Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Denisson Energy din Sibiu primește finanțare pentru construcția primei rețele de stații de Gaz Natural Comprimat din România

Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE a acordat un credit comercial de tip „punte” în valoare de 1,96 milioane de dolari societății Denisson Energy, din Sibiu, pentru sprijinirea unei investiții în valoare totală de aproape 6 milioane de dolari. Este al 41-a contract de finanțare acordat de FREE, care ajunge astfel la un volum de 26 de milioane de dolari alocați pentru promovarea proiectelor de utilizare eficientă a energiei şi valorificare a surselor regenerabile de energie.

Investiția în „Realizarea primei rețele de stații de alimentare cu Gaz Natural Comprimat (GNC) din România” este susținută de către Denisson Energy și Asociația Producătorilor și Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat din România, din surse proprii și din resurse alocate în baza unui contract de finanțare nerambursabilă, încheiat cu Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele.

Proiectul își propune realizarea unei rețele de 9 stații GNC de alimentare funcționale în România, “pentru a acoperi în mod simultan posibila cerere pentru transportul de lungă distanță și pentru cel urban”. O listă orientativă a locațiilor, include Arad, București, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Pitești, Sibiu și Timișoara. Implementarea proiectului este planificată în trei faze consecutive rezultând în implementarea a 3 stații GNC pe an între 2019, 2020 și 2021. Stațiile vor fi accesibile public, în mod nediscriminatoriu, vor fi operate de personal special instruit și vor permite plata cu lichidități sau cu cardul la punctul de vânzare din interiorul cabinei stației.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Jumătate de miliard de euro pentru afaceri în mediul rural

Articolul următor

24AUCTION - platforma de licitații de mărfuri online se lansează curând în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share