Real Estate Timiș Ultimele stiri

Vox Technology Park, certificare finala, BREEAM – Excellent

 

  • Proiectul de birouri Vox Technology Park din Timisoara a primit certificarea verde finala BREEAM cu nivelul Excellent si un punctaj de 86,7%, cel mai mare obtinut de catre un proiect imobiliar din Romania, indiferent de segmentul imobiliar

 

  • Vox Technology Park are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati si a fost finalizat la inceputul lui 2018 in urma unei investitii de peste 30 de milioane de euro. Proiectul a implementat pentru prima oara in Romania o serie de facilitati precum posibilitatea identificarii biometrice, dar si facilitati competitive pentru angajati, ca spatii si dusuri pentru biciclete, food court si spatii comerciale si de sevicii

 

  • Timisoara este unul dintre putinele orase din Romania care ofera o reducere a impozitului pe proprietati certificate sustenabil. Astfel, impactul obtinerii unei certificari BREEAM se traduce printr-o reducere cu 15% a taxelor pe  cladire, ceea ce se transpune printr-un service charge mai redus pentru chiriasi

 

 

Proiectul de birouri Vox Technology Park din Timisoara a primit certificarea verde finala BREEAM cu ratingul Excellent si un punctaj total de 86,7%, cel mai mare obtinut de catre un proiect imobiliar din Romania si singurul care a obtinut un punctaj de peste 85%.

 

Punctajul reprezinta o modalitate de diferentiere a sustenabilitatii proiectelor imobiliare, acesta traducandu-se printr-un impact mult mai redus asupra mediului inconjurator si prin costuri mai mici de operare, inclusiv cheltuieli mai reduse pentru ocupanti – fie ei cumparatori, ca in cazul unui proiect rezidential, sau companii, ca in cazul unei cladiri de birouri. In plus, dezvoltarea unui proiect sustenabil duce si la crearea unui mediu de lucru sanatos si prietenos pentru angajati, propice dezvoltarii profesionale si personale.

 

”Certificarea sustenabila finala obtinuta atesta ca nu am realizat doar o macheta frumoasa si o poveste atractiva ci am livrat cel mai modern proiect imobiliar din Romania si implicit din Timisoara, unde competitia pentru angajati este acerba. Avantajele oferite pentru companii si angajati sunt decisive iar un nivel atat de ridicat de performanta se traduce prin costuri lunare mai reduse pentru companii si angajati mai fericiti”, a declarat Vlad Vela, general manager Vox Property Group.

 

Vox Technology Park a fost finalizat la inceputului anului 2018 si are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati, fiind dezvoltat de catre Vox Property Group in urma unei investitii de 30 de milioane de euro.

 

”Impactul obtinerii unei certificari BREEAM scade cu un procent de 15% taxele si impozitele pe proprietate, determinand implicit si o reducere a service charge-ului total pe metru patrat inchiriat. Indirect, atingerea standardelor BREEAM asigura si o eficienta energetica foarte ridicata, care se traduce prin costuri reduse de functionare a cladirii si a utilitatilor din spatiile comune, rezultand beneficii suplimentare pentru companiile chiriase care vor plati service charge-uri mai mici”, a explicat Daniela Ionescu, senior property manager Colliers International Romania, compania care asigura property managementul proiectului.

 

Proiectul ofera facilitati unice, precum posibilitatea identificarii biometrice printr-o aplicatie care genereaza o cheie de acces de tip QR code in urma recunoasterii faciale sau a amprentei, dar si avantaje competitive pentru angajati, ca spatii si dusuri pentru biciclisti, food court si sala de fitness, spatii comerciale si de servicii.

