Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Deva – 750”, un posibil moment-cheie pentru reşedinţa de judeţ

Clujenii sunt mândri de oraşul lor, mai ales în ultimii ani. Nu (mai) au niciun complex de inferioritate (dacă l-au avut cu adevărat vreodată) faţă de bucureşteni, braşoveni, timişoreni etc… . Acelaşi trend se înregistrează de o vreme şi în Alba Iulia. Şi la Cluj – Napoca şi la Alba Iulia schimbarea reală a venit din felul în care locuitorii au început, la un moment dat, să se raporteze la oraş, la administraţie şi la dorinţa de a schimba ceva în bine. Nici la Cluj şi nici la Alba, simplii cetăţeni n-au mai aşteptat ca administraţia locală sau altcineva să-i tragă după ei, să gândească în locul lor şi să le spună cum le e mai bine sau mai rău, ci i-au cerut administraţiei locale să ţină pasul cu ei. O astfel de „inversare de trend” s-ar putea produce şi în Deva, începând chiar de anul acesta, iar impulsul iniţial l-ar putea da proiectul intitulat „Deva 750”, scrie glasul-hd.ro.

Ideea este avansată şi susţinută de un expert în comunicare, ex-jurnalist al presei hunedorene, Cătălin Hosu.

 

Ce va însemna proiectul?

”Acţiuni civice, educatice, acţiuni sociale, culturale, sportive, toate sub umbrela proiectului „Deva 750”. Prima idee a fost identificarea unui teren pe care să plantăm copaci în forma numărului 750. Ne-am dori să fie un loc vizibil şi de pe autostradă. O firmă de cadastru şi topografie ne ajută deja în identificarea unor variante.
Apoi astăzi (ieri-n.red.) am lansat un fel de concurs de fotografie cu 12 obiective din Deva ale căror imagini să alcătuiască un calendar al anului viitor. La sfârşitul primăverii vrem să organizăm o sesiune de alergare în care 750 de deveni să alerge 750 de minute. Apoi ne-am dori să găsim 750 de deveni care să devină donatori de sânge. Acestea sunt doar primele idei clar stabilite, dar mai sunt şi altele pe care le discutăm. Avem idei şi acţiuni pentru mai toate categoriile de vârstă. Suntem însă deficitari la capitolul acţiunilor dedicate persoanelor vârstnice. Aici avem nevoie de un manager de proiect. Ideile dorim să le lăsăm să vină dinspre reprezentanţii acestei categorii de vârstă, pentru că ei ştiu cel mai bine ce ar fi mai potrivit”, a declarat inițiatorul proiectului pentru sursa citată.

 

Întregul articol aici

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Jean Valvis, proprietarul Aqua Carpatica şi Sâmbureşti, ar putea deschide un spital privat: ”Nu poţi sta bogat şi fericit, iar oamenii de lângă tine să fie săraci, nefericiţi şi bolnavi”

Articolul următor

Asocierea Aktor SA - Euro Construct Trading 98 SRL, câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti, de peste 850 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share