Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cel mai scump ardei iute din lume se cultivă în Banat. Un kilogram costă între 11.000 și 25.000 de dolari

Adrian Orza transformă pasiunea sa pentru ardei iuți în afacere. Cei mai iuți ardei din lume cât și preocuparea pentru alimentația naturală, l-au transformat pe Orza în întreprinzător.

 

Un soi exotic de ardei iute, Aji Charapita, considerat cel mai scump din lume, este cultivat in imediata apropiere a Timisoarei, in comuna Sag, de Adrian Orza.

Radio.bzi.ro relateaza ca timisoreanul a reusit deja sa obtina primele rasaduri de ardei iuti din soiul Aji Charapita, care este cel mai scump ardei din lume. Conform site-urilor de specialitate, un kilogram de ardei iuti Aji Charapita se vinde cu preturi intre 11.000 si 25.000 de dolari.

Acest soi de ardei provine din Peru, iar de abia de cativa ani au inceput sa fie cultivati si in Europa, insa cu mare dificultate, pentru ca se adapteaza foarte greu la alte conditii climaterice.

Ardeii Aji Charapita au forma unor boabe de mazare si, pe cat sunt de mici, pe atat sunt de iuti. Acest soi de ardei este foarte cautat de restaurantele de lux care il prefera sub forma de pudra de boia.

“Am inteles ca sunt unii cultivatori in Europa care livreaza in restaurante de lux pentru ca se cauta arome deosebite. Sunt si destul de iuti, dar se pare ca au o aroma deosbita”, spune Adrian Orza, pentru publicatia citată.

Pe langa Aji Charapita, Adrian Orza a reusit sa obtina rasaduri si de la un soi de ardei foarte rar. Timisoreanul cultiva in sera sa de la Sag, printre cele mai inedite soiuri de ardei iuti, si renumitul Carolina Reaper – ultimul campion mondial in domeniu -, considerat cel mai iute ardei din lume pe scara Scoville.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Halele firmelor francofone din Cluj, spațiu de lucru pentru artiștii UAD

Articolul următor

Banca Mondială: Peste 200.000 de români şi-ar dori să se mute la Braşov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share