Infrastructura Timiș Ultimele stiri

Patru noi destinaţii de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Patru noi destinaţii de pe Aeroportul Internaţional Timişoara vor fi inaugurate anul acesta – spre Billund (Danemarca), Doncaster (Marea Britanie) şi Nuremberg şi Baden Baden (Germania) – şi zboruri suplimentare spre alte cinci destinaţii.

 

Directorul aeroportului timişorean, Daniel Idolu, a declarat joi că îşi doreşte ca aceste curse să atragă nu doar români care doresc să călătorească spre noile destinaţii, ci şi cetăţeni din zona de deservire a acestor aeroporturi, pentru a vizita zona de vest a României şi viitoarea Capitală Culturală a Europei, Timişoara.

“Pentru Aeroportul Timişoara, introducerea acestor rute este binevenită deoarece reflectă un interes al populaţiei regiunii de vest pentru aceste destinaţii, dar şi al locuitorilor din zonele deservite de cele patru aeroporturi, pentru Timişoara. Partenerul nostru, Wizz Air, a făcut studii de piaţă şi s-a consultat îndelung cu administraţia aeroportului înainte de a lua decizia de a introduce aceste patru noi destinaţii şi de a creşte frecvenţele pentru celelalte cinci”, a declarat Daniel Idolu.

Compania low cost va aloca, din septembrie, a treia aeronavă bazei de la Timişoara şi va deschide cele patru destinaţii noi, cu zbor direct din Timişoara, spre Billund, Doncaster/Sheffield, Nuremberg şi Baden Baden, toate având o frecvenţă bisăptămânală.

Tot din septembrie, se vor suplimenta zborurile către Londra Luton (de la 7 zboruri pe săptămână, la 12 zboruri), spre Memmingen (de la 3 zboruri la 5), Bari, Dortmund şi Charleroi Bruxelles (de la 2 la 3 zboruri săptămânale). Două zboruri – spre Tel Aviv şi Bologna – vor avea o frecvenţă mai redusă, de la 3 la 2 fiecare pe săptămână.

Investiţia presupune mai multe locuri de muncă în România în cadrul companiei aeroportuare, dar şi oportunităţi sporite accesibile de călătorie pentru clienţii români.

Related posts

Stațiunea Borșa va avea pârtie olimpică și telegondolă de 100 milioane lei

Nora Dumitrescu

Spectacol cu roboți creați de liceeni în Timișoara

redactia

Fitch a menținut ratingul Bucureștiului pentru creditele pe termen lung

Papuc Irina

Leave a Comment