Agricultura Investitii Ultimele stiri

Jumătate de miliard de euro pentru afaceri în mediul rural

*Peste 445,8 milioane de euro au fost puse la dispoziție prin Autoritatea de Management a Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru programe ce vor fi depuse în trimestrul I al acestui an.

 

Fondurile vor fi repartizate în cadrul mai multor submăsuri (Sm). În primul rând, 51.013.105 euro vor fi alocați investițiilor în exploatațiile pomicole , în cadrul Sm 4.1a, iar pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – irigații, în cadrul Sm 4.3, vor fi alocați alți 200.000.000 euro.

Investițiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile și ale evenimentelor catastrofale probabile vor beneficia de 14.775.003 euro, iar în cadrul Sm 5.2, ca sprijin pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale vor fi cheltuiți 13.677.431 euro.

Infrastructura locală va beneficia de finanțare prin deschiderea unor noi sesiuni pentru investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – ITI Delta Dunării (16.777.774 euro), în crearea, îmbunătățirea sau extinderea serviciilor locale de bază destinate populației rurale, inclusiv a celor de agrement și culturale, și a infrastructurii aferente (13.761.860 euro), dar și pentru protejarea patrimoniului cultural – ITI Delta Dunării (4.990.902 euro).

Grupurile de Acțiune Locală vor avea la dispoziție o nouă oportunitate de finanțare prin Sm 19.3 – Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală Componenta B – Implementarea activităților de cooperare ale GAL-urilor selectate (9.270.000 euro).

Vor fi lansate și sesiuni pentru servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor (Sm 15.1) și Prime pentru asigurarea culturilor, a animalelor și a plantelor (Sm 17.1), valoarea totală a fondurilor disponibile pentru aceste submăsuri fiind de 110.151.918 euro.

Din data de 3 ianuarie a fost deschisă și primirea de proiecte pentru Sm 16.4/16.4 a – Sprijin pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare (agricol/pomicol).

Acești bani se adaugă celor 475.836.748 de euro, care este valoarea fondurilor alocate pentru submăsurile deja în derulare în acest moment.

În cursul anului 2019 MADR are ca scop promovarea a șase legi noi, care să reglementeze activitatea în diverse domenii din zona montană. Acestea se referă la înfiinţarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui, înfiinţarea centrelor de colectare, spălare şi prelucrare primară de lână şi piei, a unităţilor de capacitate mică pentru sacrificarea animalelor şi/sau prelucrare a cărnii în zona montană, înfiinţarea stânelor montane, înfiinţarea centrelor de colectare şi prelucrare primară a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice, din flora spontană şi/sau cultură în zona montană și, în sfârșit, aprobarea Programului de încurajare a investiţiilor din zona montană.

Un alt proiect nou, despre care se crede că va aduce un sprijin fără precedent producătorilor mici și mijlocii, este Casa Română de Comerț Agroalimentar „Unirea“.

Related posts

Camera de Comerț Maramureș: “Am compensat pierderile prin noi servicii”

Nora Dumitrescu

Trei fabrici de peste 100 mil. euro cu același manager de proiect: CBRE

Ligia Voro

Timișul și Aradul, pe primele poziții în topul tranzacțiilor cu terenuri agricole; Bistriţa Năsăud, la coada clasamentului

Stefana Muresan

Cesiro din Sighişoara, cu afaceri de 9 mil. euro în S1, țintește piețele din Brazilia, Ar­gen­tina şi Ucraina

Stefana Muresan

Înmatriculările și producția de autoturisme în România a scăzut cu peste 50% în aprilie față de anul trecut

Papuc Irina

Ministrul sălăjean al transporturilor se implică în interconectarea Aeroportului Cluj

Nora Dumitrescu

Informaticienii de la AROBS își fac centru de cercetare la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Start-Up Nation: Industriile creative, punctate la fel ca producția și serviciile

redactia

Romgaz: Noua centrală termoelectrică de la Iernut, dată în folosinţă la începutul anului 2020

redactia

Lidl plusează la salarii. De la 1 martie, cel mai mic salariu brut – 4.000 de lei

Traian Dan

Partener StartUP- Pachete de finanțare de peste 40.000 euro pentru înființarea de start-up-uri în regiunea de Nord-Vest

Stefana Muresan

UVT și ATCCE 2021 au dat startul Școlii de vară de leadership cultural

Stefana Muresan

Crizele sunt un catalizator pentru inovație – Andreea Nițoi, Brand & Innovation Manager la RSM România

Nicolae Pop

Edilul Clujului vrea să stopeze exodul “creierelor” din oraș

Nora Dumitrescu

Magistrala de gaze naturale Sighet – Borșa, avizată la București

Nora Dumitrescu

16 proiecte promovate de ANAR la Ministerul Fondurilor Europene

redactia

E.ON vine la Sports Festival cu “E.ON Energy Lab” şi multe premii!

Ligia Voro

DPD: “We will continue to invest in technology to improve customer experience”

Ionut Oprea

Punctul de frontieră Borș 2 de pe Autostrada A3, inaugurat în 4 septembrie

Traian Dan

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

Office, Rezidențial, Retail, Industrial&Logistic – perspectivă 360 grade, la Real Estate & Construction Forum

Ionut Oprea

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Îngheţarea salariilor în sectorul bugetar, cel puţin pentru primele 6 luni ale anului 2019

redactia

Consiliul Investitorilor Străini și-a ales un nou președinte

Ligia Voro

Primul contract de mobilitate urbană în Regiunea 7 Centru, la Cugir

Ligia Voro

Leave a Comment