Fonduri Europene Infrastructura Sălaj Ultimele stiri

Alimentarea cu apă de la Gilău, cel mai mare proiect de infrastructură derulat în Sălaj. Primele contracte de lucrări, semnate în acest an

Luna viitoare se vor face primele anunțuri pentru licitațiile publice privind lucrările de aducțiune a apei din lacul Tarnița, cel mai mare proiect de infrastructură derulat în județul Sălaj. Documentația de achiziție pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj se află în faza finală a declarat Marcel Zaharia, directorul Companiei de Apă Someș SA Sălaj, anunță ziaruldesălaj.ro.

 

Acesta a subliniat că din februarie se vor înregistra în SEAP primele anunțuri pentru licitații și cel mai probabil în cursul acestui an, se vor semna și primele contracte de lucrări. Contractul de Finanţare pentru ” Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în perioada 2014-2020″ a fost semnat în decembrie 2018, între Compania de Apă Someş S.A. în calitate de beneficiar şi Ministerul Fondurilor Europene în calitate de autoritate de management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, POIM 2014 -2020.

Investițiile se vor realiza în 174 localități, din care 76 localități din 34 de unităţi administrativ teritoriale în județul Cluj și 98 localități din 42 de unităţi administrativ teritoriale in județul Sălaj. Modernizarea şi extinderea infrastructurii de alimentare cu apă şi de canalizare va contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economică a ariei deservite din județele Cluj si Sălaj, la asigurarea unui nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație în condiții de siguranță și în regim continuu, reducerea poluării mediului prin eliminarea descărcării apei uzate neepurate sau insuficient epurate, reducerea costurilor prin eficientizarea operării si eliminarea vulnerabilităților sistemelor alimentate din surse locale, susceptibile a fi afectate de fenomenele extreme ce însoțesc schimbările climatice. „Prin acest proiect, populația conectată la servicii de alimentare cu apă din județul Sălaj va crește de la 65% în prezent, la circa 95%, adică aproape 70.000 de beneficiari în plus, iar aria de acoperire cu servicii de apă uzată va crește de la 87% la 99%, ceea ce pentru județul Sălaj înseamnă un plus de aproape 22.000 de locuitori echivalenți”, a declarat, potrivit sursei citate, Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Valoarea investiţiilor se ridică la 355,6 milioane euro. Din valoarea eligibilă a proiectului 85% este contribuţia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune, 13% este contribuţia de la Bugetul de Stat, iar 2% este contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, prin extinderea şi dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiţii de siguranţă şi protecţie a sănătăţii şi asigurarea colectării şi epurării apelor uzate. Data de finalizare a investiţiei este 31 decembrie 2023.

Related posts

Cristian Hotoboc, președintele PALMED-Asociația Furnizorilor de Servicii Medicale din România: ”Sistemul de sănătate, public și privat, sunt complementare și trebuie să coexiste”

Stefana Muresan

RAAL Bistriţa caută 125 de oameni pentru fabrica de sisteme de răcire

Stefana Muresan

Unitatea de afaceri Appleton din Cluj, transferată în parcul logistic Urbano

Nora Dumitrescu

Declarată stațiune turistică de interes național, Oradea vrea și stațiune balneară

Traian Dan

CFR, peste 100 de km de cale ferată modernizată

Stefana Muresan

Secom isi extinde acoperirea in zona de vest a tarii

Stefana Muresan

Restaurantul deschis de un clujean în Paris, inclus de revista Vogue în topul celor mai bune localuri din capitala Franţei

redactia

Proiectul de buget pe 2019: Un plus de 54,9% la Transporturi, de 64,6% la Sănătate şi de 46,7% la Educaţie

redactia

Industria serviciilor de business aduce 4,5 miliarde de euro în România

Nora Dumitrescu

BRAT, 20 de ani de activitate!

redactia

Urbano Cluj Vest, o investiție de 14 milioane de Euro

Papuc Irina

Lasselsberger va produce 8 milioane mp de plăci ceramice în România

Nora Dumitrescu

Un drum turistic din Cluj va fi modernizat

Nora Dumitrescu

Via Transilvanica în județul Sibiu: La Biertan a fost inaugurat tronsonul de 115 km

Ion Surdu

Fosta fabrică Casa Albă Independența va deveni sediul Tribunalului Sibiu

Papuc Irina

Veniturile producătorului de componente auto Compa Sibiu au fost în 2019 cu 5 milioane de lei mai mari decât în 2018

Papuc Irina

Familia Rusu scoate la vânzare grupul de firme din industria mobilei Rus Savitar – Casa Rusu

Stefana Muresan

Investiție de peste 21 de mln. de lei în extinderea rețelelor de apă-canal în comunele Sânpetru și Hărman din județul Brașov

Ion Surdu

Apel de finanțare pentru IMM-uri: ajutor nerambursabil de până la 1.000.000 de euro

Ion Surdu

Grupul italian Marcegaglia a vândut o fabrică din Timiș concurenților polonezi de la Impro, cu peste 5 milioane euro

Stefana Muresan

APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

Ion Surdu

Două dintre cele patru grupuri ale centralei de la Iernut se opresc definitiv

redactia

Fonduri europene pentru situl Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Stefana Muresan

Premieră națională: Clujul digitalizează integral plata taxelor și impozitelor

Nora Dumitrescu

Leave a Comment