Turism Ultimele stiri

Cele mai bune restaurante din București în 2018. Premiile Restocracy

Portalul de evaluare și prezentare a restaurantelor, Restocracy, a acordat premii  pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti pe anul care a trecut, pentru cele mai importante bucatarii nationale si specific dominant, cei mai buni bucatari.

Redam, in cele ce urmeaza, evaluarea realizata de Restocracy si comentariile aferente fiecarui premiu acordat.

 

”Cel mai bun restaurant din Bucuresti in 2018 – Le Bistrot Francais

Am mai luat in calcul cateva restaurante pentru acest premiu (MaizeGingerVeranda Casa Frumoasa etc.), insa Le Bistrot Francais e, totusi, cel mai aproape de tipologia “restaurantului de lux” la care se asteapta cineva cand aude despre un astfel de titlu.

Bucatarii nationale si specific dominant:

Cel mai bun restaurant frantuzesc din Bucuresti in 2018 – L’Atelier

Aici alegerea a trebuit sa fie facuta intre Le Bistrot Francais si L’Atelier, la egalitate in evaluarile noastre, asa ca am ales L’Atelier pentru cea mai buna bucatarie frantuzeasca din Bucuresti, si pentru ca i-am dat “premiul cel mare”, deja, lui Le Bistrot Francais.

Cel mai bun restaurant jaoonez din Bucuresti in 2018 – Yuki

Am luat in calcul restaurantele japoneze “generaliste”, pentru ca sushi are deja o categorie separata. Alegerea a fost facuta intre Yuki si Benihana, la fel de bune in evaluarile noastre, chiar daca meniurile sunt foarte diferite. I-am dat lui Yuki, mai degraba, fiindca Benihana a luat premiul anul trecut…

Cel mai bun restaurant romanesc boieresc din Bucuresti in 2018 – Zexe

In Bucuresti sunt foar doua restaurante care au mancare romaneasca boiereasca, Zexe si Jaristea. Am dat premiul tot lui Zexe, ca si anul trecut.

Cel mai bun restaurant cu Bucatarie Romaneasca Fina din Bucuresti in 2018 – MAIZE

Si aici sunt foarte putine restaurante in Bucuresti, fiindca Noua Bucatarie Fina Romaneasca e abia la inceput, are un singur an de cand a aparut, asa ca putini au reusit sa patrunda. Alegerea a fost simpla aici, MAIZE e inca detasat de celelalte cateva restaurante similare. Sper sa se ascuta concurenta anul acesta…

Cel mai bun restaurant romanesc traditional din Bucuresti in 2018 – Caru’ cu Bere

Aici a fost greu, dupa cum am spus. Ne-am gandit si la Lacrimi si Sfinti al lui Mircea Dinescu, insa ei isi spun (si asa si este), bucatarie creativa romaneasca, contemporana, si nu se incadreaza bine in niciuna dintre aceste trei categorii de bucatarie romaneasca, daca nu o punem la socoteala si pe cea urbana. Cei de la Caru’ cu Bere au cativa furnizori speciali si referintele celor care l-au vizitat sunt bune, in ciuda volumului imens. Daca alte restaurante cu specific traditional romanescse simt nedreptatite, poate ca au dreptate, macar intr-o oarecare masura.

Cel mai bun restaurant nord-vest mediteranean (european) din Bucuresti in 2018 – Corto Maltese

Oricum am luat-o, nu i-am gasit concurenti foarte puternici lui Corto Maltese, asa ca alegerea a fost aproape naturala.

Cel mai bun restaurant sud-est mediteranean (bucatarie orientala si nord-africana) din Bucuresti in 2018 – Sharkia 

Lui Sharkia i-am fi putut da la fel de bine si premiul pentru cea mai buna bucatarie libaneza si apropiat-orientala din Bucuresti, fiindca se detaseaza (desi nu foarte mult) de celelalte restaurante orientale, insa am preferat sa introducem aceasta categorie separata, distincta, si de dragul simetriei, nu in ultimul rand.

