Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va avea un parc ştiinţific şi tehnologic de 7 mil. euro

Consiliul Judeţean Bihor în partenerit cu Universitatea Oradea au în plan construirea unui parc ştiinţific şi tehnologic pe un teren de peste 7.600 mp amplasat în spatele Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din Oradea, investiţia fiind estimată la 7 mil. euro. Din valoarea totală a proiectului, contribuţia CJ Bihor va fi de 50%, restul banilor provenind din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

’’Un proiect strategic, să îi spunem pentru judeţul Bihor şi pentru municipiul Oradea pentru că se crează oportunitatea ca cei mai buni absolvenţi, tineri creativi din municipiul nostru şi judeţul Bihor să îşi găsească un loc de muncă pe măsura capabilităţilor lor şi a capacităţii lor intelectuale. Va fi locul în care se va face creaţie, se va face cercetare, proiectare, prototipuri şi care, desigur, au scop final să ajute firmele din judeţul Bihor prin noutăţile pe care ei le vor crea’’, a declarat Ioan Mang, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, citat de Ziarul Financiar.

Parteneri pentru realizarea acestui proiect sunt U.A.T. Judeţul Bihor – Consiliul Judeţean Bihor, care va asigura infrastructura, Universitatea Oradea, responsabilă de prestarea serviciilor de transfer tehnologic în infrastructura nou creată, Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A., cea care a depus nota conceptuală şi Societatea Parc Ştiinţific şi Tehnologic Bihor S.R.L., care se va ocupa de administrare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Solina Romania anunţă primele măsuri pentru reluarea business-ului de la Alba Iulia

Articolul următor

Conducerea Termocentralei Mintia studiază posibilitatea importului de cărbune din Indonezia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share