Ultimele stiri

Mesajul unui elev după ce a fost acceptat la Universitatea Oxford: În mod cert, acolo se învață diferit

Flavius Vlasiu este unul dintre cei trei elevi de la Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș admiși la celebra Universitate Oxford, în urma unei serii de probe solicitante. Elevul a transmis un mesaj despre procesul de selecție al prestigioasei universități și despre munca depusă pentru a atinge această performanță.

 

„În clasa a IX-a, când am început să lucrez la informatică, m-am lovit de o problemă: cei cu care concuram la olimpiade și concursuri aveau deja minim 4 ani de experiență în spate, ceea ce mă făcea să mă gândesc la șansele mele ca fiind unele mici. Totuși, doar acum realizez că în tot acest timp nu am concurat cu ei, ci cu mine. Consider că această continuă dorință de a mă depăși pe mine însumi a jucat un rol esențial în formarea mea ca om.
Percepția pe care mi-a oferit-o Anglia odată cu vizita mea pentru interviurile la Oxford din decembrie a fost una total inedită. Nu spun neapărat că acolo se învață mai bine, dar în mod cert se învață diferit, mai practic, mai pe stilul meu. Toate concursurile și orele de muncă din liceu au dat roade; să fiu sincer, am fost destul de relaxat în timpul interviurilor, simțeam că locul meu este acolo. Atmosfera e una diferită comparativ cu cea din timpul ascultării clasice de la noi. Profesorii încearcă să te stimuleze cât mai mult, să scoată ce e mai bun din tine, nu unele lipsuri. Asta cred că este cea mai mare diferență care face balanța să încline în favoarea lor.
La începutul lui ianuarie am primit, împreună cu 2 colegi, oferte de a studia la Oxford. Consider un avantaj faptul că am fost mai mulți din același grup care am aplicat, s-a creat o competiție pozitivă între noi, care cu siguranță ne-a ajutat mai mult decât ne dăm seama. Pe lângă asta, titlul de „3 elevi din aceeași clasă, admiși la Oxford” probabil va aduce o reclamă destul de bună școlii. Mă bucur că putem da puțin înapoi din ce ne-au oferit ei până acum.

Șansa de a studia la una dintre cele mai bune facultăți din lume reprezintă o rampă de lansare considerabilă, indiferent dacă după terminarea studiilor voi continua aici sau în străinătate. Job-urile din acest domeniu încep să fie plătite bine și în România, însă comparativ cu vestul Europei încă au mult de recuperat, depinde de cum va înainta țara în următorii ani. Cel mai bine a spus-o Costin Oncescu, unul dintre etaloanele informaticii din România, totul ține de a fi tratați la adevărata noastră valoare. Rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul“, consideră Flavius Vlasiu.

Sursa:  zi-de-zi.ro

Related posts

Aproape 2 milioane de euro sprijin pentru producătorii din sectorul pomicol

Traian Dan

Echipamente medicale de 3,2 milioane de dolari din China pentru Oradea

Traian Dan

Verlinne: Haine naturale, harmless, încântătoare și produse la noi în România – povestea brandului care promovează moda curată și sustenabilă

Papuc Irina

Sălajul și Maramureșul vor noi parcuri industriale. Consulul onorific al Spaniei: ”Avem posibilitatea de a aduce, din Spania, firme cu experiență în domeniu”

redactia

Ungaria a suspendat plata ratelor la credite și contribuțiile angajatorilor

Traian Dan

CBRE: Dezvoltatorii se concentrează pe marile orașe regionale

Ligia Voro

Peşterile Farcu şi Meziad se redeschid pentru vizitatori, sâmbătă, 6 iunie

Traian Dan

TC Capital închiriază circa 700 mp către Skikun & Binui și Danya Cebus, în proiectul Hyperion Towers

Papuc Irina

Operatorul Direct One, controlat de fratii Muresan din Cluj, a imprumutat 10 milioane de euro de la BCR si BRD pentru extinderea retelei de fibra optica a Capitalei

Stefana Muresan

S IMMO AG planning office development in Budapest

Ionut Oprea

Un primar din Covasna caută medic de familie pe Facebook. “Avem zonă frumoasă cu ape minerale”

redactia

LeasingWEB: Avantajele unui serviciu de achiziționare în rate a unui website

A. I.

Compania Canadiană Celestica face concedieri colective la Borş

Traian Dan

Drumul de legătură între Oradea şi viitoarea autostradă Transilvania prinde contur. Investiţie de 150 milioane euro

redactia

Turiștii cazați la hotelurile și pensiunile din Alba Iulia vor plăti o taxa de promovare turistică

Stefana Muresan

Noul SUMAL a devenit operațional: cel mai important sistem de urmărire a materialului lemnos

Ion Surdu

Băimărenii de la Kema Tronic se vor implica în proiectul Reduces

Nora Dumitrescu

CNAIR are un nou director general. Provizoriu

Ligia Voro

O multiplă câștigătoare a premiului Emmy promovează tradițiile sibiene în toată lumea

redactia

Vox Technology Park Timisoara inchiriaza 1.000 mp catre Recensio Nobilis

Ionut Oprea

9 SOLUȚII PENTRU UN ORAȘ INTELIGENT, DEZVOLTATE ÎN CADRUL HACKATHONULUI CODE4CLUJ 2018

Stefana Muresan

Absolvent al UMF Cluj, savantul din Alba caută leacul pentru autism la Stanford. Sergiu Paşca obține porțiuni de creier din simple celule de piele

redactia

Cine sunt câștigătorii concursului organizat de Studium Green

A. I.

Wörwag Pharma – de 20 de ani în România

Stefana Muresan

Leave a Comment