Antreprenori Bistrița-Năsăud Ultimele stiri

O antreprenoare de 25 de ani din Bistrița a investit într-o grădiniță altfel: Academia Ștrumfilor

A terminat Dreptul, însă ideea de a profesa științele juridice nu a încântat-o atât de tare precum varianta unei afaceri proprii, într-un domeniu pe care l-a îndrăgit mereu: educația copiilor. După doi ani de gânduri, de cercetare a pieței, de avize și acreditări, a apărut, în 2018, grădinița privatăAcademia Ștrumfilor”, scrie bistritabusiness.ro.

 

Roxana Tămaș (25 ani) și-a dorit din start o altfel de grădiniță în Bistrița. Chiar a visat să aducă aici faimoasa educație de tip Montessori, însă cursurile pentru formarea personalului depășeau cu mult bugetul alocat acestui proiect. A ales să împrumute măcar ideile esențiale din filosofia Montessori, adică educatoarele de la Academia Ștrumfilor sunt mai degrabă niște ghizi care îi îndrumă pe copii, lăsându-le libertatea de a învăța singuri, de a-și alege ceea vor să studieze la un moment dat, fără a primi pedepse sau calificative dacă greșesc, fără diferențieri.

Provenind dintr-o familie de antreprenori, cu afaceri în domeniul transporturilor, Roxana ales să aibă un business propriu, pe care să-l crească și să-l modeleze după propriile idei. În timpul studenției, am lucrat o vreme la firma de transporturi a părinților mei, apoi am cochetat o perioadă cu ideea unui salon de make-up și m-am instruit în acest domeniu. Era limpede că vreau să fiu antreprenor și, într-o zi, când mama – cel mai bun mentor al meu – m-a întrebat ce iubesc cel mai mult, iar răspunsul meu a venit într-o suflare – copiii – a fost evident ceea ce urma să fac: o grădiniță. În același an, 2017, am găsit locația și împreună cu părinții mei am cumpărat-o, iar după un an de amenajări, dotări, avize, autorizații și altele – am pornit la drum, povestește tânăra antreprenoare, potrivit sursei sursei citate.

Probabil că nu există în Bistrița o locație mai frumoasă pentru o grădiniță precum cea a Academiei Ștrumfilor. Situat pe strada Matei Eminescu, elegantul imobil a aparținut unui important om de afaceri al urbei, mutat între timp la Cluj. Construit ca locuință personală, imobilul a fost ușor de modificat pentru a deveni grădiniță, datorită dimensiunii generoase și compartimentării sale inițiale. Curtea înconjurătoare, care este o frumusețe, devine, vara, locul unde copilașii își petrec tot timpul. Orice activitate didactică se desfășoară în aer liber.

Pe lângă atuul unui spațiu special, Academia Ștrumfilor mai are câteva argumente în fața altor grădinițe: copiii studiază zilnic limba engleză și artele; programa clasică impusă de Ministerul Educației este respectată, însă aplicată cu idei din filosofia Montessori (“copilul este în centrul sistemului”); bucătăria proprie asigură copiilor 4 mese pe zi, pregătite din produse bio; băile sunt dotate cu obiecte sanitare “în miniatură”, adică pe măsura copiilor; viitorul apropiat va aduce o mini-sală de sport, amenajată la ultimul nivel al imobilului; tariful practicat (1000 lei, fără alte cheltuieli extra) este în linie cu cel al altor grădinițe private din oraș; personalul (2 bone, 2 educatoare, o bucătăreasă și directoarea) este super-calificat și are experiență serioasă în spate.

 

Related posts

Astaldi SPA Italia va încasa 33 mil. lei pentru un lot din Autostrada Transilvania

Stefana Muresan

Cine sunt anonimii care au pus Oradea pe harta proiectelor europene

Stefana Muresan

Holcim România și Junior Achievement au lansat proiectul pilot ABCdar Verde

Traian Dan

AgroTransilvania Cluster, în negoieri cu companii coreene

Stefana Muresan

Soluțiile propuse de CJ Sibiu pentru gestionarea deșeurilor în județ. Cum vor autoritățile să construiască o stație de tratare mecano-biologică

Papuc Irina

Veniturile Medicover și Synevo din România au crescut cu 19,1% în primul trimestru

Stefana Muresan

Transgaz vrea să cumpere Vestmoldtransgaz din Republica Moldova

Stefana Muresan

Lucrări de 36 mil. lei pentru execuția parcării subterane din centrul Oradiei, scoase la licitație

Stefana Muresan

Apele Române scot la licitație suprafețe pe lacul Colibița destinate construcțiilor plutitoare de agrement

Stefana Muresan

Premii totale de 150.000 de euro de la Comisia Europeană pentru inovare socială

Ligia Voro

Stațiile de transformare de 110kV care deservesc CHE Voila și CHE Viștea, modernizate

Ligia Voro

Banca Mondială, interesată de planurile de modernizare a rețelei de termoficare din Oradea

Stefana Muresan

Grupul Nutrientul din Bihor investeşte 10 mil. euro în noi ferme

Stefana Muresan

Emag va face livrări cu dube electrice în Ardeal

Nora Dumitrescu

UBB va cumpăra 150 computere ca ajutor social pentru studenți

Nora Dumitrescu

Romsilva – certificare după un audit marca Marea Britanie

Stefana Muresan

Președintele ANAT: Încasările din turism au urcat cu circa 20%

Stefana Muresan

Speakerii L.I.F.T. 2019: Cristian China-Birta, CEO Kooperativa 2.0

Ligia Voro

Se pregăteşte un nou mini-mall în Timişoara

Robert Bloancă

Orange România, creștere cu 2,4% a cifrei de afaceri în T4 față de 2018

Ligia Voro

The 2018 Monaco Yacht Summit: Introducing new clientele to the superyacht world

redactia

Zboruri spre Atena de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, operate de cea mai mare companie aeriană din Grecia

Stefana Muresan

Cinci județe din Ardeal în top 10 al sosirilor și înnoptărilor turistice în România

Traian Dan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA achiziționează Centrele de Radioimagistică dr. Bîrsăşteanu și Telescan din Timiș

redactia

Leave a Comment