Sibiu Ultimele stiri

Marquardt Sibiu trimite liceeni în SUA, pentru concursul de robotică MIT – NASA 3

Compania Marquardt Sibiu  va sponsoriza cele două echipe de liceeni sibieni care au obținut calificarea la turneul final al concursul internațional de robotică Zero Robotics High School, organizat de Massachusetts Institute of Technology, în parteneriat cu NASA și ESA (European Space Agency).

Prima sponsorizare Marquardt a fost acordată în decembrie, pentru a asigura participarea echipei Quaternion, formată din liceeni de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr. A doua solicitare a venit către companie după ce o a doua echipă a fost informată că s-a califcat la turneul final – echipa Valak, formată din elevi de la Colegiul Național Octavian Goga.

Costurile cu deplasarea la Boston (Massachusetts) se ridică la 20.000 de euro, iar cele două echipe au solicitat sponsorizări pentru a putea participa la turneul final. Deși, la un moment dat, prezența lor în SUA era sub semnul întrebării, în cele din urmă, autoritățile locale, companiile și diverși donatori privați s-au mobilizat pentru a le asigura liceenilor sumele de care aveau nevoie.

Marquardt Sibiu are o tradiție îndelungată în sponsorizarea echipelor de robotică. În ultimii cinci ani, a susținut participarea echipelor studențești de la Facultatea de Inginerie Sibiu la Campionatul Național Studențesc de Robotică RObotX, la competițiile organizate de alte centre studențești și la Campionatul European de Robotică Eurobot. Compania nu se limitează la sponsorizarea echipelor, ci contribuie și la sprijinirea învățămîntului superior, în domeniile Mecatronicii, Roboticii și IT, prin renovarea si dotarea cu aparatură a laboratoarelor de la Facultatea de Inginerie. În plus, prin oferta de locuri de muncă specializate, Marquardt le asigură liceenilor și studenților și garanția că-și vor putea folosi cunoștințele deosebite mai apoi în viața profesională.

“Zero Robotics High School Tournament” este o competiție internațională de programare robotică, în care roboții sunt reprezentați de mini-sateliți SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites). După fazele eliminatorii, parcurse deja, echipele de liceeni își vor putea folosi programele create pentru acționarea sateliților robotizați, care evoluează în imponderabilitate, în interiorul Stației Spațiale Internaționale. Programele liceenilor controlează viteza roboților, rotația și direcția lor de deplasare. În funcție de tema probei, elevii trebuie să-și programeze sateliții pentru atingerea unor puncte fixe, navigarea în jurul obstacolelor ori ridicarea unor obiecte.

Related posts

Colectarea selectivă a deșeurilor se extinde în tot Brașovul

Papuc Irina

Doi orădeni, soț și soție, creează genți de lux pentru clienți din toată lumea

redactia

Zboruri suplimentare pe ruta Cluj-Napoca-Istanbul-Cluj-Napoca de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment