Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MADR: Contract pentru exportul a 200.000 de ovine spre Emiratele Arabe Unite. Primul transport, în martie

În urma demersurilor diplomatice,  s-a reușit parafarea unei înțelegeri pentru exportul a 200.000 de capete de ovine spre Emiratele Arabe Unite. Primul transport, cu 70.000 de capete urmează să fie livrat în luna martie.

 

”În urma vizitelor efectuate de premierul României, Viorica Dăncilă și de o parte din membrii cabinetului, în țările din Golf, precum și a eforturilor depuse pentru promovarea proiectelor și a acțiunilor de consolidare a relațiilor între mediile de afaceri din România și țările din Golful Persic, în vederea deschiderii piețelor externe, România înregistrează primele rezultate concrete”, se arată într-un comunicat al MADR.

Conform aceleiași surse, deschiderea piețelor externe devine o certitudine întrucât compania Al Mawashi din Kuweit, societate care alimentează și piața Emiratelor Arabe Unite, a contractat deja un efectiv de 200.000 capete ovine care urmează a fi livrate în cursul anului 2019, din care prima livrare de 70.000 de capete va fi efectuată în luna martie a acestui an.

”În momentul de față ovinele reprezintă un potențial extraordinar de export, pe care România îl deține și care trebuie valorificat la maxim. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale sprijină acest tip de colaborări și intensifică eforturile de creștere a exporturilor și de consolidare a relațiilor comerciale dintre fermierii români și societățile de achiziție din țările interesate de producția românească”, se mai arată în comunicatul de presă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PRIMER: Soluția la problema vaccinurilor e ca România să aibă propria fabrică

Articolul următor

Roboţi umanoizi pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, incluși într-un proiect al UBB Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share