Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Florin Piersic, ”cel mai frumos cadou dăruit de Dumnezeu poporului român”. Cât încasează actorul din drepturi de autor

*“Florin Piersic: cel mai frumos cadou dăruit de Dumnezeu poporului român” ( Radu Beligan).

 

Florin Piersic, marele artist de teatru și film, împlinește astăzi 83 ani. Acesta a fost sărbătorit, ieri, de către clujeni și prieteni la cinematograful care îi poartă numele, printr-un spectacol inedit, proiect organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Cinema Florin Piersic. Marele actor are o carieră de invidiat. A adunat 64 de roluri de teatru şi a jucat în 46 de filme, cu toate acestea încasează anual doar aproximativ 6.000 lei din drepturi de autor, potrivit ultimelor informații disponibile.

 

 

Dacă îl cooptezi pe Florin Piersic într-o reclamă, succesul e asigurat. Şi vânzările pe măsură. Maestrul are lipici la public, iar replicile sale, fie că sunt amuzante sau serioase, îi hipnotizează pe clienţi. Numai în ultimii ani, actorul a strâns în portofoliu peste zece spoturi la cele mai variate produse, de la companii farmaceutice la vinuri. A primit și oferte pe care le-a refuzat, după cum a relatat presei, pentru că ipostaza în care ar fi trebuit să joace era în discordanță cu imaginea de erou, de viteaz, pe care a promovat-o. Este vorba despre o ofertă venită din partea companiei care produce Viagra.

Dacă vorbim despre bani, ar mai fi de punctat un aspect. În timp ce mulți artiști români încasează zeci de mii de euro din drepturi de autor, Florin Piersic primește la finalul unui an suma de 6.035 de lei, iar Mihai Fotino – 2.182 lei. Printre actorii cu cele mai mici sume încasate se numără Maia Morgenstern, cu puţin peste 800 lei într-un singur an. Sumele reprezintă, în total, 0,02% din totalul încasat de una din asociațiile care colectează și repartizează banii artiștilor de la televiziunile, posturile de radio, societăţile de cablu, hotelurile, pensiunile, restaurantele, barurile, discotecile, taximetrele care beneficiază de imaginea artiştilor, potrivit ultimelor informații disponibile în acest sens.

Sursa foto: Emil Boc/facebook

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Adriana Cotel, şefa Agenţiei Medicamentului, numită în fruntea Casei Naţionale de Sănătate

Articolul următor

Schimbări în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internaţional Cluj

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share