Cluj Ultimele stiri

UBB organizează pentru liceeni concursuri care pot înlocui examenul de admitere

Universitatea Babeş-Bolyai organizează şi în acest an universitar concursuri care pot înlocui examenul de admitere la facultate. Aceste concursuri se adresează în principal elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze capacităţile, în vederea admiterii la UBB.

 

Facultatea de Matematică și Informatică organizează Concursul „Mate-Info UBB”  în data de 6 aprilie 2019. Concursul constă în susţinerea unei probe scrise din matematică sau informatică, la alegerea candidatului, probă ce poate fi susţinută în limba română sau limba maghiară.

Facultatea de Fizică organizează Concursul de fizică pentru liceeni „Augustin Maior” în 13 aprilie 2019. Concursul se organizează la Facultatea de Fizică din Cluj-Napoca, dar şi la unităţi de învăţământ din alte oraşe cu prezenţe remarcabile la precedentele ediţii ale concursului.

Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică organizează Concursul „Candin Liteanu” în data de 30 martie 2019, concursul oferindu-le candidaţilor atât posibilitatea verificării cunoştinţelor de chimie, cât şi posibilitatea de a-şi folosi nota obţinută drept criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a UBB.

Facultatea de Biologie şi Geologie organizează concursul „Emil Racoviţă”, care se adresează liceenilor din clasa a XII-a şi absolvenţilor de liceu din toată ţara interesaţi de domeniul biologiei. Concursul  se va desfăşura în 11 mai 2019, pentru liniile de studiu română şi germană, în timp ce concursul „Apáthy István”, destinat liniei maghiare, se va desfăşura în data de 23 martie 2019.

În perioada 10 decembrie 2018 – 24 iunie 2019, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului organizează Concursul „Marcian Bleahu”, care se adresează elevilor de liceu interesaţi de domeniul științei și ingineriei mediului. Acest concurs oferă tinerilor pasionaţi de domeniile geografie, chimie, fizică, biologie, geologie, protecția mediului un prilej de a-şi testa cunoştinţele şi în acelaşi timp un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului în anul universitar 2019-2020.

Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială organizează, în luna aprilie 2019, „Olimpiada Voluntarilor”,  câștigătorii fiind recompensați cu premii, dar și prin oferirea posibilității de a beneficia de criteriul academic alternativ la examenul de admitere la specializarea Asistență Socială.Tot în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială se organizează și Concursul de sociologie și antropologie maghiară „Jozsef Venczel”.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor organizează Concursul de cunoștințe „Oeconomicus Napocensis”, destinat elevilor de clasa a XI-a și a XII-a din instituțiile de învățământ preuniversitar naționale. Concursul se desfășoară în cadrul a două sesiuni, prima programată pentru data de 9 martie 2019, iar cea de-a doua în 13 aprilie 2019 și constă într-un test scris la una dintre disciplinele: economie generală, matematică, educație antreprenorială, contabilitate, finanțe, marketing și informatică. Concursul se desfășoară în limbile română, maghiară, germană, engleză sau franceză, în funcție de opțiunea concurenților.

Facultatea de Business va organiza un concurs de cunoştinţe, candidaţii susţinând, la alegere, un test din economie sau matematică. Facultatea de Business va afişa pe site bibliografia necesară pregătirii pentru concurs.

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării va organiza, în perioada februarie – mai 2019, concursuri care pot substitui examenul de admitere.

Astfel, în luna februarie 2019, persoanele care vor să se înscrie la specializarea Public Health a FSPAC vor avea posibilitatea de a participa la competiţia de Digital Storytelling.

Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării organizează, în data de 26 martie 2019, Concursul de producție jurnalistică, adresat elevilor de liceu din ulltimul an și absolvenților de liceu din promoțiile mai vechi. Acest concurs reprezintă un criteriu alternativ de admitere la Jurnalism, liniile română, maghiară, engleză și germană.

