dumitrescu

CJ | Literatura şi marea pe viu cu Radu Niciporuc

Finanțări de 1,6 milioane de euro pentru șapte orașe și municipii din Bihor

Traian Dan

Transilvania Broker de Asigurare, aproape de listare

Stefana Muresan

Virgin Hyperloop Unveils West Virginia as the Location for the Hyperloop Certification Center

Ionut Oprea

Australienii de la ADX Energy au încasat 1,5 milioane dolari de la Reabold Resources pentru proiectul din Parța, județul Timiș

redactia

Baia Mare va avea conexiune aeriană cu Bucureștiul

Nora Dumitrescu

Topul angajatorilor privaţi din Mureş

Ligia Voro

Coresi – 5 ani la Brașov: Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România

Papuc Irina

Piața de medicamente fără prescripţie medicală, suplimentele alimentare şi dispozitivele medicale pentru îngrijire personală, creştere de peste 14 % în 2018

redactia

Bosch va deschide o fabrică de mașini de spălat în Simeria

Stefana Muresan

Bucureşti Mall-Vitan, campanie aniversară de 20 de ani, premiul cel mare – o Tesla Model 3

Ligia Voro

Primăria Hunedoara, încasări de peste 1 milion de euro din Castelul Corvinilor

Stefana Muresan

SC Alfadin Com, de la exploatare la eficiență, în sectorul prelucrării lemnului

Stefana Muresan

Brașov: 15 start-up-uri din domeniile Energie și Smart City au învățat cum să atragă investiții pentru a-și dezvolta afacerile. Primarul, în juriu

Papuc Irina

Ferma din Recea Cristur a finalizat trecerea la agricultura ecologică

Nora Dumitrescu

Program de week-end: clujenii, invitați la concursul de aeromodelism Liberty Multirotor Racing – ediția treia

Ligia Voro

CNAIR deschide traficul pe loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebeş-Turda!

Stefana Muresan

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

CBRE lansează servicii omnichannel de retail și industrial

Transilvania Business

Cities of Tomorrow #6: reconversion & revitalisation

Ionut Oprea

Elite în business. Județul Mureș. Ranking I: Violeta Oltean, director general MAVIPROD: “Nimic nu este mai frumos decât să ai o afacere proprie pe care să o vezi cum crește, din nimic, și ajunge acolo unde nici nu ai visat!”

Ligia Voro

Noutățile anului universitar 2018-2019 la UMF Tîrgu Mureș

Stefana Muresan

„Construirea poveștilor de succes comune": Tren de mare viteză Budapesta – Cluj – București

Stefana Muresan

Leave a Comment