Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vox Technology Park, certificare finala, BREEAM – Excellent

 

  • Proiectul de birouri Vox Technology Park din Timisoara a primit certificarea verde finala BREEAM cu nivelul Excellent si un punctaj de 86,7%, cel mai mare obtinut de catre un proiect imobiliar din Romania, indiferent de segmentul imobiliar

 

  • Vox Technology Park are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati si a fost finalizat la inceputul lui 2018 in urma unei investitii de peste 30 de milioane de euro. Proiectul a implementat pentru prima oara in Romania o serie de facilitati precum posibilitatea identificarii biometrice, dar si facilitati competitive pentru angajati, ca spatii si dusuri pentru biciclete, food court si spatii comerciale si de sevicii

 

  • Timisoara este unul dintre putinele orase din Romania care ofera o reducere a impozitului pe proprietati certificate sustenabil. Astfel, impactul obtinerii unei certificari BREEAM se traduce printr-o reducere cu 15% a taxelor pe  cladire, ceea ce se transpune printr-un service charge mai redus pentru chiriasi

 

 

Proiectul de birouri Vox Technology Park din Timisoara a primit certificarea verde finala BREEAM cu ratingul Excellent si un punctaj total de 86,7%, cel mai mare obtinut de catre un proiect imobiliar din Romania si singurul care a obtinut un punctaj de peste 85%.

 

Punctajul reprezinta o modalitate de diferentiere a sustenabilitatii proiectelor imobiliare, acesta traducandu-se printr-un impact mult mai redus asupra mediului inconjurator si prin costuri mai mici de operare, inclusiv cheltuieli mai reduse pentru ocupanti – fie ei cumparatori, ca in cazul unui proiect rezidential, sau companii, ca in cazul unei cladiri de birouri. In plus, dezvoltarea unui proiect sustenabil duce si la crearea unui mediu de lucru sanatos si prietenos pentru angajati, propice dezvoltarii profesionale si personale.

 

”Certificarea sustenabila finala obtinuta atesta ca nu am realizat doar o macheta frumoasa si o poveste atractiva ci am livrat cel mai modern proiect imobiliar din Romania si implicit din Timisoara, unde competitia pentru angajati este acerba. Avantajele oferite pentru companii si angajati sunt decisive iar un nivel atat de ridicat de performanta se traduce prin costuri lunare mai reduse pentru companii si angajati mai fericiti”, a declarat Vlad Vela, general manager Vox Property Group.

 

Vox Technology Park a fost finalizat la inceputului anului 2018 si are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati, fiind dezvoltat de catre Vox Property Group in urma unei investitii de 30 de milioane de euro.

 

”Impactul obtinerii unei certificari BREEAM scade cu un procent de 15% taxele si impozitele pe proprietate, determinand implicit si o reducere a service charge-ului total pe metru patrat inchiriat. Indirect, atingerea standardelor BREEAM asigura si o eficienta energetica foarte ridicata, care se traduce prin costuri reduse de functionare a cladirii si a utilitatilor din spatiile comune, rezultand beneficii suplimentare pentru companiile chiriase care vor plati service charge-uri mai mici”, a explicat Daniela Ionescu, senior property manager Colliers International Romania, compania care asigura property managementul proiectului.

 

Proiectul ofera facilitati unice, precum posibilitatea identificarii biometrice printr-o aplicatie care genereaza o cheie de acces de tip QR code in urma recunoasterii faciale sau a amprentei, dar si avantaje competitive pentru angajati, ca spatii si dusuri pentru biciclisti, food court si sala de fitness, spatii comerciale si de servicii.

 

„Ma bucur ca VOX Property Group a imbratisat cu atat entuziasm provocarea de a realiza o cladire foarte performanta, a carei constructie are un impact asupra orasului si mediului inconjurator cat mai pozitiv si care ofera chiriasilor un ambient mai confortabil si mai sanatos. A fost o colaborare lunga si solicitanta, insa foarte motivanta, avand in permanenta interesul intregii echipe implicate in proiect (proiectare, management de proiect, executie si dezvoltator) pentru a intelege cerintele standardului BREEAM, a cauta si implementa cele mai bune solutii pentru cladirea VOX Technology Park, setand astfel un nou standard pentru piata cladirilor de birouri din Timisoara si din intreaga tara”, afirma Adrian Pop, auditor BREEAM, ADP green building.

 

Vox Property Group a demarat recent constructia proiectului rezidential Vox Vertical Village, amplasat in imediata apropiere a proiectului de birouri finalizat anterior. Vox Vertical Village reprezinta primul concept de ”oras pe verticala” dezvoltat pe plan local, urmand a fi livrat pe piata la finalul anului 2019 in urma unei investitii de 14 milioane de euro. Ca si proiectul de birouri din imediata apropiere, Vox Vertical Village va fi un proiect ‚verde’, urmand a fi dezvoltat conform standardelor BREEAM Excellent, o premiera pe piata rezidentiala din afara Bucurestiului.

 

Un alt element definitoriu pentru Vox Vertical Village va fi reprezentat de vegetatie, peste 1.000 de arbori si arbusti urmand a fi amplasati atat pe terasele private cat si in spatiul comun interior. Proiectul va pune la dispozitia viitorilor locatari o serie intreaga de facilitati, printre care un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturala, care va creste interactiunea din cadrul comunitatii, o piscina exterioara, o zona de receptie, cinema si o sala de fitness complet echipata. Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct, una dintre cele mai mari companii de constructii active in Romania.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marquardt Sibiu trimite liceeni în SUA, pentru concursul de robotică MIT – NASA 3

Articolul următor

Fonduri europene pentru irigații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share