Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

created by dji camera

Grupul german Daimler începe producţia unei noi cutii de viteze, în opt trepte, pentru autoturismele Mercedes-Benz. Cutiile de viteză 8G Double Clutch Transmission vor fi produse în cadrul companiei Star Assembly din Sebeș, județul Alba.

 

Reprezentanţii Star Assembly vor marca noua etapă din producţia uzinei printr-un eveniment care va avea loc în 7 februarie, la Sebeş. “Ceremonia va marca inceputul unei noi etape a investitiei derulate de concernul Daimler in Romania, pentru extinderea productiei de cutii de viteze automate de ultima generatie destinate automobilelor Mercedes-Benz”, se arată în invitaţia trimisă Transilvania Business.

La ceremonia de la Sebeş, din februarie, va participa CEO StarTransmission & StarAssembly by Daimler, Klaus Eichhorn.

 

Producția în serie a transmisiilor automate a demarat la Sebeș în anul 2013 cu asamblarea transmisiilor în cinci trepte de viteză, NAG1. Un an mai târziu, portofoliul de produs s-a extins odată cu startul oficial al producției cutiilor de viteză automate cu dublu ambreiaj în șapte trepte, 7G-Tronic. În anul 2016, Daimler a lansat producția transmisiilor 9G-Tronic.

Star Assembly (Sebeș) și Star Transmission (Cugir) sunt cele două subsidiare românești ale concernului Daimler. Star Assembly a fost fondată în anul 2013, iar împreună cu filiala Star Transmission numără în prezent peste 3.000 de angajați. Star Transmission asigură producția în serie de componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate autoturismelor Mercedes-Benz, prototipuri şi dispozitive, în timp ce la Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate în șapte și nouă trepte.

Jucător pe termen lung în piața investițiilor cu capital străin în România, Grupul Daimler susține continuu investiții în infrastructura educațională și de sănătate a comunităților din care cele două companii fac parte.  Mai mult decât atât, Star Transmission și Star Assembly investesc în învățământul profesional din România, absolvenții dobândind aptitudini și certificări recunoscute internațional.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UBB Cluj, acceptată în reţeaua pentru dezvoltare sustenabilă a ONU

Articolul următor

Ecodestinaţia Pădurea Craiului, promovată la târgurile de turism din Amsterdam şi Oslo

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share