Arad Industrie Infrastructura Ultimele stiri

Tren de lux pus în circulație de Astra Vagoane Călători Arad, cu bilet la preț de CFR, pe relația Baia Mare – Timișoara. Valer Blidar investește 20 mil. euro

  • Astra Trans Carpatic investeste până în aprilie 2019 circa 20 milioane de euro intr-un proiect ce cuprinde lansarea a 15 automotoare ce pot circula cu viteze de pana la 200 km/h.

 

Operatorul feroviar privat Astra Trans Carpatic lansa, in septembrie, o noua ruta pentru pasageri, pe relatia Timisoara-Baia Mare. Compania opereaza cu automotoare ce ofera pasagerilor conditii la standarde europene, iar pretul pentru o calatorie nu il depaseste pe cel al operatorului national, CFR Calatori, sau pe cele ale altor companii private de transport feroviar de pasageri.

Vagoanele sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme de entertainment audio-video, cu internet, prize pentru curent electric, instalatii performante de aer conditionat si incalzire. Vagoanele sunt dotate cu GPS, pentru urmarirea acestora pe traseu.

Automotoarele pot circula cu viteze de pana la 200 km/h, dar deocamdata sunt conditionate de calitatea infrastructurii feroviare din Romania, astfel ca garniturile vor parcurge traseul dintre Timisoara si Baia Mare in sase ore.

Investitia realizata de Astra Trans Carpatic se ridica la circa 20 de milioane de euro iar intregul proiect cuprinde lansarea a 15 automotoare de acest fel pana in aprilie 2019.

Reamintim ca Astra Trans Carpatic a lansat in luna februarie 2017 ruta Arad-Bucuresti si retur, iar in vara aceluiasi an a inaugurat serviciile de transport si pe ruta Arad-Mangalia.

“Am decis ca primul tren de acest gen sa circule pe ruta Timisoara – Arad – Baia Mare, urmand ca din luna decembrie, odata cu introducerea noului Mers al trenurilor, din Timisoara sa plece doua trenuri, cuplate, care vor circula pana la Oradea, urmand ca de acolo ele sa se separe, unul continuandu-si drumul spre Baia Mare, iar celalalt isi va continua drumul spre Cluj- Napoca. Vagoanele acestor trenuri au o zona ‘business’ si una ‘economic’. Toate scaunele sunt dotate cu masute, zona ‘business’ avand mese intre scaune’,  a declarat, potrivit directmm.ro, la acel moment,  Valer Blidar, presedintele companiei Astra Vagoane Calatori  Arad.

 

Related posts

Cinci companii vor ridica Baza La Terenuri din Cluj

Nora Dumitrescu

Discuții interguvernamentale pentru construirea trenului de mare viteză București-Budapesta

Stefana Muresan

Curse charter de la Oradea spre Grecia, Tunisia, Turcia şi Egipt

Traian Dan

CNAIR a semnat contractul pentru realizarea centurii Comarnic, care va fi gata peste șapte luni

Stefana Muresan

”Casa Verde” 2019 – Panouri fotovoltaice cu bani de la stat. Noutate: Ceea ce nu consumi poţi să livrezi în sistemul naţional

redactia

Academia IMPACT, program complex de transFORMARE pentru profesori

Ligia Voro

Școală duală din Cluj-Napoca, cu 11 firme româneşti, germane, olandeze şi franceze partenere

Stefana Muresan

Alfredo Seafood: Piața locală de pește crește cu circa 10% în 2018

Stefana Muresan

Guvernul de la Budapesta alocă 1,7 milioane de euro pentru agricultorii din Bazinul Carpatic; majoritatea banilor, destinați celor din Transilvania

Stefana Muresan

Continental România a investit aproximativ 200 de milioane de euro în 2019 în noi clădiri și tehnologii pentru o mobilitate curată

Nicolae Pop

POZITIV TB: Andreea Paul, președinte INACO – “Traseul actual este de la ON-LINE la OM-LINE”

Ligia Voro

Șase oferte pentru modernizarea subsecțiunii de cale ferată Cața – Apața, contract de 2,86 miliarde lei

Stefana Muresan

Superland, cel mai mare loc de joacă pentru copii din sud-estul Europei, investiție de aproximativ 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Strabag va lărgi drumul de ieșire din Sibiu către Cisnădie: investiție de 15 milioane de lei din fonduri județe

Papuc Irina

Continental – cu șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în România – vrea o parte din serviciul de navigație HERE, fosta divizie Nokia

Stefana Muresan

Principalele provocări și soluțiile de adaptare la contextul provocat de COVID-19, dezbătute de consultanții fiscali la prima ediție online a „Tax & Finance Forum”

Papuc Irina

Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan

Stefana Muresan

Proiectul rezidențial Maurer Panoramic se înalță la Cluj

redactia

Producătorii de legume au la dispoziție de astăzi o platformă online, ce le facilitează accesul către marii relaileri

Papuc Irina

Ministrul sălăjean al transporturilor se implică în interconectarea Aeroportului Cluj

Nora Dumitrescu

CORESPONDENȚĂ TB – Discursul emoționant al fostului președinte al PE: ”Este minunat că președintele Klaus Iohannis i-a unit pe liderii UE la Sibiu. Acest lucru nu va fi uitat niciodată”

Stefana Muresan

TAROM, patru aeronave noi și curse către China şi SUA

Stefana Muresan

Municipalitatea băimăreană vrea să preia platforma Cuprom

Nora Dumitrescu

Maramureșul, implicat într-un proiect european împotriva inundațiilor

Nora Dumitrescu

Leave a Comment