Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fostul Centru Militar Zonal din Cluj Napoca se transformă în Centrul Cultural Transilvania

Primaria Cluj-Napoca lanseaza astazi licitatiile pentru prima etapa a constructiei Centrului Cultural Transilvania. In prima faza se cauta un investitor care sa construiasca o cladire de birouri sau un hotel, iar din redeventa pe care acesta o plateste vor fi finantate o parte dintre lucrarile pentru amenajarea sediului Filarmonicii, anunță Radio Cluj.

 

Un proiect pe care il va face Primaria Cluj-Napoca prevede construirea Filarmonicii, iar cel de-al doilea proiect vizeaza o concesionare de lucrari, in vederea construirii unei cladiri de birouri sau a unui hotel. ”Acum am lansat licitatia pentru cladirea de birouri sau pentru hotel, castigatorul va decide ce amenajeaza acolo”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Centrul Cultural Transilvania, care include si un spatiu adecvat pentru Filarmonica, va fi construit pe bulevardul 21 Decembrie, pe locul in care a functionat Centrul Militar Zonal.
Vechile cladiri ale Ministerului Apararii au fost deja demolate, pastrandu-se doar fatada, care va fi pusa in valoare odata noul proiect.
Din cauza valorii uriase a investitiei, de cateva zeci de milioane de euro, Primaria Cluj-Napoca a etapizat constructia Centrului Cultural Transilvania. In prima faza va fi construit, la strada un hotel sau o cladire de birouri, in functie de optiunile firmei care va castiga licitatia.

”Investitorul poate edifica o cladire cu o suprafata de aproximativ 11.500 de metri patrati construiti. Am lansat aceasta licitatie si asteptam sa vina firme private interesate, care sa faca aceasta lucrare, evident cu plata unei redevente catre Primaria municipiului Cluj-Napoca. Constructia hotelului sau a cladirii de birouri este prima etapa, urmand ca din redeventa platita sa ne asiguram o parte din finantare pentru Filarmonica. Noi am gandit o concesionare pe 40 de ani. Practic, cel care va construi, timp de 40 de ani va trebui sa plateasca o redeventa in schimbul terenului pe care municipalitatea i-l pune la dispozitie”, a mai spus Dan Tarcea, potrivit sursei citate.

Primaria Cluj-Napoca incearca de mai bine de zece ani sa construiasca un sediu adecvat pentru Filarmonica. Initial a fost vizata cladirea Cazino, din Parcul Central, insa proiectul a fost abandonat din cauza protestelor unor arhitecti si ale unor activisti de mediu.
Pentru locatia actuala a fost organizat un concurs international de solutii, insa planurile au fost realizate cu mari intarzieri
Ligia Subtirica, vicepresedinte al Comisiei Zonale a Monumentelor si membru al echipei care a avizat proiectele, asigura ca pe locul vechiului Centru Militar va fi amenajata una dintre cele mai agreabile zone ale municipiului:

Constructia hotelului sau a cladirii de birouri este prima etapa a proiectului Centrului Cultural Transilvania.
Initial, reprezentantii primariei doreau ca societatea care amenajeaza cladirea sa construiasca si parkingul subteran, aflat sub sediul filarmonicii. Pana la urma atat parkingul cat si filarmonica vor fi amenajate de primarie, iar firma care va detine cladirea de la strada va trebui, in schimb, sa plateasca o redeventa mai mare.
Viceprimarul Dan Tarcea promite ca in aceasta primavara vor fi lansate si primele licitatii pentru cladirea Filarmonicii.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un IT-ist a investit 5.000 de euro în albine. Acum, produce 5 tone de miere pe an

Articolul următor

O antreprenoare de 25 de ani din Bistrița a investit într-o grădiniță altfel: Academia Ștrumfilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share