 

„Ma bucur ca VOX Property Group a imbratisat cu atat entuziasm provocarea de a realiza o cladire foarte performanta, a carei constructie are un impact asupra orasului si mediului inconjurator cat mai pozitiv si care ofera chiriasilor un ambient mai confortabil si mai sanatos. A fost o colaborare lunga si solicitanta, insa foarte motivanta, avand in permanenta interesul intregii echipe implicate in proiect (proiectare, management de proiect, executie si dezvoltator) pentru a intelege cerintele standardului BREEAM, a cauta si implementa cele mai bune solutii pentru cladirea VOX Technology Park, setand astfel un nou standard pentru piata cladirilor de birouri din Timisoara si din intreaga tara”, afirma Adrian Pop, auditor BREEAM, ADP green building.

 

Vox Property Group a demarat recent constructia proiectului rezidential Vox Vertical Village, amplasat in imediata apropiere a proiectului de birouri finalizat anterior. Vox Vertical Village reprezinta primul concept de ”oras pe verticala” dezvoltat pe plan local, urmand a fi livrat pe piata la finalul anului 2019 in urma unei investitii de 14 milioane de euro. Ca si proiectul de birouri din imediata apropiere, Vox Vertical Village va fi un proiect ‚verde’, urmand a fi dezvoltat conform standardelor BREEAM Excellent, o premiera pe piata rezidentiala din afara Bucurestiului.

 

Un alt element definitoriu pentru Vox Vertical Village va fi reprezentat de vegetatie, peste 1.000 de arbori si arbusti urmand a fi amplasati atat pe terasele private cat si in spatiul comun interior. Proiectul va pune la dispozitia viitorilor locatari o serie intreaga de facilitati, printre care un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturala, care va creste interactiunea din cadrul comunitatii, o piscina exterioara, o zona de receptie, cinema si o sala de fitness complet echipata. Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct, una dintre cele mai mari companii de constructii active in Romania.

 

 

 

Related posts

Tarom reia zborurile din Cluj-Napoca către Paris

Stefana Muresan

Centru indoor și outdoor de formare profesională în „Episcopia Bihor”

Traian Dan

E.ON lansează concursul „Energie pentru viitor” pentru elevii din clasele VIII–XII

Traian Dan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Recomandare AZOMUREȘ – analizele de sol

Ligia Voro

Primarii învață cum să aibă o administrație inteligentă

Nora Dumitrescu

ExxonMobil a confirmat zăcământul uriaș din Marea Neagră

Stefana Muresan

Tehnologia informaţiei, proiecte de tip smart-city şi magistrala M6, de interes pentru investitori japonezi

Stefana Muresan

Ministrul Sănătății, despre taxa clawback: A fost aplicată fără discernământ

Papuc Irina

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj costă 37 milioane euro

Nora Dumitrescu

Academia de Management al Ospitalității ohma by winsedswiss, inaugurată la Oradea

Traian Dan

Oradea se promovează pe Facebook, Instagram, YouTube și avioane

Traian Dan

ATENOR announces the obtaining of the Building Permit for @EXPO project

Ionut Oprea

Judetul Sibiu, cooperare cu provincia Jiangsu din China

redactia

Inovația – cheia sustenabilității și a securității alimentare. Anne Alonzo, vicepreședinte Corteva Agriscience, a ținut un discurs în cadrul summitului Politico Agriculture and Food

Papuc Irina

Europa finanțează Drumul Nordului cu 40 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a luat peste 6 mil. euro de la UE pentru reabilitare şi modernizare

Stefana Muresan

Centura de Sud a Timișoarei are castigator. Lucrările încep în 2019

Stefana Muresan

Rezultate Immofinanz in Romania

Sibiu, Alba Iulia și Reșița, gata să intre în Alianța Vestului

redactia

CNAIR solicită fonduri europene pentru noul pod peste Dunăre. Investiție de peste 550 mil. euro

redactia

Mapping World Urbanity -The Central Theme of MIPIM 2018

Ionut Oprea

Immochan finalizează faza a doua a Coresi Business Park în 2018 și continuă dezvoltarea

Ionut Oprea

Decathlon lansează târgul de articole sportive second hand, Trocathlon

Traian Dan

Metrou și blocuri cu 40-50 de etaje, propunerile lui Daniel Metz pentru dezvoltarea Clujului

Stefana Muresan

Leave a Comment