Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drama copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate, alinată cu ajutorul proiectelor cu bani europeni

Nu au cifra exactă a exodului, dar autoritățile din Vrancea încearcă să umple golul lăsat în inimile copiilor rămași în urma părinților plecați la muncă în străinătate prin realizarea de centre de asistență psiho-educațională.

 

Potrivit presshub.ro, în 2014, Consiliul Județean Vrancea a implementat proiectul „CRESC în Vrancea”, cu bani europeni, în cadrul Programului „Sinergii pentru viitor – Copii în situații de risc”, lansat de Fondul Român de Dezvoltare Socială în calitate de Operator de Program al RO 10 „Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale”.

  • Programul a fost finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014 și a fost denumit „CRESC în Vrancea! – Copiii remigrați în Vrancea – educați, sprijiniți, consiliați!”.
  • Prin proiectul autorităților județene, care nu au însă cifra reală a vrâncenilor plecați la muncă în străinătate, au fost realizate trei astfel de centre de asistență psiho-educațională în trei din orașele județului: Focșani, Adjud și Mărășești.
  • Contractul de finanțare încheiat între Consiliul Județean Vrancea și Fondul Român de Dezvoltare Socială a avut o valoare de 1.902.702 lei, din care 85% grant SEE și 15% contribuție publică.

„Ulterior, a fost obținută finanțarea suplimentară PLUS, în urma căreia valoarea proiectului a fost majorată la 2.257.686.00 lei (din care 85% reprezintă grant SEE și 15% contribuție publică), iar perioada de implementare a fost prelungită până la data de 31 ianuarie 2017. După această dată, proiectul a intrat în perioada de sustenabilitate pentru o durată de cinci ani”, arată reprezentanții CJ Vrancea în prezentarea proiectului dedicat consilierii copiilor, potrivit publicației citate.

 

Mai multe informatii disponibile aici

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clubul Fermierilor Români, o asociație nouă în agricultură

Articolul următor

Invenţii ”smart” ale românilor în domeniul medicinei. Telefonul mobil, cel mai rapid radiolog

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share