Cel mai bun restaurant cu specific international din Bucuresti in 2018 – Joseph by Joseph Hadad

Si aici am avut mai multe restaurante pe short-list: PrimeCasa di DavidVeranda Casa Frumoasa, si nu numai. I-am dat premiul lui Joseph Hadad stiind, mai degraba, ce poate face daca vrea, si nu pentru ce gasesti in farfuria de zi cu zi de la restaurantul lui din Aviatorilor.

Cel mai bun restaurant italian din Bucuresti in 2018 – Poesia

Cu mentiunea de mai sus cu privire la bucataria italiana traditionala, aici alegerea a fost mai simpla, fiindca Poesia e singurul restaurant cu specific italian din Bucuresti care face ceea ce noi, la Restocracy, consideram bucatarie fina. Si alte restaurante italienesti (Le VivierIsoletta) au produse de cea mai buna calitate si fac bucatarie fina, intr-o oarecare masura, insa Poesia ni s-a parut ceva mai original si mai indraznet si de aceea l-am premiat ca restaurantul cu cea mai buna bucatarie italiana din Bucuresti in 2018. La fel ca si anul trecut, de altfel.

Cel mai bun restaurant libanez din Bucuresti in 2018 – Four Seasons

Aici chiar ca a fost dificil! Sunt trei restaurante libaneze in top: Piccolo MondoZaitoone si Four Seasons, si chiar libanezii lor le numesc alternativ si in egala masura pe fiecare alternativ cand le ceri sa spuna care e cel mai bun restaurant libanez din Bucuresti. Si acum a intrat in forta si cu mare pompa si Mandaloun, de cateva luni, si are toate sansele sa le ia premiul anul viitor, daca nu-l vor inchide cei care sanctioneaza restaurantele in care se fumeaza fara nicio jena.

Cel mai bun restaurant chinezesc din Bucuresti in 2018 – Zen Garden

Pentru noi a fost usor sa desemnam Zen Garden ca fiind cel mai bun restaurant restaurant chinezesc din Bucuresti in 2019, ca si anul trecut, de altfel. Totusi, parerile pe piata sunt atat de divizate, incat nici nu ne-am mai pus problema sa tinem seama si de altele.

Cel mai bun restaurant grecesc din Bucuresti in 2018 – Amvrosia

Surprinzator, nu sunt atat de multe restaurante grecesti in Bucuresti pe cat si-ar inchipui oricine. Doamna Zisi de la Amvrosia gateste foarte bine cand gaseste produse bune si cand se si ocupa personal de la un capat la altul. Tot ce se poate ca in anumite zile mancarea sa nu fie la fel de buna la Amvrosia, daca nu e Doamna Zisi pe acolo. Insa cand a fost buna, a fost foarte buna, nu am mancat in alta parte mai bine greceste, asa ca i-am dat si anul acesta premiul.

Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti in 2018 – Pata Negra

Pata Negra e singurul restaurant spaniol din Bucuresti – dintre cele putine, trebuie spus – care incearca sa faca mancare ceva mai deosebita, mai originala si mai bine pusa in farfurie. Ceilalti merg exclusiv pe bucataria traditionala, populara. De aceea i-am dat premiul pentru cea mai buna bucatarie spaniola din Bucuresti in 2018 lui Pata Negra.

Cea mai buna bucatarie urbana din Bucuresti in 2018 – MA Bistro

Recunosc ca nu am vizitat toate restaurantele cu bucatarie urbana din Bucuresti, creativa, moderna, contemporana, cele care au bucatari tineri, de obicei, pasionati si cu imaginatie. Dintre cele pe care le stim, insa, micul MA Bistro de la Piata Floreasca ni s-a parut ca are cea mai buna mancare. Totusi, desemnarea premiului pentru aceasta categorie cu cea mai buna bucatarie urbana din Bucuresti in 2018 trebuie privita cu rezerva semnalata mai sus.

Cel mai bun sushi bar din Bucuresti in 2018 – Ginger

Si Argentine si Yoshi au sushi la fel de bun, cand iti prepara cei doi chefs ceva special, asa cum stiu ei sa faca, insa la Ginger de la Radisson fac asta oricand si pentru oricine, de asta le-am dat premiul pentru cel mai bun sushi bar din Bucuresti in 2018.

