Cluj Ultimele stiri

Fostul Centru Militar Zonal din Cluj Napoca se transformă în Centrul Cultural Transilvania

Primaria Cluj-Napoca lanseaza astazi licitatiile pentru prima etapa a constructiei Centrului Cultural Transilvania. In prima faza se cauta un investitor care sa construiasca o cladire de birouri sau un hotel, iar din redeventa pe care acesta o plateste vor fi finantate o parte dintre lucrarile pentru amenajarea sediului Filarmonicii, anunță Radio Cluj.

 

Un proiect pe care il va face Primaria Cluj-Napoca prevede construirea Filarmonicii, iar cel de-al doilea proiect vizeaza o concesionare de lucrari, in vederea construirii unei cladiri de birouri sau a unui hotel. ”Acum am lansat licitatia pentru cladirea de birouri sau pentru hotel, castigatorul va decide ce amenajeaza acolo”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Centrul Cultural Transilvania, care include si un spatiu adecvat pentru Filarmonica, va fi construit pe bulevardul 21 Decembrie, pe locul in care a functionat Centrul Militar Zonal.
Vechile cladiri ale Ministerului Apararii au fost deja demolate, pastrandu-se doar fatada, care va fi pusa in valoare odata noul proiect.
Din cauza valorii uriase a investitiei, de cateva zeci de milioane de euro, Primaria Cluj-Napoca a etapizat constructia Centrului Cultural Transilvania. In prima faza va fi construit, la strada un hotel sau o cladire de birouri, in functie de optiunile firmei care va castiga licitatia.

”Investitorul poate edifica o cladire cu o suprafata de aproximativ 11.500 de metri patrati construiti. Am lansat aceasta licitatie si asteptam sa vina firme private interesate, care sa faca aceasta lucrare, evident cu plata unei redevente catre Primaria municipiului Cluj-Napoca. Constructia hotelului sau a cladirii de birouri este prima etapa, urmand ca din redeventa platita sa ne asiguram o parte din finantare pentru Filarmonica. Noi am gandit o concesionare pe 40 de ani. Practic, cel care va construi, timp de 40 de ani va trebui sa plateasca o redeventa in schimbul terenului pe care municipalitatea i-l pune la dispozitie”, a mai spus Dan Tarcea, potrivit sursei citate.

Primaria Cluj-Napoca incearca de mai bine de zece ani sa construiasca un sediu adecvat pentru Filarmonica. Initial a fost vizata cladirea Cazino, din Parcul Central, insa proiectul a fost abandonat din cauza protestelor unor arhitecti si ale unor activisti de mediu.
Pentru locatia actuala a fost organizat un concurs international de solutii, insa planurile au fost realizate cu mari intarzieri
Ligia Subtirica, vicepresedinte al Comisiei Zonale a Monumentelor si membru al echipei care a avizat proiectele, asigura ca pe locul vechiului Centru Militar va fi amenajata una dintre cele mai agreabile zone ale municipiului:

Constructia hotelului sau a cladirii de birouri este prima etapa a proiectului Centrului Cultural Transilvania.
Initial, reprezentantii primariei doreau ca societatea care amenajeaza cladirea sa construiasca si parkingul subteran, aflat sub sediul filarmonicii. Pana la urma atat parkingul cat si filarmonica vor fi amenajate de primarie, iar firma care va detine cladirea de la strada va trebui, in schimb, sa plateasca o redeventa mai mare.
Viceprimarul Dan Tarcea promite ca in aceasta primavara vor fi lansate si primele licitatii pentru cladirea Filarmonicii.

 

Related posts

Trei clădiri ale Spitalului Județean Sibiu, reabilitate termic din fonduri europene

redactia

Centru de testare a vehiculelor autonome la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

MOL, două staţii de tip Fresh Corner în Buşteni şi Raşnov

Stefana Muresan

Emil Boc vrea 30 autobuze electrice, 50 troleibuze și 24 tramvaie din fonduri europene, investiții de 100 de mil. de euro

Stefana Muresan

Institutul Inimii din Cluj-Napoca își relocă arhiva de documente pentru reorganizarea activității în contextul pandemiei COVID-19

A. I.

Clusterul Mobilier Transilvania pregătește scaunul inteligent

Nora Dumitrescu

Un castel celebru din Mureş transformat de Biserică în hotel

redactia

Universitarii clujeni vor să cumpere primul hotel de lux din oraș

Nora Dumitrescu

The MIPIM Awards 2017 winners

Ionut Oprea

Oradea licitează execuția parcării de tip park and ride din Piața Emanului Gojdu

Traian Dan

Paulo Gepa a modernizat Liceul de Artă Ioan Sima

Nora Dumitrescu

Electrogrup va primeni cu 4,5 milioane de euro străzile din Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Carmen Neagu, director general EnergoBit: Centrala de la Luduş, un proiect în care putem arde gazul cu o eficienţă dublă

Stefana Muresan

Hotelul Sport din Zalău, oferit gratuit medicilor din linia întâi

Nora Dumitrescu

Peste 930.000 de numere portate în anul 2018

redactia

Tax & Finance Forum, în premieră la Sibiu

Papuc Irina

Oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud, proiect de modificare a Codului Fiscal

Stefana Muresan

Schimbările climatice, tema fierbinte evitată de liderii UE la Summit-ul de la Sibiu

Ligia Voro

Eticheta Bun de Maramureș va fi eliberată gratuit

Nora Dumitrescu

Furnizorii de utilități, convocați pentru conectarea Maramureșului

Nora Dumitrescu

Clujul a luat peste 400 milioane de euro de la UE

Stefana Muresan

Barurile Clujului se reactivează prin degustări

Nora Dumitrescu

Casă nouă de Moș Nicolae pentru 13 medici de la Spitalul din Satu Mare

Traian Dan

D'Imago lansează volumul "Capitalism luminat: Eliberarea spiritului eroic al afacerilor"

Ligia Voro

Leave a Comment