Fonduri Europene IT&C Ultimele stiri

Tablă inteligentă şi tablete pentru elevi, proiect pe fonduri europene

Ministrul Educaţiei elaborează un proiect pe fonduri europene pentru achiziţionarea şi dotarea şcolilor cu table inteligente şi cu tablete electronice ce vor fi oferite tuturor elevilor, a anunțat ministrul Educației, potrivit Agerpres.

“Sper să reuşim să ducem proiectul acesta la bun sfârşit. Este un pas spre creşterea performanţei, cred eu, pentru o generaţie care a venit de acasă cu tableta, cu utilizarea tabletei în minte şi în mânuţele lor. Deci, noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă şi la creionul cu care scriu pe caiet. Deci, un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne trebuie să facem, pentru că ei sunt generaţia revoluţiei informaţiei şi bioinginerie”, a afirmat ministrul Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că, în prezent, o echipă din minister lucrează la redactare a proiectului ce va fi realizat din fonduri europene.

“Este cu bani europeni şi, acum, suntem la etapa la care scriem proiectul, nu o să poată fi făcut bătând din palme, pentru că este vorba de o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnazii şi licee, în mod deosebit. O să dureze ceva până Uniunea Europeană ne aprobă. Probabil câteva luni de zile”, a completat Andronescu.

Related posts

Primul centru de formare profesională integrată din România, la Oradea; investiție de 3 mil. euro, din fonduri comunitare

Stefana Muresan

Fermierii campioni la rapiță cu hibrizii Pioneer

Stefana Muresan

Cum avansează lucrările pe lotul de 17,9 km, între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Stefana Muresan

Leave a Comment