Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Președinția română a Consiliului UE a finalizat procesul de adoptare a primului dosar în domeniul afacerilor economice și financiare

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat procesul de adoptare a primului dosar în domeniul afacerilor economice şi financiare, respectiv regulamentul privind acoperirea minimă a pierderilor pentru expunerile neperformante (NPL), informează Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

 

Înregistrarea unor progrese semnificative în domeniul serviciilor financiare reprezintă o prioritate a României în Consiliul Afacerilor Economice şi Financiare.

”Este un început promiţător de mandat la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins că vom face o impresie bună şi vom demonstra că echipele de experţi din Ministerul Finanţelor Publice, precum şi din celelalte ministere de linie sunt pregătite şi se vor ridica la nivelul de performantă aşteptat de la o preşedinţie de succes”, a subliniat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Cele 6 dosare aflate în trialog în acest moment sunt în diferite stadii de progres. De asemenea, Preşedinţia română finalizează procesul de adoptare a regulamentului privind plăţile transfrontaliere (CBP), cel referitor la produsele pan-europene de pensii personale (PEPP) şi pachetul de reducere a riscurilor în sectorul bancar.

Conform comunicatului MFP publicat pe site-ul instituţiei, ministrul român de Finanţe a avut deja la Strasbourg, întrevederi cu Pervenche Beres şi cu Othmar Karas, co-raportori pe dosarul privind revizuirea sistemului de supraveghere financiară europeană şi membri ai Comisiei pentru Afaceri economice şi monetare (ECON) din Parlamentul European.

Totodată, ministrul român de finanţe a discutat şi cu Isabelle Thomas, membru în Comitetul Bugete din Parlamentul European, despre negocierile pe marginea cadrului financiar multianual. Cei doi oficiali au convenit că vor încerca să avanseze cât mai mult posibil în negocierile dintre Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European, mai ales în ceea ce priveşte propunerile sectoriale pentru care s-a stabilit deja o abordare generală sau un mandat parţial în timpul Preşedinţiei austriece.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
facilităţi

Costurile de producție în agricultură, comparativ cu cele din vestul Europei

Articolul următor

Dacia, demonstraţie cu modelul Duster echipat cu şenile, la centrul de cercetare - dezvoltare de la Rânca

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share