Auto Brașov Industrie Ultimele stiri

Autoliv atrage tot mai mulţi ingineri în Tech Center-ul său de la Braşov

Autoliv

Peste 18% din inginerii recrutaţi în 2018 de către Tech Center-ul producătorului de sisteme de siguranţă auto suedez au ales să se mute la Braşov din alte centre importante ale ţării (Sibiu, Iaşi, Timişoara, Cluj sau Bucureşti), oraşul de sub Tâmpa devenind tot mai atractiv pentru cei dornici să se dezvolte prin intermediul proiectelor liderului mondial în domeniu, scrie zf.ro.

 

Pe lângă cei care au ales relocarea în oraşul despre care se spune că este „probabil cel mai frumos din România”, numeroşi ingineri născuţi în Braşov au ales să revină în oraşul natal – reiese din statisticile interne ale companiei. Principalele argumente care justifică această alegere ţin de complexitatea şi specificul proiectelor în care inginerii braşoveni sunt implicaţi, dar şi de pachetele de beneficii oferite pentru relocare şi gradul ridicat de atractivitate al oraşului.

Autoliv caută ingineri de dezvoltare şi testare software şi are drept prim proiect dezvoltarea unor inovaţii din domeniul Pre-Pretensioner, sistemul responsabil pentru funcţii inteligente ale centurii de siguranţă, prin care sunt folosite informaţii primite de la senzori pentru a reţine în scaun ocupantul, chiar şi înainte de o coliziune iminentă. Echipa de la Braşov coordonează proiectele europene din domeniu, din fază de cotare şi până la livrarea la client, fiind totodată leading tech center pe zona de aplicaţii electronice.

La începutul anului 2019 divizia de electronice îşi extinde activitatea inovativă în zona de ”Active Seatbelts” cu proiecte precum încorporarea unui sistem de vibraţii în centură pentru diverse atenţionări, dar şi în zona de ”Steering Wheels”, cu aplicaţii inovative integrate în volanele autoturismelor.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători din industria automotive. Autoliv are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, compania are 23 de centre tehnice în nouă ţări din întreaga lume. În România, Autoliv este prezentă din 1997, având peste 11.000 de angajaţi. În fiecare an, produsele Autoliv salvează peste 30.000 de vieţi şi contribuie la evitarea a sute de mii de accidente grave.

Related posts

Aradul investește 35 mil. euro în reabilitarea zonei centrale

Stefana Muresan

COS Romania la 20 de ani

redactia

Investiții de peste 10 milioane de euro, prin Regio-POR, în județul Hunedoara. Se înființează Muzeul Civilizației Dacice la Orăștie

Nicolae Pop

Leave a Comment