Investitii Real Estate Ultimele stiri

Ajutor de stat pentru construirea de grădiniţe cu profil sportiv, buget de 500 mil. euro

Schema de ajutor de stat pentru programul referitor la construirea de grădiniţe cu profil sportiv are un buget total de 500 de milioane de euro, iar finanţarea va începe din acest an, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

“În şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptat un memorandum referitor la aplicarea Programului ‘Investim în copii, investim în viitor’. Este vorba practic despre instituirea schemei de minimis privind acest program prin care susţinem construirea, amenajarea şi dotarea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv. Schema de ajutor de stat are un buget total de 500 de milioane de euro, finanţarea va începe din acest an şi va fi inclusă în bugetul pentru anul 2019. Schema de ajutor de minimis are un caracter multianual, se derulează până la data de 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în raport cu reglementările europene. Se pot emite acorduri pentru finanţare până la sfârşitul anului viitor, în limita creditelor de angajament aprobate anual prin legea bugetului de stat pentru acest program, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2019 – 2022”, a anunţat Barbu, la finalul reuniunii Executivului, citat de Agerpres.

El a adăugat că sprijinul va consta, în principal, în ajutor de minimis de până la 500.000 de euro din cheltuielile eligibile pentru construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv, iar acest ajutor va fi plătit investitorului după terminarea lucrărilor şi obţinerea autorizaţiei de funcţionare provizorie de la Ministerul Educaţiei Naţionale.

“Sprijinul mai constă într-o garanţie acordată de stat de maximum 50% din valoarea creditului contractat de investitor, cu condiţia ca aceste credite să finanţeze exclusiv cheltuieli eligibile aferente proiectului. Este o schemă de ajutor de stat ce se adresează persoanelor juridice de drept privat, inclusiv organizaţii non-guvernamentale, asociaţii, fundaţii, federaţii sau cluburi sportive. Beneficiarii schemei de ajutor de stat au şi o serie de obligaţii în calitate de întreprinderi cărora le-a fost încredinţat un serviciu public, printre care să asigure locuri gratuite pentru o perioadă de patru ani de la obţinerea autorizaţiei de funcţionare pentru construcţia de grădiniţe cu profil sportiv în anumite cote procentuale şi anume cel puţin 8% din numărul total de preşcolari înmatriculaţi în cazul celor care au primit ajutor pentru construcţia de grădiniţe sau cel puţin 4% din numărul total de preşcolari înmatriculaţi în cazul celor care au primit ajutor pentru înfiinţare, amenajare şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv”, a explicat Barbu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, aceste gratuităţi vor fi acordate copiilor care provin din familii ce au venit salarial pe persoană sub salariul minim brut pe ţară la momentul depunerii cererii, iar copiii cu dizabilităţi vor avea prioritate la înscrierea pe locurile gratuite.

“De asemenea, tot la capitolul obligaţii – să asigure un program prelungit de activitate zilnică, precum şi funcţionarea grădiniţelor pe tot parcursul anului calendaristic, inclusiv în perioada vacanţelor şi să menţină activitatea în grădiniţe cel puţin 10 ani de la obţinerea autorizaţiei de funcţionare”, a punctat Nelu Barbu.

Related posts

Aeroportul din Brașov a primit certificatele de urbanism pentru câteva elemente de construcție

redactia

Oradea va construi o șosea nouă, semi-îngropată, ce va lega DN79 Oradea-Arad și Centura Oradea

redactia

Dezbatere europeana la Sibiu

redactia

GIC extinde platforma logistică P3 prin achiziționarea portofoliului Maximus pentru suma de aproximativ 950 milioane euro

Papuc Irina

Zilele OncoHelp – eveniment științific adresat specialiștilor în oncologie medicală

Nicolae Pop

Wizz va avea chartere de Grecia din Cluj și Iași

Nora Dumitrescu

Câmpia Turzii și-a modernizat parcul din Sâncrai

Nora Dumitrescu

Oradea și zona metropolitană Oradea vor fi conectate la autostrada Transilvania

Stefana Muresan

600 milioane de lei, prima emisiune de obligațiuni nepreferențiale a BCR

Ligia Voro

Vitacom Electronics face analiza mediului de business pentru tinerii antreprenori români

Ligia Voro

CNAIR anunţă constructorii pentru cea mai aşteptată autostradă din România

redactia

Sports Festival reportează biletele pentru ediția din 2022

Nora Dumitrescu

Parteneriatul dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg a împlinit 10 ani

redactia

Viitorii gastronomi, școliți la Universitatea de Științe Agricole

Nora Dumitrescu

BILKA, crestere 41% pentru 2016

Ionut Oprea

Perla turistică a Transilvaniei își redeschide porțile spre adâncuri

Nora Dumitrescu

Cluj și Brașovul, campioanele scumpirilor imobiliare

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca: Licitaţia pentru 22 de tramvaie şi 50 de troleibuze, în linie dreaptă

Stefana Muresan

Producție record pentru Dacia și Ford în România în anul 2019

Papuc Irina

Schaeffler România reacționează la scăderea activității din sectorul automotive

Ligia Voro

Noul director al Romgaz Târgu Mureș mizează pe competența, responsabilitatea și experiența angajaților

Ligia Voro

Sky Park va instala parcări pentru biciclete în parkingurile Clujului

Nora Dumitrescu

O firmă va putea fi înfiinţată exclusiv online – proiect de lege

Ion Surdu

Primul bazin acoperit din Câmpia Turzii, funcțional de anul viitor

Nora Dumitrescu

Leave a Comment