Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arad: Podgoria Miniş-Măderat, promovată turistic printr-un program dedicat sărbătorilor pascale

Autorităţile judeţene din Arad vor pune în valoare, printr-un program turistic dedicat sărbătorilor pascale, Podgoria Miniş-Măderat, fiind invitate să adere la proiect zeci de pensiuni şi hoteluri, ale căror oferte speciale vor fi promovate gratuit.

Proiectul va fi derulat de Consiliul Judeţean (CJ) în parteneriat cu Primăria Arad şi vizează atragerea turiştilor în judeţ în perioada sărbătorilor pascale.

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat, marţi, că programul ‘Sărbătorile Pascale în judeţul Arad’ îşi propune să pună în valoare specificul Podgoriei Miniş-Măderat.

Aproximativ 20 de pensiuni au confirmat deja că vor adera la program şi vor elabora oferte pentru sărbătorile pascale, acestea urmând sa fie promovate gratuit prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică.

“Tradiţiile pascale se păstrează în comunităţile arădene, nu numai în biserică, ci şi în familie. Pe alocuri, ele sunt mai spectaculoase decât în alte zone ale ţării. Mă refer şi la slujbele religioase de la cea mai veche mănăstire ortodoxă din România, Hodoş-Bodrog, de la Basilica Papală Minor Maria-Radna, de la Mănăstirea Ortodoxă Sârbă de la Bezdin, de la mănăstirea de măicuţe din Gai, de la schitul Moneasa şi pitoreasca mănăstire de la Feredeu. Dar, în acelaşi timp, sărbătorile pascale din judeţ înseamnă şi un specific cultural şi gastronomic care îmbină tradiţiile şi caracteristicile bucătăriilor tradiţionale română, maghiară, sârbă, bulgară, slovacă sau germană. Acestea sunt câteva elemente care conturează unicitatea sărbătorilor pascale în judeţul Arad”, a declarat Iustin Cionca.

La rândul său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, spune că oferta din judeţ va fi completată de o serie de evenimente culturale ce vor fi organizate în municipiu, unde turiştii vor beneficia şi de un circuit gratuit ce va cuprinde partea istorică a oraşului şi clădiri emblematice.

“Vom participa cu o ofertă bogată de activităţi organizate de Primăria Arad, prin Centrul Municipal Cultural, dar şi cu potenţialul instituţiilor noastre de cultură, al agenţilor economici din domeniul hotelier şi al restaurantelor. Ne-am dori ca aceşti agenţi economici să elaboreze produse locale, după reţete arădene, cu denumiri specific arădene, pentru că Aradul, dincolo de celelalte calităţi, este o regiune gastronomică atractivă”, a declarat Gheorghe Falcă.

Administraţia judeţeană şi cea municipală vor continua discuţiile cu proprietarii de pensiuni, hoteluri, restaurante şi cafenele pentru a convinge cât mai multe dintre acestea să adere la program cu oferte turistice speciale în perioada sărbătorilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oana Taban, Dent Estet: Urmarim oportunitatile de extindere in afara tarii

Articolul următor

Guvernul alocă 13 milioane de euro pentru centura municipiului Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share