Real Estate Timiș Ultimele stiri

Vox Technology Park, certificare finala, BREEAM – Excellent

 

  • Proiectul de birouri Vox Technology Park din Timisoara a primit certificarea verde finala BREEAM cu nivelul Excellent si un punctaj de 86,7%, cel mai mare obtinut de catre un proiect imobiliar din Romania, indiferent de segmentul imobiliar

 

  • Vox Technology Park are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati si a fost finalizat la inceputul lui 2018 in urma unei investitii de peste 30 de milioane de euro. Proiectul a implementat pentru prima oara in Romania o serie de facilitati precum posibilitatea identificarii biometrice, dar si facilitati competitive pentru angajati, ca spatii si dusuri pentru biciclete, food court si spatii comerciale si de sevicii

 

  • Timisoara este unul dintre putinele orase din Romania care ofera o reducere a impozitului pe proprietati certificate sustenabil. Astfel, impactul obtinerii unei certificari BREEAM se traduce printr-o reducere cu 15% a taxelor pe  cladire, ceea ce se transpune printr-un service charge mai redus pentru chiriasi

 

 

Proiectul de birouri Vox Technology Park din Timisoara a primit certificarea verde finala BREEAM cu ratingul Excellent si un punctaj total de 86,7%, cel mai mare obtinut de catre un proiect imobiliar din Romania si singurul care a obtinut un punctaj de peste 85%.

 

Punctajul reprezinta o modalitate de diferentiere a sustenabilitatii proiectelor imobiliare, acesta traducandu-se printr-un impact mult mai redus asupra mediului inconjurator si prin costuri mai mici de operare, inclusiv cheltuieli mai reduse pentru ocupanti – fie ei cumparatori, ca in cazul unui proiect rezidential, sau companii, ca in cazul unei cladiri de birouri. In plus, dezvoltarea unui proiect sustenabil duce si la crearea unui mediu de lucru sanatos si prietenos pentru angajati, propice dezvoltarii profesionale si personale.

 

”Certificarea sustenabila finala obtinuta atesta ca nu am realizat doar o macheta frumoasa si o poveste atractiva ci am livrat cel mai modern proiect imobiliar din Romania si implicit din Timisoara, unde competitia pentru angajati este acerba. Avantajele oferite pentru companii si angajati sunt decisive iar un nivel atat de ridicat de performanta se traduce prin costuri lunare mai reduse pentru companii si angajati mai fericiti”, a declarat Vlad Vela, general manager Vox Property Group.

 

Vox Technology Park a fost finalizat la inceputului anului 2018 si are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati, fiind dezvoltat de catre Vox Property Group in urma unei investitii de 30 de milioane de euro.

 

”Impactul obtinerii unei certificari BREEAM scade cu un procent de 15% taxele si impozitele pe proprietate, determinand implicit si o reducere a service charge-ului total pe metru patrat inchiriat. Indirect, atingerea standardelor BREEAM asigura si o eficienta energetica foarte ridicata, care se traduce prin costuri reduse de functionare a cladirii si a utilitatilor din spatiile comune, rezultand beneficii suplimentare pentru companiile chiriase care vor plati service charge-uri mai mici”, a explicat Daniela Ionescu, senior property manager Colliers International Romania, compania care asigura property managementul proiectului.

 

Proiectul ofera facilitati unice, precum posibilitatea identificarii biometrice printr-o aplicatie care genereaza o cheie de acces de tip QR code in urma recunoasterii faciale sau a amprentei, dar si avantaje competitive pentru angajati, ca spatii si dusuri pentru biciclisti, food court si sala de fitness, spatii comerciale si de servicii.

 

„Ma bucur ca VOX Property Group a imbratisat cu atat entuziasm provocarea de a realiza o cladire foarte performanta, a carei constructie are un impact asupra orasului si mediului inconjurator cat mai pozitiv si care ofera chiriasilor un ambient mai confortabil si mai sanatos. A fost o colaborare lunga si solicitanta, insa foarte motivanta, avand in permanenta interesul intregii echipe implicate in proiect (proiectare, management de proiect, executie si dezvoltator) pentru a intelege cerintele standardului BREEAM, a cauta si implementa cele mai bune solutii pentru cladirea VOX Technology Park, setand astfel un nou standard pentru piata cladirilor de birouri din Timisoara si din intreaga tara”, afirma Adrian Pop, auditor BREEAM, ADP green building.

