Fonduri Europene Industrie Investitii Ultimele stiri

Alro livrează către Boeing şi Airbus, în urma investițiilor în dezvoltare și cercetare din fonduri europene

Producătorul de aluminiu Alro Slatina a achiziţionat trei echipamente de cercetare-dezvoltare, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, în valoare totală de 115 milioane lei, investiţia permiţând trecerea de la o producţie de masă la o producţie de top, în domeniul automotive şi aeronautic, printre clienţi numărându-se Boeing şi Airbus. Conferinţa de închidere a proiectului se va desfăşurasăptămâna viitoare, scrie gazetanoua.ro.

Alro a semnat, la începutul lunii septembrie 2016, contractul de finanţare pentru implementarea proiectului „Investiţii în departamentul de CD al ALRO destinate îmbunătăţirii infrastructurii de cercetare pe segmentul tablă tratată termic din aliaje de aluminiu cu aplicaţii industriale de înaltă calificare”.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, având o valoare totală de 115.037.887,76 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 35.984.347,05 lei.

Scopul proiectului a fost achiziţionarea de echipamente de cercetare-dezvoltare: echipament independent pentru cercetarea procesului de călire a tablelor din aliaje de aluminiu; echipament independent pentru cercetarea procesului de eliminare a tensiunilor interne din tablele din aliaje de aluminiu cu grosimi mai mici de 20 milimetri; echipament independent pentru cercetarea procesului de îmbătrânire a tablelor din aliaje de aluminiu.

Implementarea proiectului a dus şi la crearea a 30 de noi locuri de muncă, în Departamentul Cercetare-Dezvoltare al Alro.

Reprezentanţii Alro au explicat că tot acest proiect a pornit de la cerinţa pieţei, obiectivul fiind atragerea de noi segmente de clienţi, mergându-se de la o producţie de masă la o producţie de top, printre domeniile vizate fiind automotive şi aeronautic.

Proiectul a fost gândit în aşa fel încât toţi beneficiarii direcţi şi cei indirecţi să fie favorizaţi.

Related posts

CEO Erste Group şi proprietarul BCR: Taxa pe active, neplăcută, dar nu un dezastru. BCR ar urma să plătească 170 mil. euro

redactia

Timişoara: Israelienii de la Plaza Centers au scos terenul la vânzare

Stefana Muresan

Criteriile pentru Start-Up Nation vor fi schimbate. Ministrul Economiei: „Multe firme se vând pe OLX”

Papuc Irina

Leave a Comment