Fonduri Europene Sanatate Ultimele stiri

Finanțare europeană de 11 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Județean Reșița

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Consiliul Județean Caraș-Severin au semnat astăzi, 4 februarie 2019, la sediul CJ Caraș-Severin, contractul de finanțare pentru proiectul “Creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița, județul Caraș-Severin – Staționar 1”.

 

Este cel de-al treilea contract încheiat pentru eficientizare energetică la Spitalul Județean de Urgență Reșița, după cele două semnate în septembrie 2018, pentru staționarele 2 și 3 ale unității spitalicești. Cele trei proiecte, care au în prim plan creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, însumează o valoare totală de 11.008.826,21 milioane euro. Beneficiar este Consiliul Județean Caraș-Severin.

Semnatarii contractului au fost Silviu HURDUZEU, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, și Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectul beneficiază de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe.

Spitalul Județean de Urgență Reșița – Staționar 1 cuprinde secțiile de Obstetrică-Ginecologie, ORL, Cardiologie, Ortopedie, Chirurgie, Neonatologie, Oftalmologie, Medicină Internă și Pediatrie, cu o capacitate de 460 de paturi.

Proiectul are ca obiective reducerea emisiilor de CO2 și creșterea eficienței energetice prin reabilitarea clădirii spitalului, construită în anul 1975.

Vor fi realizate mai multe tipuri de intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, a soclului și a planşeului peste sol, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel (în pod) și înlocuirea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, din PVC cu geam termopan.

Totodată, vor fi instalate pompe de căldură și panouri solare termice și fotovoltaice, iar corpurile de iluminat existente vor fi înlocuite cu unele de tip LED, cu durată mare de viață și consum redus. 51,90% din consumul de energie primară ar urma să fie realizat din surse regenerabile.

În urma implementării proiectului, se estimează o scădere anuală a gazelor cu efect de seră (echivalent tone de CO2) de la 837,14 la 235,49 și scăderea consumului specific total de energie primară (din surse neregenerabile) de la 493,06 la 123,33 kwh/m2/an.

Valoarea totală a proiectului este de 16.448.349,80 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile – 14.024.090,41 lei. Perioada de implementare este de 18 luni.

Related posts

Cererile de negociere cu băncile prin CSALB au crescut de zece ori din 2016

Traian Dan

Prin OneDock companiile pot ține într-un singur loc aplicațiile pe care le folosesc

Traian Dan

Tunel dublu față de cel de pe Transfăgărășan, construit pe autostrada Transilvania

Stefana Muresan

Creștere de peste 70% ale conturilor de economii ale persoanelor fizice la BCR

Traian Dan

Fabrica Eaton Electric și-a reluat parțial producția

Nora Dumitrescu

Certificatele de urbanism vor fi obținute pe internet în Baia Mare

Nora Dumitrescu

NNDKP își consolidează serviciile în domeniul consultanței fiscale la nivel local

Ligia Voro

Topul celor mai vândute medicamente pentru răceală. Brandul unui producător român îşi face loc printre cele mai căutate produse

redactia

Investițiile continuă: CBRE gestionează proiecte de construire și amenajări interioare de peste 80 milioane de euro

Papuc Irina

Tirrena Scavi, ritm ”satisfăcător” de lucru la podul peste Someş

Stefana Muresan

Mihai Huzău, Director Executiv Olimpia Travel Group: Guvernul ar trebui să se îngrijească, în primul rând, de companiile cu perspectivă de creștere, adică singurele care pot pune în mișcare economia în următoarea perioadă.

Gruita Ienasoiu

Cluj-Napoca: Licitaţia pentru 22 de tramvaie şi 50 de troleibuze, în linie dreaptă

Stefana Muresan

Pita de Sântimbru, vinul de Jidvei și dulcețurile din Apuseni, atracții la un târg de turism din China

Stefana Muresan

Cine sunt antreprenorii puternici care au cumpărat terenuri în cele mai râvnite județe. Preț record de 16.625 euro/hectar

redactia

Investiții noi “pe țeavă” la Tenaris. Zalăul intră pe piața automotive

Stefana Muresan

Exemplu de mobilizare: Cum s-au reinventat restaurantele în plină criză, cu ajutorul producătorilor locali

Ion Surdu

Investiții de 12 mil. euro în Parcul Industrial Eurobusiness II din Oradea

redactia

Consumatorii din Sălaj, îndemnați de stat să achite cu cardul

Nora Dumitrescu

Hunedoara: Omul de afaceri Mihai Miron (Ropharma), investiții într-o fabrică de lapte cu proprietăți terapeutice

Stefana Muresan

Bitdefender semnează un acord cu producătorul de routere Netgear

Stefana Muresan

Firmele maramureșene, conectate la noua legislație a muncii

Nora Dumitrescu

Prima rectificare bugetară din acest an: Sănătatea și Asistența socială primesc 12 miliarde de lei în plus. Fondul de rezervă, completat cu 3 miliarde

Ion Surdu

Investiție de 5 mil. euro din fonduri europene, pentru iluminatul public din Alba Iulia

Stefana Muresan

Poșta Română își face linie de sortare de 3 milioane €

Nora Dumitrescu

Leave a Comment