Investitii Real Estate Ultimele stiri

Ajutor de stat pentru construirea de grădiniţe cu profil sportiv, buget de 500 mil. euro

Schema de ajutor de stat pentru programul referitor la construirea de grădiniţe cu profil sportiv are un buget total de 500 de milioane de euro, iar finanţarea va începe din acest an, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

“În şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptat un memorandum referitor la aplicarea Programului ‘Investim în copii, investim în viitor’. Este vorba practic despre instituirea schemei de minimis privind acest program prin care susţinem construirea, amenajarea şi dotarea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv. Schema de ajutor de stat are un buget total de 500 de milioane de euro, finanţarea va începe din acest an şi va fi inclusă în bugetul pentru anul 2019. Schema de ajutor de minimis are un caracter multianual, se derulează până la data de 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în raport cu reglementările europene. Se pot emite acorduri pentru finanţare până la sfârşitul anului viitor, în limita creditelor de angajament aprobate anual prin legea bugetului de stat pentru acest program, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2019 – 2022”, a anunţat Barbu, la finalul reuniunii Executivului, citat de Agerpres.

El a adăugat că sprijinul va consta, în principal, în ajutor de minimis de până la 500.000 de euro din cheltuielile eligibile pentru construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv, iar acest ajutor va fi plătit investitorului după terminarea lucrărilor şi obţinerea autorizaţiei de funcţionare provizorie de la Ministerul Educaţiei Naţionale.

“Sprijinul mai constă într-o garanţie acordată de stat de maximum 50% din valoarea creditului contractat de investitor, cu condiţia ca aceste credite să finanţeze exclusiv cheltuieli eligibile aferente proiectului. Este o schemă de ajutor de stat ce se adresează persoanelor juridice de drept privat, inclusiv organizaţii non-guvernamentale, asociaţii, fundaţii, federaţii sau cluburi sportive. Beneficiarii schemei de ajutor de stat au şi o serie de obligaţii în calitate de întreprinderi cărora le-a fost încredinţat un serviciu public, printre care să asigure locuri gratuite pentru o perioadă de patru ani de la obţinerea autorizaţiei de funcţionare pentru construcţia de grădiniţe cu profil sportiv în anumite cote procentuale şi anume cel puţin 8% din numărul total de preşcolari înmatriculaţi în cazul celor care au primit ajutor pentru construcţia de grădiniţe sau cel puţin 4% din numărul total de preşcolari înmatriculaţi în cazul celor care au primit ajutor pentru înfiinţare, amenajare şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv”, a explicat Barbu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, aceste gratuităţi vor fi acordate copiilor care provin din familii ce au venit salarial pe persoană sub salariul minim brut pe ţară la momentul depunerii cererii, iar copiii cu dizabilităţi vor avea prioritate la înscrierea pe locurile gratuite.

“De asemenea, tot la capitolul obligaţii – să asigure un program prelungit de activitate zilnică, precum şi funcţionarea grădiniţelor pe tot parcursul anului calendaristic, inclusiv în perioada vacanţelor şi să menţină activitatea în grădiniţe cel puţin 10 ani de la obţinerea autorizaţiei de funcţionare”, a punctat Nelu Barbu.

Related posts

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj costă 37 milioane euro

Nora Dumitrescu

Investiție într-un lac destinat pescuitului la păstrăv în Cluj

Nora Dumitrescu

DAFCOCHIM a confirmat performanţa în agribusiness şi în acest an în faţa fermierilor

Stefana Muresan

Peste 40 de milioane de euro, investiţii atrase de ADLO în anul 2019

Traian Dan

Orange Fab anunță noi colaborări și mai multe domenii de activitate vizate

Ligia Voro

Depozitarul Central distribuie dividende pentru acționarii Romgaz începând de miercuri

Stefana Muresan

Prima rețea de stații de gaz natural comprimat, proiect de 5,2 mil. euro. Printre orașele vizate: Timişoara, Arad, Sibiu şi Deva

Stefana Muresan

Investiţie de 2 mil. euro în renovarea secţiei de urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

Stefana Muresan

Milionarul Ștefan Gadola a adus o delegație din Kazahstan la Cluj

Nora Dumitrescu

TM | Un nou proiect livrat cu succes de catre OPTIM PM

Transilvania Business

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

redactia

Palatul Noblesse – Lifestyle Palace deschide sezonul dăruirii alături de Fundația pentru copii “Șansă la Viitor”

Ionut Oprea

Excelența în învățământul profesional dual, premiată

Ligia Voro

Liberty a finalizat achiziția activelor europene de la ArcelorMittal  

Ligia Voro

Utilizarea glifosatului – un rău necesar ?

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, tranzitat de un milion de pasageri de la începutul anului

Stefana Muresan

Tarom cumpără cinci aeronave Boeing 737 MAX 8

Stefana Muresan

Flota aeriană a României, printre cele mai mici din UE: 62 de avioane, dintre care 24 au peste 20 de ani

Papuc Irina

Prima participare a României la Campionatul Mondial de degustare a vinurilor

Ligia Voro

Paralela 45 a lansat graficul cu tarifele hotelurilor pentru intregul sezon estival

redactia

Faurecia Romania a avut un profit de 9 milioane lei în 2019 după 2 ani de pierderi

Ion Surdu

Operatorul depozitului ecologic de deşeuri Braşov FIN-ECO activizează în regim normal și face apel la colectarea separată a gunoiului

Ion Surdu

Familia Buzoianu ridică o clădire office de 14 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Cluj: Prima stradă din România cu sistem de depistare a autovehiculelor care trec pe roșu la semafor

redactia

Leave a Comment