Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alimentarea cu apă de la Gilău, cel mai mare proiect de infrastructură derulat în Sălaj. Primele contracte de lucrări, semnate în acest an

Luna viitoare se vor face primele anunțuri pentru licitațiile publice privind lucrările de aducțiune a apei din lacul Tarnița, cel mai mare proiect de infrastructură derulat în județul Sălaj. Documentația de achiziție pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj se află în faza finală a declarat Marcel Zaharia, directorul Companiei de Apă Someș SA Sălaj, anunță ziaruldesălaj.ro.

 

Acesta a subliniat că din februarie se vor înregistra în SEAP primele anunțuri pentru licitații și cel mai probabil în cursul acestui an, se vor semna și primele contracte de lucrări. Contractul de Finanţare pentru ” Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în perioada 2014-2020″ a fost semnat în decembrie 2018, între Compania de Apă Someş S.A. în calitate de beneficiar şi Ministerul Fondurilor Europene în calitate de autoritate de management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, POIM 2014 -2020.

Investițiile se vor realiza în 174 localități, din care 76 localități din 34 de unităţi administrativ teritoriale în județul Cluj și 98 localități din 42 de unităţi administrativ teritoriale in județul Sălaj. Modernizarea şi extinderea infrastructurii de alimentare cu apă şi de canalizare va contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economică a ariei deservite din județele Cluj si Sălaj, la asigurarea unui nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație în condiții de siguranță și în regim continuu, reducerea poluării mediului prin eliminarea descărcării apei uzate neepurate sau insuficient epurate, reducerea costurilor prin eficientizarea operării si eliminarea vulnerabilităților sistemelor alimentate din surse locale, susceptibile a fi afectate de fenomenele extreme ce însoțesc schimbările climatice. „Prin acest proiect, populația conectată la servicii de alimentare cu apă din județul Sălaj va crește de la 65% în prezent, la circa 95%, adică aproape 70.000 de beneficiari în plus, iar aria de acoperire cu servicii de apă uzată va crește de la 87% la 99%, ceea ce pentru județul Sălaj înseamnă un plus de aproape 22.000 de locuitori echivalenți”, a declarat, potrivit sursei citate, Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Valoarea investiţiilor se ridică la 355,6 milioane euro. Din valoarea eligibilă a proiectului 85% este contribuţia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune, 13% este contribuţia de la Bugetul de Stat, iar 2% este contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, prin extinderea şi dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiţii de siguranţă şi protecţie a sănătăţii şi asigurarea colectării şi epurării apelor uzate. Data de finalizare a investiţiei este 31 decembrie 2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Constructorul a reînceput activitatea pe lotul 2 al autostrăzii Ogra - Campia Turzii

Articolul următor

MedLife își mărește pachetele de acțiuni din grupurile SAMA Craiova și PDR Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share