Cluj Ultimele stiri

Fostul Centru Militar Zonal din Cluj Napoca se transformă în Centrul Cultural Transilvania

Primaria Cluj-Napoca lanseaza astazi licitatiile pentru prima etapa a constructiei Centrului Cultural Transilvania. In prima faza se cauta un investitor care sa construiasca o cladire de birouri sau un hotel, iar din redeventa pe care acesta o plateste vor fi finantate o parte dintre lucrarile pentru amenajarea sediului Filarmonicii, anunță Radio Cluj.

 

Un proiect pe care il va face Primaria Cluj-Napoca prevede construirea Filarmonicii, iar cel de-al doilea proiect vizeaza o concesionare de lucrari, in vederea construirii unei cladiri de birouri sau a unui hotel. ”Acum am lansat licitatia pentru cladirea de birouri sau pentru hotel, castigatorul va decide ce amenajeaza acolo”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Centrul Cultural Transilvania, care include si un spatiu adecvat pentru Filarmonica, va fi construit pe bulevardul 21 Decembrie, pe locul in care a functionat Centrul Militar Zonal.
Vechile cladiri ale Ministerului Apararii au fost deja demolate, pastrandu-se doar fatada, care va fi pusa in valoare odata noul proiect.
Din cauza valorii uriase a investitiei, de cateva zeci de milioane de euro, Primaria Cluj-Napoca a etapizat constructia Centrului Cultural Transilvania. In prima faza va fi construit, la strada un hotel sau o cladire de birouri, in functie de optiunile firmei care va castiga licitatia.

”Investitorul poate edifica o cladire cu o suprafata de aproximativ 11.500 de metri patrati construiti. Am lansat aceasta licitatie si asteptam sa vina firme private interesate, care sa faca aceasta lucrare, evident cu plata unei redevente catre Primaria municipiului Cluj-Napoca. Constructia hotelului sau a cladirii de birouri este prima etapa, urmand ca din redeventa platita sa ne asiguram o parte din finantare pentru Filarmonica. Noi am gandit o concesionare pe 40 de ani. Practic, cel care va construi, timp de 40 de ani va trebui sa plateasca o redeventa in schimbul terenului pe care municipalitatea i-l pune la dispozitie”, a mai spus Dan Tarcea, potrivit sursei citate.

Primaria Cluj-Napoca incearca de mai bine de zece ani sa construiasca un sediu adecvat pentru Filarmonica. Initial a fost vizata cladirea Cazino, din Parcul Central, insa proiectul a fost abandonat din cauza protestelor unor arhitecti si ale unor activisti de mediu.
Pentru locatia actuala a fost organizat un concurs international de solutii, insa planurile au fost realizate cu mari intarzieri
Ligia Subtirica, vicepresedinte al Comisiei Zonale a Monumentelor si membru al echipei care a avizat proiectele, asigura ca pe locul vechiului Centru Militar va fi amenajata una dintre cele mai agreabile zone ale municipiului:

Constructia hotelului sau a cladirii de birouri este prima etapa a proiectului Centrului Cultural Transilvania.
Initial, reprezentantii primariei doreau ca societatea care amenajeaza cladirea sa construiasca si parkingul subteran, aflat sub sediul filarmonicii. Pana la urma atat parkingul cat si filarmonica vor fi amenajate de primarie, iar firma care va detine cladirea de la strada va trebui, in schimb, sa plateasca o redeventa mai mare.
Viceprimarul Dan Tarcea promite ca in aceasta primavara vor fi lansate si primele licitatii pentru cladirea Filarmonicii.

 

Related posts

Care sunt cele mai puternice companii din Alba

Stefana Muresan

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Viziune europeană – în Ibănești se investește în calitatea vieții

Transilvania Business

Werner Wolff: Trei luni consecutive pe plus la TAROM

redactia

„Baza intergalactică” de la Turda, liant între toate zonele turistice ale Transilvaniei

Stefana Muresan

Aproape 22 milioane de lei pentru depozite neconforme din Brașov

Ligia Voro

Acţionarii Borsec pregătesc investiţii de 30-40 mil. euro pentru brandurile de ape, sucuri şi bere

Stefana Muresan

Asocierea Straco Grup-Specialist Consulting-Total Road – 2,23 milioane lei pentru lucrări din autostrada Ogra-Câmpia Turzii

Stefana Muresan

POZITIV TB: Ioana Oltean (Napoca Imobiliare): „Va fi o perioadă în care se va face diferența între cei care fac imobiliare după „ureche” și cei care lucrează profesionist cu strategii și resurse”

Ligia Voro

Cramele Recas, credit de 1,8 milioane de euro pentru dezvoltare

Stefana Muresan

Sfaturi practice de la E.ON: Cum îți poți reduce factura la energie cu ajutorul iluminatului inteligent

Ligia Voro

AHK România, propunere pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa forței de muncă

Stefana Muresan

Oportunități infinite pentru companiile din România

Ligia Voro

Compania belgiană Sonaca începe anul viitor producţia unei aeronave de 175.000 euro la Cluj

Stefana Muresan

IT Datagroup inchiriaza 1.200 de mp in Vox Technology Park Timisoara

Ionut Oprea

Călin Gălășeanu (ARPIM): ”România nu mai este considerată o piață foarte atractivă pentru organizatorii de studii clinice”

Stefana Muresan

77 de firme private au semnat contracte de finanțare în valoare totală de peste 26 mil. euro cu ADR Vest în cadrul Regio

Stefana Muresan

AFI extinde proiectele din Romania

Ionut Oprea

ITALTEXTIL Sărata, afaceri de 61,8 mil. euro din mătăsuri pentru Louis Vuitton și Hermes

Stefana Muresan

Încă doi executanţi pentru Parcul industrial Săcueni

Traian Dan

Nou director la Armătura Cluj

Stefana Muresan

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda a fost recepţionat, urmează lotul 3

Stefana Muresan

Prima sesiune a Școlii Internaționale de Programare și Robotică LOGISCOOL 

Ligia Voro

Cel mai nou magazin Panemar, deschis în zona Baciu

Nora Dumitrescu

Timiș: Muzeu şi observator astronomic, în casa primul astronaut român, Dumitru Prunariu

Stefana Muresan

Leave a Comment