Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zeci de medici au venit la Bistrița să profeseze la Spitalul Județan de Urgență datorită condițiilor de aici

Investițiile făcute în infrastructura și logistica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au atras și personal medical din afara județului, majoritatea venind din centre universitare precum Cluj-Napoca sau Târgu Mureș, scrie Știri de Bistrița.

 

Astfel, numai în anul 2018 au fost angajați 29 de medici, personal medical care încă nu a acoperit totalul necesar în toate secțiile. De la începutul „noii ere” a SJU Bistrița, perioadă ce corespunde cu manageriatul preluat de economistrul Gabriel Lazany, s-au angajat aproape 50 de medici din totalul de 163 de medici. Pentru perioada anului 2018 s-au înregistrat 12 pensionări, dar odată cu ridicarea vârstei de pensionare pentru medici, de la 65 la 67 de ani (la cerere), numărul de pensionări este preconizat ca fiind unul mai redus în viitorul apropiat, notează publicația citată.

Necesarul de personal medical este încă în atenția manageriatului SJU deoarce mai există și alte investiții majore pe rol, cum ar fi mărirea și modernizarea Unității de Primire a Urgențelor, secție unde mai este nevoie de medici, dar și pentru alte specializări cum ar fi radiologie-imagistică, un domeniu în care se dorește a se implementa o linie de gardă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect european de 11 mil. lei pentru reabilitarea străzilor din Băile Tuşnad, Harghita

Articolul următor

Patrimoniul cultural evreiesc din Timişoara, promovat internaţional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share