Infrastructura Satu-Mare Ultimele stiri

Guvernul alocă 13 milioane de euro pentru centura municipiului Satu Mare

Guvernul României a alocat pentru centura municipiului Satu Mare o sumă de circa 13 milioane de euro. Banii sunt dați prin Ministerul Transporturilor, al cărui buget a crescut, anul acesta, cu circa 55%, la 11,6 miliarde de lei.

 

Ministerul va aloca 62,7 milioane de lei pentru Varianta de Ocolire Timisoara, din Fondul de Coeziune, 60 de milioane de lei pentru Varianta de ocolire Satu Mare, 20 de milioane de lei pentru Varianta de ocolire Alesd, 40 de milioane de lei pentru Varianta de ocolire Beius Stei, 20 de milioane de lei pentru Varianta de ocolire Barlad si 15,7 milioane de lei pentru Autostrada Transilvania, sector Gilau – Bors, sectiunea 3A, din FEDR.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 19 km. De asemenea, vor mai fi cosntruite două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje.

Traseul centurii municipiului Satu Mare începe din DN 19A și are o direcție S-N de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19. Această intersecţie va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersecţii la nivel. Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.

 

Sursa foto: Asociatia pro Infrastructura

Related posts

ASA CONS din Tur­da, afaceri în creștere cu 10%

Stefana Muresan

La Lorraine Romania și-a mărit echipa, la Câmpia Turzii, cu 50 de vietnamezi

Stefana Muresan

BEI, împrumut de 450 mil. euro pentru Programul de Dezvoltare Rurală

redactia

Leave a Comment