Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Dezvoltării cumpără 13 tramvaie pentru Reșita, investiție de 25 mil. euro

Ministerul Dezvoltării cumpără 13 tramvaie pentru Reșița. Prețul unui singur tramvai poate ajunge și la 2 milioane de euro, licitația fiind demarată chiar joi de către Ministerul Dezvoltării și publicată atât în Jurnalul European de Achiziții Publice cât și pe SICAP, fiind o achiziție europeană.

 

Pe 20 februarie Ministerul Dezvoltării va deschide ofertele pentru această achiziție. Este vorba despre 13 tramvaie bidirecționale cu lungimea de cca. 18m destinate transportului public urban de călători, având o capacitate de aproximativ 100 de călători din care doar un sfert vor avea loc pe scaune, anunță stiridebenat.ro.

Valoarea totală a achiziției poate ajunge la 118.966.386 de lei, adică aproximativ 25 de milioane de euro. Tramvaiele vor trebui să aibă o garanție de cel puțin 5 ani de funcționare. Perioada de garanție extinsă va asigura beneficiarul de o cheltuială cât mai eficientă a fondurilor publice, prin minimizarea costurilor legate de întreținerea/repararea/înlocuirea tramvaielor în ansamblu și a componentelor acestora. Conform caietului de sarcini garanția funcționării tramvaielor : minim 350.000 km sau minim 5 ani (care condiție se îndeplinește prima), de la data punerii în exploatare. Garanția se referă la tramvai în ansamblu și la toate componentele acestuia (altele decât cele enunțate la punctul 15. Garanții din Caietul de sarcini). Numărul minim de ani pentru garanția extinsă, care va fi punctată este de 1 an suplimentar perioadei de garanție obligatorie sau 70.000 km (care condiție se îndeplinește prima), iar numărul maxim este de 5 ani suplimentar perioadei de garanție obligatorie sau 350.000 km (care condiție se îndeplineste prima). Orice ofertă cu un număr de ani de garanție extinsă mai mare de 5 ani suplimentar perioadei de garanție obligatorie nu va fi punctată suplimentar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dacia, demonstraţie cu modelul Duster echipat cu şenile, la centrul de cercetare - dezvoltare de la Rânca

Articolul următor

Sub președinția României la Consiliul Uniunii Europene, 800 de experți UE prezenți în Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share