Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O firmă din Tulcea va reabilita Castelul Corvinilor, contract de 5 mil. euro

Proiectul „Restaurare şi Valorificare Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor” a fost câștigat de firma SC CORAL SRL Tulcea. Contractul pentru proiectare și execuție a lucrărilor pe fonduri europene va fi semnat săptămâna viitoare. Valoarea proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, iar 98 la sută din bani provin de la Uniunea Europeană, iar restul din fonduri ale Primăriei Hunedoara, anunță hunedoaralibera.ro.

Proiectul „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – municipiul Hunedoara, județul Hunedoara” are în vedere valorificarea durabilă a potențialului istoric și turistic al Castelului Corvinilor prin lucrările de consolidare, restaurare, conservare și reabilitare ce vor conduce la includerea în circuitul turistic a spațiilor restaurate, prezentate turiștilor spre vizitare în circuite bine definite, alături de curțile interioare ale Castelului. Pe scurt, turiștii vor avea ce să vadă în Castel, acum ei vizitează niște spații aproape goale.

 

Practic, printre obiectvele proiectului se numără: lucrări de intervenție la paramentul castelului (adică partea exterioară finită a unei construcții, a unui element de construcție etc.; material care căptușește – cu scop ornamental – această parte), atât la exterior, cât și la curțile interioare; lucrări de sistematizare ale curților interioare; lucrări de cosolidare structurală a castelului, precum și elemente structurale noi, în scopul creării de noi spații de vizitare; lucrări interioare de restaurare și reabilitare la încăperile din incinta castelului; lucrări de amenajare a spațiilor nou create și introducerea lor în circuitul turistic; înlocuire învelitori pe zonele ce nu au fost încă reabilitate; lucrări de reabilitare și înlocuire a instalațiilor electrice, sanitare, termice.

 

Potrivit sursei citate, după finalizarea lucrărilor, se va putea vorbi despre o serie de proiecte de ambientare a interiorului Castelului Corvinilor. Pe lângă expoziții ce vor valorifica patrimoniul istoric și arheologic medieval descoperit în interiorul și vecinătatea monumentului, se intenționează o amenajare a interioarelor, astfel încât acestea să ilustreze cât mai sugestiv aspecte din viata medievală. Pe lângă piese de mobilier (replici), în Castel vor putea fi admirate și manechine personalizate, îmbrăcate cu veșminte specifice vremii sau echipate cu armuri și piese de armament.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Acord între Ministerul Turismului și Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Articolul următor

În 2018 CBRE și-a păstrat poziția de lider pe segmentul spațiilor de birouri cu o cotă de piață de 24%

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share