 

Vox Property Group a demarat recent constructia proiectului rezidential Vox Vertical Village, amplasat in imediata apropiere a proiectului de birouri finalizat anterior. Vox Vertical Village reprezinta primul concept de ”oras pe verticala” dezvoltat pe plan local, urmand a fi livrat pe piata la finalul anului 2019 in urma unei investitii de 14 milioane de euro. Ca si proiectul de birouri din imediata apropiere, Vox Vertical Village va fi un proiect ‚verde’, urmand a fi dezvoltat conform standardelor BREEAM Excellent, o premiera pe piata rezidentiala din afara Bucurestiului.

 

Un alt element definitoriu pentru Vox Vertical Village va fi reprezentat de vegetatie, peste 1.000 de arbori si arbusti urmand a fi amplasati atat pe terasele private cat si in spatiul comun interior. Proiectul va pune la dispozitia viitorilor locatari o serie intreaga de facilitati, printre care un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturala, care va creste interactiunea din cadrul comunitatii, o piscina exterioara, o zona de receptie, cinema si o sala de fitness complet echipata. Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct, una dintre cele mai mari companii de constructii active in Romania.

 

 

 

Related posts

IMM Invest poate fi o oportunitate pentru bănci de a câștiga noi clienți

Traian Dan

Growthpoint Properties launches Growthpoint’s Central and Eastern European

Ionut Oprea

Ford EcoSport atrage 1.700 noi locuri de munca in Craiova

Stefana Muresan

Se dau tichete valorice pentru cei care reciclează aparatură electronică veche

Traian Dan

Bratislava Property Forum 2018

Ionut Oprea

CJ Timiș propune Băncii Mondiale 10 investiții majore. Valoarea depășește 700 de milioane de euro

redactia

Cîțu: Românii pot cere amânarea ratelor. Pentru cheltuielile anunțate fondurile au fost suplimentate cu 7 miliarde de lei

Ion Surdu

DAFCOCHIM a confirmat performanţa în agribusiness şi în acest an în faţa fermierilor

Stefana Muresan

Trei locații pentru primul aquapark al Clujului

Nora Dumitrescu

”Cupru Min” Abrud cumpără la licitație o tehnologie prin care ar putea scoate mai mult metal, din același concentrat

redactia

Asociația Patronală a industriei IT face apel la businessul mai puțin afectat de criza Covid-19 să achite impozitele și taxele datorate statului

Ion Surdu

Sume ”fără precedent” pentru bugetul Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş

Stefana Muresan

Învățământul dual din Sibiu, susținut de firme străine

redactia

UMFST Târgu Mureş scoate la concurs 56 de locuri la specializarea Medicină militară

redactia

”Oscar” în zona medicală, din Cluj în Transilvania

Stefana Muresan

Afacerea unei clujence, apreciată de Prințul de Wales

Stefana Muresan

Autorităţile judeţene din Timiş dau cinci milioane de euro pentru ridicarea unui centru de colectare a legumelor şi fructelor

Robert Bloancă

Politicile educationale ale Clujului, prezentate la Sofia in cadrul Conferintei “Regions and Cities Investing in Education to Strengthen EU Values”

Stefana Muresan

Miele deschide la Timişoara cel de-al patrulea showroom propriu

Stefana Muresan

Marele Premiu al Festivalului “Strugurele de Aur”, câștigat de un solist instrumentist  

Ligia Voro

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, zboruri interne spre Timișoara cu Tarom

Stefana Muresan

Deloitte România și-a mutat birourile în clădirea The Mark

Stefana Muresan

Liberty Technology Park – 2 ani

Transilvania Business

Tehnologia informaţiei, proiecte de tip smart-city şi magistrala M6, de interes pentru investitori japonezi

Stefana Muresan

Leave a Comment