București Cluj Fonduri Europene Slider Ultimele stiri

Încă un expert confirmat la Conferința „Litigii pe Fonduri Europene”, București

Freedom House România confirmă prezența unui nou expert la Conferința „Litigii pe Fonduri Europene” din București: Șeful adjunct de unitate în cadrul OLAF, Maria Ntziouni-Doumas. Este consultant pe politici antifraudă în Departamentul de Politici Publice al OLAF și are o experiență de 28 de ani în politici europene. De 15 ani se află în poziții de conducere în cadrul instituției.
Freedom House România continuă, așadar, înscrierile pentru al treilea eveniment din seria de conferințe organizate în cadrul Programului OLAF – Hercule III, „Litigii pe Fonduri Europene”, eveniment care vizează protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene în România. Este a treia conferință cu această temă și se desfășoară la București, pe 27-28 februarie 2019. Vom înțelege aici mai bine cum trebuie gestionate situațiile practice de suspiciune de fraudă/nereguli și consecințele financiare ale acestora.
Detalii și informații sunt disponibile AICI și pe pagina de Facebook Freedom House România.
Participă la eveniment reprezentanți ai autorităților de management, magistrați, avocați, experți în fonduri europene etc. Veți avea oportunitatea participării active la discutarea unor probleme esențiale din domeniul fondurilor europene:
– este neregula definită prea extensiv?
– ce nereguli pot fi remediate?
– poate fi interesul financiar afectat de nereguli minore?
– există mecanisme de remediere?
NUME CONFIRMATE:
– Din partea OLAF vine Maria Ntziouni-Doumas, șef de unitate adjunct în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă. Este consultant pe politici antifraudă în Departamentul de Politici Publice al OLAF și are o experiență de 28 de ani în politici europene. De 15 ani se află în poziții de conducere în cadrul instituției.
– Dr. Eugenia Marin, judecător, Înalta Curte de Casație și Justiție.
– Marius Mihai Vasiliu, expert în auditarea proiectelor de infrastructură finanțate de UE și în verificarea indiciilor de nereguli și fraudă.
– Drd. Laura Alexandra Farca, avocat cu experiență în materia achizițiilor publice, fonduri structurale, probleme de real estate și de mediu.
– Prof. dr. Dacian Dragoș, de la Centrul de Studii privind Buna Guvernare din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Predă Drept administrativ și european la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din UBB și este vicepreședinte al Consiliului de Cercetare în aceeași universitate, având un doctorat în drept administrativ și un master în drept și administrație publică. Conduce, de asemenea, Programul postuniversitar pentru Achiziții Publice, Concesiuni, Parteneriat Public Privat.
Urmărim înțelegerea indicatorilor de fraudă și exemplificarea cu studii de caz, înțelegerea și aplicarea rigorilor de documentare și justificare a fraudei și neregulilor din perspectiva consecințelor de ordin administrativ, civil și penal, mecanismele judiciare aplicabile în domeniul fondurilor europene și întinderea răspunderii pentru fraudă și nereguli.
Câteva impresii de la participanții prezenți la primele conferințe, din București și Cluj-Napoca:
• Au fost subiecte de interes major pe tema fondurilor europene, tratate în amănunt • Speakeri de excepție, feedback în timp real • Un eveniment excelent pentru juriști, reprezentanți ai firmelor de avocatură, pentru persoane cu studii economice dar nu numai; informații foarte interesante • Intervenții excelente, extrem de pragmatice.
Tariful de participare include un loc asigurat la două zile de conferință, prânz, cină și mapă de participant.
*Pachetele de participare au fost concepute pentru a încuraja și participanții din afara localităților de desfășurare a conferințelor. Pentru detalii referitoare la cazarea participanților din afara Bucureștiului, vă rugăm să ne contactați.
Conferințele Litigii pe Fonduri Europene “Enhancing the Legal Protection for EU Financial Interests in Romania”, 2018-2019, sunt implementate de Freedom House România și finanțate de Comisia Europeană în cadrul Directorate D – Policy, OLAF D.1 – Policy Development și Programul HERCULE III al Uniunii Europene.
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici susţine proiectul “Enhancing the Legal Protection for EU Financial Interests in Romania”.
Primul eveniment „Litigii pe Fonduri Europene” de la București: https://www.facebook.com/events/201109600517030/
Al doilea eveniment, de la Cluj-Napoca:
NOTĂ: În situația în care se constată existența unei situații posibil generatoare de conflict de interese, înscrierea participantului va fi refuzată.
Freedom House România este o organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, drepturile fundamentale ale omului, valorile democrației, ale statului de drept și ale bunei guvernări.
European Anti-Fraud Office – Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) investighează cazurile de fraudare a bugetului UE, acte de corupţie şi de culpă profesională gravă la nivelul instituţiilor europene şi elaborează politica antifraudă în numele Comisiei Europene.

Related posts

Peşterile Farcu şi Meziad se redeschid pentru vizitatori, sâmbătă, 6 iunie

Traian Dan

The Landmark, in administrarea Colliers

Ionut Oprea

Pakistanezii vor să trimită jumătate de milion de muncitori în România

Stefana Muresan

Raport Imoteca: 630 de unități locative vândute în 2017  

Ionut Oprea

Festivalul Industriilor Creative, ediția a IX-a

Ligia Voro

Dunwell, atuuri și repere în piața de industrial

Stefana Muresan

Cîțu: Românii pot cere amânarea ratelor. Pentru cheltuielile anunțate fondurile au fost suplimentate cu 7 miliarde de lei

Ion Surdu

Orădeanul Mihai Jurca, director Visit Oradea, a fost ales președinte al FAPT

Traian Dan

Timișul, hub regional în domeniul distribuției de gaze naturale. Transgaz investește aproape 50 mil. euro într-o conductă de gaze spre Serbia

redactia

Recrutarea intră pe fast forward în era rețelelor sociale

Stefana Muresan

CA Immo aduce arta stradală și în Orhideea Towers

Papuc Irina

România a depăşit Ungaria şi Polonia la producţia de automobile în 2018

Stefana Muresan

Ministerul Dezvoltării cumpără 13 tramvaie pentru Reșita, investiție de 25 mil. euro

redactia

Vom avea 11 salarii minime în România, în funcție de calificare și studii

Traian Dan

„Cloud-ul, interoperabilitatea și identitatea electronică a cetățeanului sunt piloni esențiali ai transformării digitale a României”. Interviu cu șeful ADR, Sabin Sărmaș

Ion Surdu

Maramureșul are proiecte de aproape 200 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Un drum de legatură cu autostrada Timișoara – Arad, modernizat cu bani europeni

Stefana Muresan

Trei proprietăți istorice din Transilvania, de vânzare cu 1,5 milioane euro

Nora Dumitrescu

Fabrica de porţelan Apulum din Alba Iulia trimite peste 90% din producţie la export

redactia

Banca Transilvania va susține viitorii manageri de fermă din Ardeal

Nora Dumitrescu

Centura Oradea – Autostrada A3 are SF finalizat

redactia

Metalica SA, 70 de ani de tradiţie şi inovaţie

Stefana Muresan

Canadienii de la Litens, fabrică în Timiș

Stefana Muresan

Premierul dă startul construirii primei autostrăzi a Sălajului

Nora Dumitrescu

Leave a Comment