Energie Investitii Sibiu Ultimele stiri

Denisson Energy din Sibiu primește finanțare pentru construcția primei rețele de stații de Gaz Natural Comprimat din România

Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE a acordat un credit comercial de tip „punte” în valoare de 1,96 milioane de dolari societății Denisson Energy, din Sibiu, pentru sprijinirea unei investiții în valoare totală de aproape 6 milioane de dolari. Este al 41-a contract de finanțare acordat de FREE, care ajunge astfel la un volum de 26 de milioane de dolari alocați pentru promovarea proiectelor de utilizare eficientă a energiei şi valorificare a surselor regenerabile de energie.

Investiția în „Realizarea primei rețele de stații de alimentare cu Gaz Natural Comprimat (GNC) din România” este susținută de către Denisson Energy și Asociația Producătorilor și Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat din România, din surse proprii și din resurse alocate în baza unui contract de finanțare nerambursabilă, încheiat cu Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele.

Proiectul își propune realizarea unei rețele de 9 stații GNC de alimentare funcționale în România, “pentru a acoperi în mod simultan posibila cerere pentru transportul de lungă distanță și pentru cel urban”. O listă orientativă a locațiilor, include Arad, București, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Pitești, Sibiu și Timișoara. Implementarea proiectului este planificată în trei faze consecutive rezultând în implementarea a 3 stații GNC pe an între 2019, 2020 și 2021. Stațiile vor fi accesibile public, în mod nediscriminatoriu, vor fi operate de personal special instruit și vor permite plata cu lichidități sau cu cardul la punctul de vânzare din interiorul cabinei stației.

Related posts

100 de mașini, puse gratuit la dispoziția medicilor din București, Iași, Sibiu și Cluj

Ion Surdu

Trei măsuri de comunicare proactivă cu investitorii

Ion Surdu

CNAIR: S-a semnat contractul cu italienii de la Tirrena Scavi pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire sud a Timișoarei, contract de 58 de mil. euro fără TVA

redactia

Leave a Comment