Cluj Ultimele stiri

UBB organizează pentru liceeni concursuri care pot înlocui examenul de admitere

Universitatea Babeş-Bolyai organizează şi în acest an universitar concursuri care pot înlocui examenul de admitere la facultate. Aceste concursuri se adresează în principal elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze capacităţile, în vederea admiterii la UBB.

 

Facultatea de Matematică și Informatică organizează Concursul „Mate-Info UBB”  în data de 6 aprilie 2019. Concursul constă în susţinerea unei probe scrise din matematică sau informatică, la alegerea candidatului, probă ce poate fi susţinută în limba română sau limba maghiară.

Facultatea de Fizică organizează Concursul de fizică pentru liceeni „Augustin Maior” în 13 aprilie 2019. Concursul se organizează la Facultatea de Fizică din Cluj-Napoca, dar şi la unităţi de învăţământ din alte oraşe cu prezenţe remarcabile la precedentele ediţii ale concursului.

Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică organizează Concursul „Candin Liteanu” în data de 30 martie 2019, concursul oferindu-le candidaţilor atât posibilitatea verificării cunoştinţelor de chimie, cât şi posibilitatea de a-şi folosi nota obţinută drept criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a UBB.

Facultatea de Biologie şi Geologie organizează concursul „Emil Racoviţă”, care se adresează liceenilor din clasa a XII-a şi absolvenţilor de liceu din toată ţara interesaţi de domeniul biologiei. Concursul  se va desfăşura în 11 mai 2019, pentru liniile de studiu română şi germană, în timp ce concursul „Apáthy István”, destinat liniei maghiare, se va desfăşura în data de 23 martie 2019.

În perioada 10 decembrie 2018 – 24 iunie 2019, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului organizează Concursul „Marcian Bleahu”, care se adresează elevilor de liceu interesaţi de domeniul științei și ingineriei mediului. Acest concurs oferă tinerilor pasionaţi de domeniile geografie, chimie, fizică, biologie, geologie, protecția mediului un prilej de a-şi testa cunoştinţele şi în acelaşi timp un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului în anul universitar 2019-2020.

Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială organizează, în luna aprilie 2019, „Olimpiada Voluntarilor”,  câștigătorii fiind recompensați cu premii, dar și prin oferirea posibilității de a beneficia de criteriul academic alternativ la examenul de admitere la specializarea Asistență Socială.Tot în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială se organizează și Concursul de sociologie și antropologie maghiară „Jozsef Venczel”.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor organizează Concursul de cunoștințe „Oeconomicus Napocensis”, destinat elevilor de clasa a XI-a și a XII-a din instituțiile de învățământ preuniversitar naționale. Concursul se desfășoară în cadrul a două sesiuni, prima programată pentru data de 9 martie 2019, iar cea de-a doua în 13 aprilie 2019 și constă într-un test scris la una dintre disciplinele: economie generală, matematică, educație antreprenorială, contabilitate, finanțe, marketing și informatică. Concursul se desfășoară în limbile română, maghiară, germană, engleză sau franceză, în funcție de opțiunea concurenților.

Facultatea de Business va organiza un concurs de cunoştinţe, candidaţii susţinând, la alegere, un test din economie sau matematică. Facultatea de Business va afişa pe site bibliografia necesară pregătirii pentru concurs.

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării va organiza, în perioada februarie – mai 2019, concursuri care pot substitui examenul de admitere.

Astfel, în luna februarie 2019, persoanele care vor să se înscrie la specializarea Public Health a FSPAC vor avea posibilitatea de a participa la competiţia de Digital Storytelling.

Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării organizează, în data de 26 martie 2019, Concursul de producție jurnalistică, adresat elevilor de liceu din ulltimul an și absolvenților de liceu din promoțiile mai vechi. Acest concurs reprezintă un criteriu alternativ de admitere la Jurnalism, liniile română, maghiară, engleză și germană.

În luna aprilie 2019, Departamentul Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate din cadrul FSPAC va organiza Competiţia comunicării, în timp ce Departamentul de Administraţie Publică al aceleiaşi facultăţi va organiza, în luna mai 2019, concursul „I Lead”, destinat candidaţilor la programul de Leadership în sectorul public.

Facultatea de Teologie Reformată va organiza în perioada 22-24 aprilie 2019, la Zalău, Olimpiada de religie protestantă pentru clasele V-XII, tot în cursul lunii aprilie 2019 urmând să aibă loc MuziCaravana, un concurs de aptitudini și cunoștințe muzicale.

În perioada 22-24 aprilie 2019, la Sf. Gheorghe, Facultatea de Teologie Romano-Catolică va organiza Olimpiada națională de religie romano-catolică de limba maghiară.

Facultatea de Teatru și Televiziune organizează, la începutul lunii februarie 2019, Concursul ProScenium – concurs de publicistică teatrală și dramaturgie, adresat în principal elevilor din clasele  X-XII interesați de domeniul Artele Spectacolului – Teatrologie. Concursul oferă tinerilor elevi posibilitatea de a-și testa aptitudinile creative și în același timp, celor din anii terminali, un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Teatru și Televiziune, specializarea Teatrologie-jurnalism teatral, management cultural. Facultatea de Teatru și Televiziune va organiza și o sesiune de pregătire pentru admiterea la facultate, în cadrul tuturor departamentelor facultății.

Related posts

A 26-a Conferință Anuală și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

redactia

Un restaurant din Cluj, cel mai bun din România

Nora Dumitrescu

UMFST Târgu Mureș va școlariza studenți în Germania

Stefana Muresan

Kaufland România anunță majorarea venitului minim brut și caută 1.000 de angajați noi

Papuc Irina

Mai multe imobile din Cluj devin verzi, cu bani europeni

Stefana Muresan

Salvamontul și Direcția Silvică din Satu Mare își propun să colaboreze

Gruita Ienasoiu

Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO 2020

Transilvania Business

Majorările prețurilor la carburanți trebuie afișate simultan, spune concurența

Ligia Voro

Tirrena Scavi, ritm ”satisfăcător” de lucru la podul peste Someş

Stefana Muresan

Medlife și Signal Iduna lansează un serviciu de consultanță medicală la distanță

Papuc Irina

Interviu cu prorectorul pentru Cercetare al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca: UBB pune accentul pe realizarea proiectului InfoBioNano4Health

Ion Surdu

O delegaţie a Fondului suveran de investiţii din Qatar, la București

Ligia Voro

Finanțare europeană de 11 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Județean Reșița

redactia

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

redactia

Investitorii germani de la Daimler vor să amenajeze în Sebeș, pe cheltuială proprie, trotuar și pistă de biciclete

Stefana Muresan

E.ON – lider mondial pentru angajamentul de a diminua efectele schimbărilor climatice

Ligia Voro

Campioni ai Planetei – elevii și profesorii români, provocați să ia parte la un proiect global

Nicolae Pop

Distribuitorul de piese auto Autonet a deschis primul depozit robotizat din ţară, la Satu Mare. Cifră de afaceri de 354 milioane de euro în 2017

redactia

Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la sediul NTT DATA România

redactia

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Papuc Irina

Firmele bihorene de top premiate la gala „Topul firmelor din judeţul Bihor”

Traian Dan

CCIFER este încrezătoare că prezența franceză este solidă și încurajatoare

Ligia Voro

Acțiunile Banca Transilvania, la maximul ultimilor ani

Stefana Muresan

Primul pas pentru realizarea conexiunii feroviare cu viitorul aeroport din Brașov: 1,3 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate

Papuc Irina

Leave a Comment