Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comisarul UE Cecilia Malmström și ministrul Ștefan-Radu Oprea vor participa la ”Dialoguri cu cetățenii”, pe teme de comerț internațional

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și Cecilia Malmström, Comisarul pentru Comerț al UE, au agreat organizarea unei sesiuni de ”Dialoguri cu cetățenii”, în marja Reuniunii informale a Consiliului Afaceri Externe – Comerț, care va avea loc la București, în perioada 21-22 februarie 2019. Tema principală va fi stadiul negocierii și implementării acordurilor de comerț liber ale Uniunii Europene cu piețe terțe.

 

Ștefan-Radu Oprea și Cecilia Malmström s-au întâlnit în data de 22 ianuarie, la Bruxelles, înaintea dezbaterii care va avea loc miercuri în INTA, privind prioritățile Președinției române la Consiliul UE.

 Pe agenda discuțiilor, s-au mai aflat principalele dosare gestionate de către România în această perioadă. De asemenea, a fost discutată și pregătirea reuniunii informale a miniștrilor comerțului din februarie 2019.

 Ștefan-Radu Oprea s-a mai întâlnit marți și cu europarlamentarul Jose Ignacio Salafranca Sanchez-Neyra, raportor pentru negocierile comerciale cu Mercosur.

 Reuniunile bilaterale organizate atât ieri, cât și în zilele următoare, în marja discuțiilor din INTA privind prioritățile în domeniul comerțului internațional, reprezintă un bun prilej de a consolida comunicarea cu reprezentanții Comisiei Europene și ai Parlamentului European în vederea exercitării în bune condiții a mandatului Președinției României la Consiliul UE.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Infrastructură navală nouă, drumuri și căi ferate de 90 mil. euro în portul Galați. Finanțare din fonduri europene

Articolul următor

Marquardt Sibiu trimite liceeni în SUA, pentru concursul de robotică MIT – NASA 3

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share