Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Dezvoltării cumpără 40 de tramvaie noi, contract de peste 68 mil. euro

Potrivit licitatiei anuntate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) vor fi achizitionate 10 tramvaie pentru Braila, 10 tramvaie pentru Galati si 20 de tramvaie pentru Ploiesti. Pentru fiecare tramvai se solicita lungimea de 18 metri, anunță clubferoviar.ro.

 

Valoarea achizitiei este estimata la cate 80 milioane lei pentru Braila si Galati, in timp ce la Ploiesti pentru cele 20 tramvaie se estimeaza un cost de achizitie de 160 milioane lei.

Intreaga achizitie se ridica astfel la o valoare de 320 milioane lei (68,31 milioane euro) pentru toate cele 40 de tramvaie noi.

Potrivit anuntului facut de catre MDRAP, numarul maxim de loturi care pot fi atribuite unui singur ofertant fiind tot de 3, in consecinta un singur ofertant are posibilitatea de a castiga licitatia.

Nu va fi incheiat un acord-cadru.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 februarie 2019.

Oferta depusa trebuie sa fie valabila pana la 27 august 2019.

Potrivit caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea podea 100% coborata pe toata suprafata disponibila pentru pasageri, o viteza maxima de circulatie de 70 km/ora, reglabila, limitata electronic la 50 km/ora. Durata de viata a tramvaielor trebuie sa fie de cel putin 30 ani (opt ani fara reparatii generale).

Tramvaiele trebuie sa aiba o capacitate de transport totala de minim 100 locuri, din care minim 32 de locuri pe scaune.

Potrivit sursei itate, noile tramvaie trebuie sa fie unidirectionale, cu minim trei usi duble de serviciu comandate electronic si actionate electric. Se solicita ca tramvaiele sa dispuna de facilitati pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor si pentru persoanele cu mobilitate redusa. In anunt se precizeaza ca nu vor fi acceptate modelele de tramvaie bidirectionale.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii

Articolul următor

Tablă inteligentă şi tablete pentru elevi, proiect pe fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share