Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ecodestinaţia Pădurea Craiului, promovată la târgurile de turism din Amsterdam şi Oslo

Ecodestinaţia Pădurea Craiului a fost prezentată la două dintre primele târguri de turism ale anului, “Fair for Special Journeys”, de la Amsterdam şi “Reiselivsmessen”, Oslo, sub egida Asociaţiei de Ecoturism din România (AER), au anunţat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor.

“Cele două evenimente recente sunt relativ mici ca amploare, dar destinate în special tur-operatorilor şi vizitatorilor interesaţi de drumeţie, ciclism, plimbări în natură, tururi culturale sau de observare a faunei”, se precizează în comunicat.

Potrivit preşedintelui AER, Bogdan Papuc, evenimentul de la Amsterdam a fost, din perspectiva oportunităţilor, unul peste aşteptări.

“Ca tendinţe de dată recentă, sunt căutate destinaţii mai apropiate, în Europa, cu impact negativ mai mic decât zborul cu avionul, la care se poate ajunge uşor, fie şi pentru numai câteva zile de vacanţă,” a declarat acesta.

Un alt aspect interesant este acela că vizitatorii standurilor AER s-au dovedit a fi turişti interesaţi de experienţe şi mai deloc în căutarea unor posibilităţi punctuale de cazare.

Fiindcă nu a fost la prima întâlnire cu turiştii din Oslo, Diana Popa, reprezentanta CAPDD, a putut să constate că interesul norvegienilor pentru România a crescut simţitor, iar reprezentantul “Visit Romania”, o agenţie de turism norvegiană, condusă de un român, a confirmat că, în ultimii doi ani, creşterea numărului de clienţi a fost “foarte mare”,conform sursei citate.

“Curiozitatea este cuvântul care defineşte cel mai bine atitudinea celor care au trecut pe la standul Pădurii Craiului. Au fost turişti care mi-au spus că au colindat toată lumea, dar România rămâne o pată gri pe harta vacanţelor lor. Transilvania este interesantă ca destinaţie turistică pentru amatorii de drumeţii, mountain-bike şi viaţă rurală”, a declarat Diana Popa.

Ecodestinaţia Pădurea Craiului a putut fi prezentă la cele două târguri de turism datorită sprijinului financiar acordat de Romanian-American Foundation şi de Fundaţia pentru Parteneriat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

Articolul următor

Italia are un Consulat Onorific la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share