Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorul de lactate Agroserv Măriuţa din Ialomița intră pe piața Clujului cu bani de la BT

Fabrica de lactate din Drăgoești a împrumutat 2,8 milioane de euro de la Banca Transilvania (BT) pentru a se moderniza și va intra cu produsele sale pe piața din Cluj-Napoca.

 

Agroserv Măriuţa este o afacere formată dintr-o fermă şi o fabrică de lactate finalizată anul trecut ce ţinteşte afaceri mai mari cu 20% după cele de 10 milioane euro din 2018, conform ZF.

„Intrăm în reţele româneşti de magazine, acum semnăm ca să intrăm într-o reţea nouă în Cluj-Napoca, vom ajunge la 35 de magazine. În acest an angajăm încă 20-30 de oa­meni în fabrică. Găsim greu per­soa­ne specializate în această industrie. Avem nevoie de brânzari, pasteurizatori, oameni pe controlul calităţii. Găsim în aproape şase luni un brânzar. Salariul pentru un brânzar cu experienţă medie începe de la 3.000 de lei net“, a declarat Adrian Cocan, administratorul fabricii, pentru sursa citată.

În 2017, antreprenorul Nicuşor Şerban a contractat creditul de la BT pentru finalizarea investiţiei în fabrica de procesare. Produsele Lăptăria cu Caimac concurează astfel pe o piaţă a lactatelor de 1 miliard de euro anual, dominată de companii cu acţionariat străin precum Lactalis, Danone sau FrieslandCampina România, ultima având sediul la Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Radu-Ştefan Oprea: Am semnat un acord cu BVB, pentru că vrem să învăţăm antreprenorii că pot să se finanţeze şi pe piaţa secundară

Articolul următor

Profesor de la UBB, pe lista Highly Cited Researchers pentru anul 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share