Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tren de lux pus în circulație de Astra Vagoane Călători Arad, cu bilet la preț de CFR, pe relația Baia Mare – Timișoara. Valer Blidar investește 20 mil. euro

  • Astra Trans Carpatic investeste până în aprilie 2019 circa 20 milioane de euro intr-un proiect ce cuprinde lansarea a 15 automotoare ce pot circula cu viteze de pana la 200 km/h.

 

Operatorul feroviar privat Astra Trans Carpatic lansa, in septembrie, o noua ruta pentru pasageri, pe relatia Timisoara-Baia Mare. Compania opereaza cu automotoare ce ofera pasagerilor conditii la standarde europene, iar pretul pentru o calatorie nu il depaseste pe cel al operatorului national, CFR Calatori, sau pe cele ale altor companii private de transport feroviar de pasageri.

Vagoanele sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme de entertainment audio-video, cu internet, prize pentru curent electric, instalatii performante de aer conditionat si incalzire. Vagoanele sunt dotate cu GPS, pentru urmarirea acestora pe traseu.

Automotoarele pot circula cu viteze de pana la 200 km/h, dar deocamdata sunt conditionate de calitatea infrastructurii feroviare din Romania, astfel ca garniturile vor parcurge traseul dintre Timisoara si Baia Mare in sase ore.

Investitia realizata de Astra Trans Carpatic se ridica la circa 20 de milioane de euro iar intregul proiect cuprinde lansarea a 15 automotoare de acest fel pana in aprilie 2019.

Reamintim ca Astra Trans Carpatic a lansat in luna februarie 2017 ruta Arad-Bucuresti si retur, iar in vara aceluiasi an a inaugurat serviciile de transport si pe ruta Arad-Mangalia.

“Am decis ca primul tren de acest gen sa circule pe ruta Timisoara – Arad – Baia Mare, urmand ca din luna decembrie, odata cu introducerea noului Mers al trenurilor, din Timisoara sa plece doua trenuri, cuplate, care vor circula pana la Oradea, urmand ca de acolo ele sa se separe, unul continuandu-si drumul spre Baia Mare, iar celalalt isi va continua drumul spre Cluj- Napoca. Vagoanele acestor trenuri au o zona ‘business’ si una ‘economic’. Toate scaunele sunt dotate cu masute, zona ‘business’ avand mese intre scaune’,  a declarat, potrivit directmm.ro, la acel moment,  Valer Blidar, presedintele companiei Astra Vagoane Calatori  Arad.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cele mai bune restaurante din București în 2018. Premiile Restocracy

Articolul următor

Automobile Bavaria Group deschide un centru pentru marca Volkswagen, în Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share