Transilvania Business
Timiș Ultimele stiri

Terenuri gratuite oferite de Primăria Lugoj

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că anul acesta va relua programul de acordare a terenurilor gratuite pentru tinerii între 18 și 35 de ani, care vor să-și construiască o casă. Autoritățile au pregătite 30 de loturi de teren, în zona cartierului Militari, cel mai nou cartier de case, dezvoltat în ultimii ani de către municipalitate.

 

„Având în vedere dezvoltarea orașului, care este într-un ritm accelerat, dorim să încurajăm tinerii să se stabilească la noi în municipiu. Iar pentru a te stabili, cel mai important este să poți să îți faci o casă. Avem pregătite 30 de terenuri pe care vrem să le distribuim în mod gratuit, în cartierul Militari, din strada Timișoarei. Primăria a investit în asfaltarea străzilor, a introdus rețelele de apă și canalizare și iluminat stradal”, a precizat Francisc Boldea, primarul Lugojului, potrivit expressdebanat.ro.

În perioada următoare vor fi elaborate criteriile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii beneficiari ai proiectului. Atribuirea terenului se face în folosință gratuită, pe durata existenței locuinței proprietate personală, iar acesta poate fi cumpărat ulterior de la stat, în limita suprafețelor disponibile, prin hotărâre a Consiliului Local. În anii anteriori, municipalitatea lugojeană a alocat terenuri în Cartierul Militari, pe strada Herendești și în zonele rezidențiale de la Tapia și Măguri. Loturile sunt între 300 și 350 de mp, iar condiția cea mai importantă este ca lucrările să înceapă în termen de un an de la concesiune, altfel tinerii pierd terenul.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Licitație pentru execuția celui de-al treilea pod peste Someș din Satu Mare, contract de peste 94 mil. lei

redactia

PRIN EXCELENTA PROMOVAM ROMANIA. CLUSTER DE AUR!

Stefana Muresan

Americanii de la PHI Group, plan complex de investiții în Transilvania, după achiziții în Vietnam și Thailanda

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More