În luna aprilie 2019, Departamentul Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate din cadrul FSPAC va organiza Competiţia comunicării, în timp ce Departamentul de Administraţie Publică al aceleiaşi facultăţi va organiza, în luna mai 2019, concursul „I Lead”, destinat candidaţilor la programul de Leadership în sectorul public.

Facultatea de Teologie Reformată va organiza în perioada 22-24 aprilie 2019, la Zalău, Olimpiada de religie protestantă pentru clasele V-XII, tot în cursul lunii aprilie 2019 urmând să aibă loc MuziCaravana, un concurs de aptitudini și cunoștințe muzicale.

În perioada 22-24 aprilie 2019, la Sf. Gheorghe, Facultatea de Teologie Romano-Catolică va organiza Olimpiada națională de religie romano-catolică de limba maghiară.

Facultatea de Teatru și Televiziune organizează, la începutul lunii februarie 2019, Concursul ProScenium – concurs de publicistică teatrală și dramaturgie, adresat în principal elevilor din clasele  X-XII interesați de domeniul Artele Spectacolului – Teatrologie. Concursul oferă tinerilor elevi posibilitatea de a-și testa aptitudinile creative și în același timp, celor din anii terminali, un criteriu alternativ de admitere la Facultatea de Teatru și Televiziune, specializarea Teatrologie-jurnalism teatral, management cultural. Facultatea de Teatru și Televiziune va organiza și o sesiune de pregătire pentru admiterea la facultate, în cadrul tuturor departamentelor facultății.

Related posts

Lăudată de Donald Tusk, Dacia anunță că face sute de angajări și investește peste 100 de milioane de euro

redactia

Destinațiile preferate de români pentru vacanțe. Grecia, pe locul 2

Papuc Irina

Proiectele PNDR au adus în țară peste 348 de milioane de euro, ca rambursări de la Comisia Europeană în luna ianuarie

Papuc Irina

Optim PM aniverseaza 10 ani cu noi premii

Ionut Oprea

Eximtur, creştere pe toate segmentele de business

Stefana Muresan

Parcările în Alba Iulia vor fi cu plată. Primăria va testa sistemul din 1 decembrie

Papuc Irina

Șase noi proiecte câștigate de UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Ligia Voro

Colectarea selectivă a deşeurilor se lasă aşteptată la Târgu Mureş

Ligia Voro

GIC extinde platforma logistică P3 prin achiziționarea portofoliului Maximus pentru suma de aproximativ 950 milioane euro

Papuc Irina

Tinerii fermieri vor primi gratis până la 50 ha de teren

Nora Dumitrescu

Commercial real estate must do more than merely adapt to coronavirus

Papuc Irina

Noul mall al Zalăului revine la viață

Nora Dumitrescu

Transgaz a atribuit CIS Gaz contractul de peste 22 mil. lei pentru realizarea conductei Mintia – Brad – Stei

redactia

UMB, ”mobilizare exemplară”. Imagini cu primii kilometri de autostradă din Moldova

Stefana Muresan

Clădirea IPJ Cluj, reabilitată cu 19 milioane de euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Cele mai citite articole publicate pe site-ul Transilvania Business în 2018

redactia

Cosmin BOIANGIU, Reprezentant Permanent adjunct: „România trebuie să aibă întotdeauna încredere în sine”  

Ligia Voro

Autonet Import, alături de absolvenți, se bucură de reușita primei clase de învățământ dual

Gruita Ienasoiu

Judetul Cluj, promovat la unul dintre cele mai importante targuri de turism din lume

redactia

[Enjoy Transylvania!] Brașov, an Attractive City for National and International Investments

Transilvania Business

Afacerile Stabilus au trecut de 130 de milioane de euro în România

Stefana Muresan

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativă a dăunătorilor a fost prezentată în cadrul târgului Fruit Logistica

Ligia Voro

Cushman & Wakefield Echinox: Dublarea stocului de spații industriale și logistice în ultimii 5 ani

Ligia Voro

Propunerea de buget a Sibiului pentru 2020: aproape 400 de milioane de lei pentru dezvoltare și un excedent de peste 300 de milioane

Papuc Irina

Leave a Comment