Antreprenori Ultimele stiri

Radu-Ştefan Oprea: Am semnat un acord cu BVB, pentru că vrem să învăţăm antreprenorii că pot să se finanţeze şi pe piaţa secundară

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) a semnat un acord de parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti prin care antreprenorii vor primi informaţii despre finanţarea pe piaţa secundară a bursei, a declarat, marţi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu-Ştefan Oprea, cu ocazia Galei anuale a Corpului Diplomatic.

“Am semnat un acord cu Bursa de Valori şi vom avea anul acesta un mare accent pus pe educaţie, pentru că vrem să învăţăm mediul de afaceri, IMM-urile, antreprenorii, că pot să se finanţeze şi pe piaţa secundară AeRo. Vom avea 8 sesiuni în opt municipii ale ţării, încercând să aducem această informaţie referitoare la finanţare cât mai aproape de antreprenori, pentru că aceasta este constantă, este o nevoie pe care antreprenorii o resimt în mod continuu”, a spus Oprea, citat de Agerpres.

El a precizat că acest program cu BVB va începe din primăvară şi se va extinde pe tot parcursul anului 2019, iar în funcţie de felul în care va reacţiona mediul de afaceri ministerul va veni şi cu alte programe. “Nevoia de educaţie antreprenorială este continuă, vrem să venim mai mult pe partea de mentorat”, a menţionat şeful MMACA.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a menţionat şi celelalte proiecte care vor fi derulate în 2019, printre care programul de microindustrializare, cel care vizează creşterea serviciilor de piaţă sau femeia antreprenor, adăugând că toate aceste proiecte sunt bugetate.

“Vorbim de programul de microindustrializare, de creşterea serviciilor de piaţă, femeia antreprenor, care va avea anul acesta un nou format şi vrem să aducem mult mai multe lucruri în partea de mentorat, în partea de practică pentru femeile antreprenor. Aş vrea sa mai adaug şi partea de sprijinire a comerţului exterior, de sprijinire a exportului, prin programul de târguri şi expoziţii, aceasta fiind pentru toţi cei care doresc să participe sub pavilion naţional, brand de ţară. Acesta este un program ales de către partenerii noştri, Consiliul de Export, care reuneşte toate asociaţiile patronale sectoriale reprezentative din ţară. Ei spun unde trebuie să fie prezenţi antreprenorii români pentru a putea exporta cât mai mult, iar noi, Ministerul pentru Mediul de Afaceri sprijinim prin tot ceea ce înseamnă achiziţie publică şi finanţare aceste târguri şi expoziţii”, a explicat Oprea.

În ceea ce priveşte programul de internaţionalizare, ministrul a subliniat că acesta se adresează companiilor care doresc să participe în nume propriu la târguri şi expoziţii. “Noi îi sprijinim printr-o sumă forfetară de 85.000 de lei pentru participare la târguri şi expoziţii şi 10.000 de lei pentru participare în misiuni economice. Totul se desfăşoară extrem de simplu, este foarte transparent şi foarte uşor de decontat. Totul este online, interacţiunea între antreprenori şi cei care sunt astăzi angajaţii MMACA, fie la sediul central, fie în agenţiile regionale, este doar prin intermediul calculatorului. Dacă tot vorbim de nevoia digitizare a acestor servicii pe care noi trebuie să le oferim mediului de afaceri, acest minister trebuie să fie unul dintre motoare şi unul dintre exemple”, a adăugat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu-Ştefan Oprea.

Related posts

Hervis își redeschide șase magazine din Ardeal. Altele rămân închise

Nora Dumitrescu

România, destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an

Stefana Muresan

Palatul Noblesse – Lifestyle Palace deschide sezonul dăruirii alături de Fundația pentru copii “Șansă la Viitor”

Ionut Oprea

10 oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești

Ligia Voro

Blocurile Zalăului vor fi modernizate pe fonduri UE

Nora Dumitrescu

Creații pentru Max Mara și Maison Margiela, confecționate chiar în județul Mureș. Cristina Hâncu, Târnava Sighișoara: „Să fii în România și să fii în industria textilă e foarte greu”

Transilvania Business

Primăria Alba Iulia investește peste 1,4 milioane de euro în iluminarea Cetății Alba Carolina

redactia

Pegas inaugurează prima franciză, în Brașov. De Black Friday, reduceri de până la 80%

redactia

Maramureșul se implică în două proiecte turistice

Nora Dumitrescu

Romgaz ar putea investi într-o centrală în cogenerare, la Oradea

Stefana Muresan

AAGES Târgu Mureș, profit semestrial aproape dublu

Stefana Muresan

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, își face public salariul

Ligia Voro

Reușita și angajamentul membrilor CCIFER, în centrul celei de-a 12-a ediții a Galei CCIFER

redactia

White Star Real Estate  a preluat Liberty Technology Park de la Fribourg Development

Ligia Voro

Brutăria Bunexim din Oradea a exportat în anul 2019 57% din producţie

Traian Dan

Alba: Afacerea în agricultură care aduce profit de 8.000 de euro la hectar

redactia

Bolojan anunță reluarea licitațiilor pentru tronsoanele Autostrăzii Transivania

Traian Dan

Premieră în România: Regiunile de Dezvoltare din Transilvania susțin proiecte comune

Stefana Muresan

Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei. Explorează, apoi alege unul din posturile disponibile la Star Transmission și Star Assembly!

Stefana Muresan

Bittnet Group a atras peste 9 milioane de lei de la 51 de investitori pe Bursa de Valori București

Ion Surdu

Apel către bănci, din Maramureș: faceți culoare separate la ghișee!

Nora Dumitrescu

Aeroporturile regionale, blocate în proiect

Nora Dumitrescu

Anuarul de real estate al României, la Expo Real Munich 2017

Nicolae Pop

Vox Technology Park, certificare finala, BREEAM – Excellent

redactia

Leave a Comment