Hunedoara Ultimele stiri

„Deva – 750”, un posibil moment-cheie pentru reşedinţa de judeţ

Clujenii sunt mândri de oraşul lor, mai ales în ultimii ani. Nu (mai) au niciun complex de inferioritate (dacă l-au avut cu adevărat vreodată) faţă de bucureşteni, braşoveni, timişoreni etc… . Acelaşi trend se înregistrează de o vreme şi în Alba Iulia. Şi la Cluj – Napoca şi la Alba Iulia schimbarea reală a venit din felul în care locuitorii au început, la un moment dat, să se raporteze la oraş, la administraţie şi la dorinţa de a schimba ceva în bine. Nici la Cluj şi nici la Alba, simplii cetăţeni n-au mai aşteptat ca administraţia locală sau altcineva să-i tragă după ei, să gândească în locul lor şi să le spună cum le e mai bine sau mai rău, ci i-au cerut administraţiei locale să ţină pasul cu ei. O astfel de „inversare de trend” s-ar putea produce şi în Deva, începând chiar de anul acesta, iar impulsul iniţial l-ar putea da proiectul intitulat „Deva 750”, scrie glasul-hd.ro.

Ideea este avansată şi susţinută de un expert în comunicare, ex-jurnalist al presei hunedorene, Cătălin Hosu.

 

Ce va însemna proiectul?

”Acţiuni civice, educatice, acţiuni sociale, culturale, sportive, toate sub umbrela proiectului „Deva 750”. Prima idee a fost identificarea unui teren pe care să plantăm copaci în forma numărului 750. Ne-am dori să fie un loc vizibil şi de pe autostradă. O firmă de cadastru şi topografie ne ajută deja în identificarea unor variante.
Apoi astăzi (ieri-n.red.) am lansat un fel de concurs de fotografie cu 12 obiective din Deva ale căror imagini să alcătuiască un calendar al anului viitor. La sfârşitul primăverii vrem să organizăm o sesiune de alergare în care 750 de deveni să alerge 750 de minute. Apoi ne-am dori să găsim 750 de deveni care să devină donatori de sânge. Acestea sunt doar primele idei clar stabilite, dar mai sunt şi altele pe care le discutăm. Avem idei şi acţiuni pentru mai toate categoriile de vârstă. Suntem însă deficitari la capitolul acţiunilor dedicate persoanelor vârstnice. Aici avem nevoie de un manager de proiect. Ideile dorim să le lăsăm să vină dinspre reprezentanţii acestei categorii de vârstă, pentru că ei ştiu cel mai bine ce ar fi mai potrivit”, a declarat inițiatorul proiectului pentru sursa citată.

 

Întregul articol aici

Related posts

Cinci avize pentru exploatarea aurului aluvionar în zona Munţilor Apuseni

Stefana Muresan

O asociere de firme, interesată de contractul de 9,3 mil. de lei pentru transformarea Lacului lui Binder din Sibiu în zonă de agrement

Stefana Muresan

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj organizează campania națională „Donează sânge! Fii erou!”

Ligia Voro

Leave a Comment