Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marquardt Sibiu trimite liceeni în SUA, pentru concursul de robotică MIT – NASA 3

Compania Marquardt Sibiu  va sponsoriza cele două echipe de liceeni sibieni care au obținut calificarea la turneul final al concursul internațional de robotică Zero Robotics High School, organizat de Massachusetts Institute of Technology, în parteneriat cu NASA și ESA (European Space Agency).

Prima sponsorizare Marquardt a fost acordată în decembrie, pentru a asigura participarea echipei Quaternion, formată din liceeni de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr. A doua solicitare a venit către companie după ce o a doua echipă a fost informată că s-a califcat la turneul final – echipa Valak, formată din elevi de la Colegiul Național Octavian Goga.

Costurile cu deplasarea la Boston (Massachusetts) se ridică la 20.000 de euro, iar cele două echipe au solicitat sponsorizări pentru a putea participa la turneul final. Deși, la un moment dat, prezența lor în SUA era sub semnul întrebării, în cele din urmă, autoritățile locale, companiile și diverși donatori privați s-au mobilizat pentru a le asigura liceenilor sumele de care aveau nevoie.

Marquardt Sibiu are o tradiție îndelungată în sponsorizarea echipelor de robotică. În ultimii cinci ani, a susținut participarea echipelor studențești de la Facultatea de Inginerie Sibiu la Campionatul Național Studențesc de Robotică RObotX, la competițiile organizate de alte centre studențești și la Campionatul European de Robotică Eurobot. Compania nu se limitează la sponsorizarea echipelor, ci contribuie și la sprijinirea învățămîntului superior, în domeniile Mecatronicii, Roboticii și IT, prin renovarea si dotarea cu aparatură a laboratoarelor de la Facultatea de Inginerie. În plus, prin oferta de locuri de muncă specializate, Marquardt le asigură liceenilor și studenților și garanția că-și vor putea folosi cunoștințele deosebite mai apoi în viața profesională.

“Zero Robotics High School Tournament” este o competiție internațională de programare robotică, în care roboții sunt reprezentați de mini-sateliți SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites). După fazele eliminatorii, parcurse deja, echipele de liceeni își vor putea folosi programele create pentru acționarea sateliților robotizați, care evoluează în imponderabilitate, în interiorul Stației Spațiale Internaționale. Programele liceenilor controlează viteza roboților, rotația și direcția lor de deplasare. În funcție de tema probei, elevii trebuie să-și programeze sateliții pentru atingerea unor puncte fixe, navigarea în jurul obstacolelor ori ridicarea unor obiecte.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comisarul UE Cecilia Malmström și ministrul Ștefan-Radu Oprea vor participa la ”Dialoguri cu cetățenii”, pe teme de comerț internațional

Articolul următor

Vox Technology Park, certificare finala, BREEAM - Excellent

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share