Energie Ultimele stiri

Saniya Melnicenco – NIS Petrol, în fruntea Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA)

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie (ROPEPCA) are o nouă conducere, în urma alegerilor desfăşurate la finalul anului trecut.

 

Componenţa Consiliului Director al ROPEPCA va fi asigurată până în noiembrie 2019 de Saniya Melnicenco (NIS Petrol)-Preşedinte, Artur Stratan (Amromco Energy)-Vicepreşedinte, Mark Wagley (Hunt Oil), Norbert Groeschner (OMV Petrom) şi Michel Louboutin (Expert Petroleum) în calitate de membri.

Noul preşedinte ROPEPCA, Saniya Melniceco, este de profesie jurist, cu o experienţă de peste 18 de ani în domeniu. Ea lucrează în cadrul companiei NIS Petrol din anul 2012, deţinând poziţia de director al Departamentului Juridic şi Afaceri Corporative. Totodată, în ultimii patru ani Saniya Melnicenco a fost un membru activ al conducerii ROPECA, fiind implicată în toate proiectele şi programele derulate de asociaţie. Ea preia mandatul de preşedinte al ROPEPCA de la Harald Kraft, Country Manager al Stratum Energy România.

ROPEPCA a militat în permanenţă pentru asigurarea unui mediu de afaceri predictibil şi atractiv pentru companiile din domeniul explorării şi exploatării petroliere din Romania. Am întâmpinat numeroase provocări în acest sens în ultimii ani. Îmi propun ca, alături de colegii mei din conducerea ROPEPCA, să reuşim să depăşim aceste provocări, prin promovarea unui dialog deschis şi constructiv cu toate părţile interesate. Sper să creştem astfel gradul de înţelegere asupra importanţei industriei de explorare şi exploatare petrolieră. Ne dorim ca această constientizare  să permită dezvoltarea unui cadru de politici publice echilibrat şi stabil, care să încurajeze investiţiile în acest domeniu de tradiţie din Romania” a declarat Saniya Melnicenco.

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) a fost fondată în noiembrie 2012, având scopul de a consolida imaginea sectorului onshore upstream din România și de a îmbunătăți relația și comunicarea acesteia cu autoritățile guvernamentale, regionale și locale, cu agențiile naționale și cu publicul general. ROPEPCA reunește 15 dintre cei mai importanți deținători de acorduri de concesiune petrolieră onshore încheiate cu statul român. Membrii asociației dețin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de explorare, dezvoltare și producție onshore din România, reprezentând pentru anii 2014-2017 investiții cumulate de peste 4 miliarde de Euro, contribuții către bugetul de stat de 5,5 miliarde de euro, precum și crearea și menținerea a 14,000 de locuri de muncă.

Related posts

FOTO: Potcoava Mountain Hideaway, ascunzătoarea de la munte

redactia

Cluj Arena va deveni teatru în aer liber

Nora Dumitrescu

Două noi programe destinate firmelor: Comerț (grant maxim de 250.000 de lei) și Microindustrializare (grant maxim de 450.000 de lei)

Stefana Muresan

TAZ CYBERSEC, serviciu integrat de securitate IT, lansat la “GDPR Made Easy”

Stefana Muresan

Industria software din România, în creștere cu 12,5% în 2020

Ion Surdu

Skanska sells office building in Warsaw, Poland, for EUR 98 M, about SEK 1.0 billion

Ion Surdu

Compania maghiară Terran, producătoare de ţigle din beton, a investit 5 mil. euro într-o fabrică în Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Cea mai mare competiție internă de granturi de cercetare din România, lansată de o universitate din Transilvania: aproape un milion de euro

Ion Surdu

Ambasadorul Paul Brummell, discuții cu primarul din Oradea cu privire la oportunităţile de investiţii

Stefana Muresan

Statul se împrumută de la populație prin programul Tezaur și în septembrie

Traian Dan

Cinci investitori, interesați să construiască în parteneriat public – privat autostrada de 1,36 miliarde euro spre Brașov

redactia

Ludwig Pfeiffer din Timișoara a câștigat un contract de 12 mil. euro cu APA Brașov

Stefana Muresan

Fuziuni și achiziții în România: 19 tranzacții în primul trimestru al anului

Ion Surdu

FOTOREPORTAJ TB – Ziua în care Sibiul a primit Europa la el acasă

Stefana Muresan

Situația economică a României și a Uniunii Europene, în dezbatere la UVT, în prezența unui oficial al FMI

redactia

ADR Vest: Conexiuni rutiere de milioane de euro în Timiș

redactia

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut în luna octombrie

Ion Surdu

ICON Business Advisor modelează piața regională de energie

Stefana Muresan

Curierii pe bicicletă din Ardeal ajung la Timișoara și București

Nora Dumitrescu

Începând din această lună, primele zboruri Cluj-Constanța!

Stefana Muresan

Peste 900 milioane de euro pentru dotarea structurilor medicale de urgenţă, până în 2021

redactia

Două comune din Bihor vor să îşi construiască propriul drum de legătură. Se va fluidiza traficul pe centura Oradiei

redactia

ROMBAT prezintă la Bistrița prima Dacia LOGAN 100% electrică

Stefana Muresan

Maramureșenii care lucrează în Italia vor să fie protejați de sindicate

Nora Dumitrescu

Leave a Comment