Cel mai bun oister & caviar bar din Bucuresti in 2018 – Le Vivier

Le Vivier au cele mai bune fructe de mare fine si crude din Bucuresti, la fel ca si Isoletta, de altfel, Mesogios si alte cateva restaurante care, din ce am auzit, le cumpara tot de la Le Vivier. Sau, oricum, de la acelasi furnizor de stridii si fructe de mare din Bretagne, in Franta, cele mai bune din lume. Asadar, alegerea Le Vivier drept cel mai bun oister & caviar bar din Bucuresti a fost aproape naturala.

Cel mai bun steakhouse din Bucuresti in 2018 – Red Angus

Aici am facut o alegere subiectiva, pentru ca si JW Steakhouse de la Marriott, si Osho si Vacamuusunt la fel de bune, cu vita de cea mai buna calitate si echipamente de top in bucatarie. Or, l-am ales si noi pe cel mai mic dintre ei, Red Angus din Centrul Vechi, drept cel mai bun steakhouse din Bucuresti in 2018 spre incurajarea altor “outsiders” sa intre in aceasta competitie.

Cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti in 2018 – Mesogios

Si aici a fost greu de ales, fiindca sunt multe alte restaurante de peste si fructe de mare la fel de bune – e suficient sa va uitati la rezultatele competitiei noastre din 2018 la categoria peste si fructe de mare: IsolettaFish House (castigatorul competitiei), Raionul de Peste si altele. Totusi, Mesogios are o eleganta aparte, asa ca l-am diferentiat si prin aceasta cand am decis sa-i dam titlul de cel mai bun restaurante de peste si fructe de mare din Bucuresti in 2018.”

Sursa foto: restoracy.ro

Related posts

700.000 de beculețe vor lumina Brașovul, începând cu 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Papuc Irina

Michelin, la 40 de ani de existenţă a fabricii de la Zalău: investiţii de 33 milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Nouă investiție de forță la Tohani, Dealu Mare: Viile Blidar

redactia

Podul peste Someș finalizat de Tirrena Scavi just-in-time

redactia

Startup-ul XVision ajută medicii români să prevină răspândirea COVID 19

Traian Dan

CEE Business Services Awards

Ionut Oprea

Sunt avocații egalii – magistraților sau rudele sarace?

redactia

Maramureșenii de la Taparo propun producătorilor de mobilă un material realizat din plante tehnice

Stefana Muresan

Dedeman are undă verde pentru parcarea extinsă din Baia Mare

Nora Dumitrescu

20 de tramvaie Astra şi 22 de autobuze Mercedes pentru Oradea

Traian Dan

Acţionarii AAGES – 5,49 milioane lei din vânzarea a 15% din companie

Stefana Muresan

Strabag va lărgi drumul de ieșire din Sibiu către Cisnădie: investiție de 15 milioane de lei din fonduri județe

Papuc Irina

Domul Catolic din Timișoara, reabilitat cu fonduri europene. Investiții de peste 21 mil. lei

redactia

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, donație de 500.000 de lei pentru dotarea secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Brașov 

Papuc Irina

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, parteneriat cu Manhattan College – School of Business din New York

Stefana Muresan

Bază de date despre Centenar, realizată prin colaborarea UBB, NTT DATA și BCU

Stefana Muresan

O companie din Cluj face ambulanțe împotriva coronavirusului

Nora Dumitrescu

Investiţiile străine directe au scăzut în primele 9 luni ale anului

Papuc Irina

TeraPlast, în top 10 reciclatori din Europa, după o investiție de 3,5 milioane de euro

Stefana Muresan

TAROM va relua zborurile de dimineață Cluj – București

Nora Dumitrescu

Angajații din construcții au avut cele mai mari creșteri salariale în ultimul an

Papuc Irina

Arad: 54 tramvaie noi, până în anul 2024

Stefana Muresan

România, motor de creștere în 2019 pentru WDP

Ligia Voro

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Papuc Irina

Leave a Comment