Turism Ultimele stiri

Ecodestinaţia Pădurea Craiului, promovată la târgurile de turism din Amsterdam şi Oslo

Ecodestinaţia Pădurea Craiului a fost prezentată la două dintre primele târguri de turism ale anului, “Fair for Special Journeys”, de la Amsterdam şi “Reiselivsmessen”, Oslo, sub egida Asociaţiei de Ecoturism din România (AER), au anunţat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor.

“Cele două evenimente recente sunt relativ mici ca amploare, dar destinate în special tur-operatorilor şi vizitatorilor interesaţi de drumeţie, ciclism, plimbări în natură, tururi culturale sau de observare a faunei”, se precizează în comunicat.

Potrivit preşedintelui AER, Bogdan Papuc, evenimentul de la Amsterdam a fost, din perspectiva oportunităţilor, unul peste aşteptări.

“Ca tendinţe de dată recentă, sunt căutate destinaţii mai apropiate, în Europa, cu impact negativ mai mic decât zborul cu avionul, la care se poate ajunge uşor, fie şi pentru numai câteva zile de vacanţă,” a declarat acesta.

Un alt aspect interesant este acela că vizitatorii standurilor AER s-au dovedit a fi turişti interesaţi de experienţe şi mai deloc în căutarea unor posibilităţi punctuale de cazare.

Fiindcă nu a fost la prima întâlnire cu turiştii din Oslo, Diana Popa, reprezentanta CAPDD, a putut să constate că interesul norvegienilor pentru România a crescut simţitor, iar reprezentantul “Visit Romania”, o agenţie de turism norvegiană, condusă de un român, a confirmat că, în ultimii doi ani, creşterea numărului de clienţi a fost “foarte mare”,conform sursei citate.

“Curiozitatea este cuvântul care defineşte cel mai bine atitudinea celor care au trecut pe la standul Pădurii Craiului. Au fost turişti care mi-au spus că au colindat toată lumea, dar România rămâne o pată gri pe harta vacanţelor lor. Transilvania este interesantă ca destinaţie turistică pentru amatorii de drumeţii, mountain-bike şi viaţă rurală”, a declarat Diana Popa.

Ecodestinaţia Pădurea Craiului a putut fi prezentă la cele două târguri de turism datorită sprijinului financiar acordat de Romanian-American Foundation şi de Fundaţia pentru Parteneriat.

Related posts

Primăria Braşov va susţine şi cel de al cincilea episod al producţiei Wild Carpathia. Documentarele, difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi

redactia

Fonduri de aproximativ 158 milioane de lei atrase în Regiunea Vest pentru îmbunătățirea serviciilor medicale

redactia

Daikin România își menține poziția de lider al pieței HVAC

Ligia Voro

Propunerea Comisiei Europene pentru redresarea economică: 750 de miliarde de euro pentru „tranziția către o societate digitală și verde”. România va primi 31,2 miliarde

Ion Surdu

Delgaz Grid, investiții de peste 450 milioane lei în rețelele de gaze naturale și energie electrică în 2017

Stefana Muresan

Theodora Golf Club anunță deschiderea terenului și prima competiție: Cupa Transavia, ediție aniversară

Stefana Muresan

AgriPlanta-RomAgroTec, ediţia 2020, va fi reprogramat

Ligia Voro

Județele cu cele mai multe startup-uri pornite pe bani europeni

Papuc Irina

Inserția pe piața muncii – vectorul învățământului terțiar

redactia

Maravela|Asociații a reprezentat Interparking în achiziția parcării P700 din Timișoara

Ionut Oprea

We are more than work! – Falk Pruscha, fost CEO al Star Transmission şi Star Assembly, ne împărtăşeşte impresiile experienţei sale în România

redactia

Transgaz a început construcţia conductei BRUA

Stefana Muresan

Cereri de finanţare în valoare de 116 mil. lei pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole

redactia

”Avem nevoie de o politică națională de incoming”

Stefana Muresan

Studiu Instant Factoring: Peste 70% din volumul total de activitate al microîntreprinderilor din România este realizat de firmele cu o cifră de afaceri de până în 250.000 euro

Ligia Voro

APIA: aproape 390.000 de fermieri, plătiți în cadrul Campaniei de plăţi în avans pentru 2019. Suma autorizată: 439.581.738 euro

Papuc Irina

Cătălin Tănăsie, Salesforce Architect Verticala Digital Business Solutions (DBS), NTT DATA Romania: “Pentru mine e inovator să fac parte dintr-o companie care e interesată și de interacțiunea cu propriii angajați”

redactia

Austriecii de la Austrotherm – a treia fabrică de polistiren din România, la Arad

Stefana Muresan

OMV Petrom are un nou director general executiv

Stefana Muresan

P3 announces top speaker line-up for its 2017 Conference

Ionut Oprea

Campus 6, the new project of Skanska

Ionut Oprea

Finanțare de 204 mil. lei pentru tronsonul de Autostradă Râșnov – Cristian

Stefana Muresan

Autoliv demarează lucrările la fabrica din Rovinari. Investiție de 20 mil. euro

redactia

Începe a IV-a ediţie a Festivalului European Music Open

Ligia Voro

Leave a Comment