Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Brașov a demarat procedurile pentru Spitalul Regional, investiție de 250 mil. euro

Primăria Brașov a demarat deja partea de documentație pentru investiția de 250 de milioane de euro în spitalul regional, fiind emis de altfel și certificatul de urbanism necesar pentru începerea lucrărilor.

Primăria Brașov a avut prima discuție cu reprezentanții Băncii Europente pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pe marginea proiectului de acord de colaborare pentru construcția Spitalului Regional Brașov, întâlnire la care a participat și un reprezentant al Ministerului Sănătății.

Construcția noului spital regional de la Brașov este unul dintre proiectele pentru care BERD ar urma să acorde un credit. Discuțiile în acest sens au demarat încă din decembrie 2017. Prima etapă a acestui acord, cea de consultanță, va fi finanțată din fonduri nerambursabile de către BERD, iar potrivit negocierilor purtate, este posibil ca în primă fază primăria să achite doar 10% din acest contract, iar dacă proiectul se implementează, banii vor fi returnați municipalității.

Spitalul Regional va avea 849 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi pentru 31 de specialităţi. Acestea sunt: Neurologie cu unitate de accidente vasculare cerebrale acute, Neurochirurgie, Oftalmologie, ORL, Chirurghie orală şi maxilo-facială, Pneumologie, Cardiologie cu unitate de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici, Chirurgie toracică, Chirurgie cardiovasculară, Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie cu transplant renal, Chirurgie generală, Ortopedie-traumatologie, Chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, Arşi, Chirurgie vasculară, Dermatovenerologie, Medicină internă, Endocrinologie, Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, Alergologie şi imunologie clinică, Hematologie, Psihiatrie acuţi, Terapie intensivă, Chirurgie pediatrică, Pediatrie, Terapie intensivă pediatrie, Obstretică-ginecologie, Neonatologie, Oncologie medicală.

Municipalitatea are un PUZ valabil pentru proiect, a extins rețeaua de gaze în zonă și a transferat un teren de 2.000 de m.p. către Electrica, pentru amplasarea unei stații de transformare, care să asigure capacitatea necesară pentru funcționarea spitalului. Investiția totală, pentru staţie şi reţea, este de aproape 40 de milioane de lei. De asemenea, în zonă se va derula o investiție pentru introducerea rețelei de apă și canalizare, în valoare de 3,2 milioane de lei, estimată să fie finalizată în decembrie 2019, și a fost lansată licitația pentru studiul de prefezabilitate al spitalului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ajutor de stat pentru construirea de grădiniţe cu profil sportiv, buget de 500 mil. euro

Articolul următor

Romatsa, Microsoft și Nuclearelectrica, cele mai mari salarii din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share