Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Scintigrafie de ultimă generație, decontată prin CASMB, la Centrul Oncologic Sanador

Sanador oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de investigații de scintigrafie decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CSAMB) la Centru Oncologic, cel mai mare centru privat din România specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului.

În cadrul Departamentului de Medicină Nucleară al Centrului Oncologic Sanador se pot efectua următoarele tipuri de scintigrafii decontate prin CASMB: scintigrafie osoasă localizată / completă, scintigrafie tiroidiană, scintigrafie paratiroidiană și scintigrafie renală, potrivit DC Medical.

Diagnostic sigur

Scintigrafia reprezintă un examen non-invaziv de medicină nucleară, cu ajutorul căruia se pot diagnostica și evalua, încă din primele stadii, afecțiuni grave, precum cele din sfera oncologică, endocrinologică, neurologică, dar nu numai. Investigația permite obținerea unui diagnostic de precizie, informațiile fiind mult mai complexe, morfologice și de metabolism, uneori nedetectabile la alte examene imagistice.

„În cadrul Sanador, pacienții pot beneficia de examinări scintigrafice de înaltă calitate, efectuate de o echipă medicală cu experiență, cu ajutorul tehnologiei SPECT/ CT, ce are la bază utilizarea unui echipament de ultimă generație – aparatul Siemens Symbia Intevo Bold. Acesta reprezintă o platformă ultra-performantă, care asigură acuratețea investigației cu o doză minimă de iradiere. Investigațiile de medicină nucleară au un rol indispensabil în obținerea unui diagnostic sigur, stabilirea planului optim de tratament pentru pacient, precum și în monitorizarea leziunilor și evaluarea răspunsului la tratament, în cazul pacienților oncologici”, a declarat, potrivit sursei citate, dr. Ruxandra Vlădescu, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, Medicină Nucleară, Șef Departament Medicină Nucleară, Centrul Oncologic Sanador.

Procedura este una non-invazivă și nedureroasă. Pacientului i se administrează intravenos o substanță radioactivă numită „trasor”, care se distribuie la nivelul organului ce urmează a fi examinat. Ulterior, corpul pacientului este scanat cu ajutorul echipamentului SPECT-CT (single photon emission tomography), care detectează radiațiile, obținându-se imagini funcționale și morfologice ale organelor/țesuturilor explorate. Doza de radioactivitate administrată pacientului este controlată, minimă și calculată în baza datelor personale ale acestuia, asigurându-se astfel o calitate deosebită a investigației, cu afectarea minimă a stării de sănătate a pacientului.

Departamentului de Medicină Nucleară al Centrului Oncologic Sanador funcționează după recomandările și ghidul procedurilor Societății Europene de Medicină Nucleară.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Familia Filip, acționară la Electroplast, deschide un centru comercial într-o zonă aglomerată a Bistriței

Articolul următor

Judetul Cluj, promovat in Republica Moldova

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share