București Real Estate

În 2018 CBRE și-a păstrat poziția de lider pe segmentul spațiilor de birouri cu o cotă de piață de 24%

  • Pentru al treilea an consecutiv, CBRE domină sectorul spațiilor de birouri, cu 24% din tranzacțiile încheiate în 2018, în capitală;
  • În 2018, în București s-au livrat circa 144.000 m2 de noi spații de birouri;
  • CBRE a reprezentat peste 40 de tranzacții în București și în orașele regionale pe parcursul anului trecut;
  • Ca urmare a acestor acorduri, vor fi create 1.200 de noi locuri de muncă.

 

CBRE, liderul mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, a intermediat în 2018 peste 24% din totalul tranzacțiilor cu spații de birouri din București, realizate de companiile de consultanță de pe piața locală. Astfel, CBRE continuă să ocupe prima poziție pe acest sector al pieței imobiliare, pentru al treilea an la rând. Anul trecut a fost caracterizat de un ritm intens de dezvoltare pe segmentul clădirilor de birouri din București, cu 144.000 m2 de proiecte nou construite și livrate. În 2018, au fost finalizate cu 15% mai multe spații de birouri decât în 2017, când au fost terminate proiecte care au însumat 123.000 m2. Din totalul suprafeței tranzacționate la nivelul capitalei, CBRE a intermediat acorduri pentru aproximativ
85.000 m2. Compania a fost activă și în orașele regionale, unde s-a implicat în operațiuni ce vizează 12.500 m2 de spații de birouri.

 

“Anul 2018 a fost extrem de prolific pentru piața spațiilor de birouri, care a crescut comparativ cu 2017, așa cum anticipasem. Pentru CBRE, a fost o perioadă cu rezultate de care suntem mândri, în care ne-am păstrat poziția de lider pe care o ocupăm de trei ani și am reușit să aducem în premieră nume noi și foarte importante pe piața românească. Cred că un rol major în această reușită îl joacă atât echipa talentată care a lucrat la realizarea acestor tranzacții, cât și know-how-ul acumulat la nivel local. De asemenea, experiența de zeci de ani și sprijinul consultanților CBRE din toată lumea,  sunt un atu de necontestat pentru succesul nostru în România. Pentru 2019 ne dorim nu doar să ne menținem prima poziție, pentru care vom continua să muncim cel puțin la fel de mult, cât să aducem inovație pe acest segment și să contribuim la dezvoltarea sectorului spațiilor de birouri în general, care se apropie deja cu pași repezi de piețele mature din Europa”, a declarat Mihai Păduroiu, Head of Advisory & Transaction Services al CBRE Romania.

 

În 2018, CBRE a intermediat peste 40 de tranzacții, care au cumulat circa 85.000 m2 în București și 12.500 m2 la nivel național, în: Cluj, Brașov și Timișoara. Din punct de vedere al tipului de tranzacție, acestea se împart astfel: 39.600 m2 au făcut obiectul unor renegocieri, 23.000 m2 au fost preînchirieri, iar alți 23.000 m2 au vizat relocări, extinderi și cereri noi. Extinderile și cererile noi au totalizat 12.000 m2 și vor avea ca rezultat crearea a 1.200 de locuri de muncă.

 

Despre CBRE

 

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. Compania are peste 80.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. În România, CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare. Vă rugăm să vizitați site-ul nostru la www.cbre.ro.

 

Related posts

O nouă perspectivă: Unirii View

Stefana Muresan

Analiză: Sănătatea și bunăstarea ocupanților clădirilor de birouri

Papuc Irina

Nou director general la ROMSILVA, începând de azi

Ligia Voro

Accenture, noi orizonturi la Iasi

Transilvania Business

Coaliția pentru Dezvoltare a României, la pace cu Guvernul

Ligia Voro

Dragoș Anastasiu, reales președinte al AHK Romania

Ligia Voro

Ofertă mai mare de locuințe certificate GREEN HOMES

A. I.

Rohde&Schwarz Topex închiriază 8.000 mp în myhive IRIDE |nineteen, tranzacție Crosspoint

Ligia Voro

CBRE: Primele două clădiri din Timpuri Noi Square au fost închiriate în proporție de peste 90%

Stefana Muresan

C&W Echinox: in 2016, tranzactiile cu terenuri au atins un nou record

Ionut Oprea

Braşov: Horaţiu Ţepeş (Bilka Steel) vrea să cumpere fosta platformă Rulmentul

Stefana Muresan

Record al ultimilor 5 ani: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a depășit borna de 1 mld. euro în 2019

Papuc Irina

Foto – exclusiv: Romania’s Real Estate Yearbook 2020 la Expo Real Munich 2019

Nicolae Pop

Shortlist announced for the CEE M&A Awards

Ionut Oprea

Șerban Țigănaș: “Cum ar fi dacă fiecare dezvoltare nouă ar fi mai valoroasă decât cele dinainte, din perspectiva sustenabilității?”

redactia

Globalworth begins construction of Constanta Business Park, the largest mixed-use park in Romania

Papuc Irina

Liberty Technology Park – 2 ani

Transilvania Business

CTP investește în facilitățile și infrastructura din CTPark Bucharest West

Stefana Muresan

Cel mai bun moment al BVB. România – promovată la statutul de piață emergentă

Ligia Voro

TOP ANGAJATORI 2019: Ce companii românești au apreciat angajații și care sunt surprizele clasamentului

Ligia Voro

41 Top Speakers at 2-day CEE Businesss Services Summit & Awards, 30-31 January, Warsaw

redactia

Fab Lab investește alături de BCR și Modex în viitorul comunității antreprenoriale din Iași prin deschiderea unui nou hub tehnologic

Papuc Irina

ATENOR report: first quarter 2017

Ionut Oprea

IMMOFINANZ, contracte noi in Bucuresti

Ionut Oprea

Leave a Comment