Alba Auto Industrie Investitii Slider Ultimele stiri

VIDEO: Daimler a inaugurat producția cutiilor de viteze automate cu opt trepte cu dublu ambreiaj în România

La Sebeș, în două noi hale de producție ale Star Assembly, subsidiară a Daimler, a început producția cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT, singura fabrică din concern de unde vor fi livrate aceste transmisii. Compania a organizat în 7 februarie și un eveniment oficial de lansare.

Noua cutie de viteză a fost lansată în cadrul unui eveniment onorat, printre alții de Frank Deiss, director producție Powertrain Mercedes-Benz Cars, și de Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Lansarea oficială a noii transmisii a avut loc într-una dintre cele două noi hale pe care Star Assembly le-a construit, cu o suprafață de aproximativ 54.000 de metri pătrați.

“Astăzi este o zi frumoasă pentru Star Assembly și Daimler, astăzi este o zi frumoasă pentru județul Alba și România. Suntem aici să celebrăm o altă bornă în istoria Star Assembly, rețeaua globală de producție powertrain în România, lansarea cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT. Suntem prima și singura locație din rețeaua de producție powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru această responsabilitate, ne-am pregătit intens și am făcut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai înaltă calitate. Angajamentul și investițiile grupului Daimler în ceea ce privește dezvoltarea locațiilor din România, de la Sebeș și Cugir, reprezintă o puternică declarație de încredere în echipa noastră extrem de bine pregătită și devotată, precum și o recunoaștere a muncii remarcabile”, a anunțat Klaus Eichhorn, noul director general al Star Assembly & Star Transmission, locat din septembrie anul trecut în România după ce timp de mai mulți ani a ocupat funcția de director Managementul Calității SUV în unitatea de producție Mercedes Benz Tuscaloosa din Statele Unite ale Americii.

“Faptul că un german vorbește în engleză la un eveniment în România dovedește ceea ce spun de mulți ani că toți vorbim aceeași limbă, limba producției powertrain. Rețeaua noastră de producție powertrain trece peste granițe, peste limbi și trebuie să fim mândri de acest lucru. Am fost aici acum trei ani la lansarea producției cutiilor de viteză 9G-Tronic, iar totul arăta cu totul altfel, pot să spun. Este impresionant câte s-au întâmplat de atunci.

Extinderea producției de cutii de viteze la Sebeș subliniază importanța, flexibilitatea și performanța ridicată a centrelor de producție din România în cadrul rețelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeș joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generație către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil și eficient”, a adăugat Frank Deiss, directorul de producție Powertrain Mercedes-Benz Cars.

Transmisiile automate care echipează automobilele Mercedes-Benz sunt produse în cadrul rețelei de producție Powertrain, la sediul central din Untertürkheim, în Germania și la fabrica Star Assembly din Sebeș, România.

 

Investiție salutată de oficiali români

Ramona Ioana Bruynseels, consilier de stat pentru mediul de afaceri al prim-ministrului Viorica Dăncilă, a menționat că Guvernul României încurajează parteneriatele între investitori străini și români, colaborarea industrială și politica de offset și că este un partener de dialog pentru mediul de afaceri.

“Faptul că în România continuă să fie inaugurate noi investiții și faptul că aceste investiții devin din ce în ce mai sofisticate, ele promovând, iată, tehnologia și producția, ne întăresc convingerea că economia României este în continuare atractivă și, categoric, dinamică”, a subliniat consilierul de stat.

Noua investiție, descrisă ca o poveste de succes, reprezintă și un semnal pozitiv pentru alți investitori internaționali, în opinia ministrului pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea.

“În ianuarie, s-au împlinit 133 de ani de când Karl Benz a depus actele pentru a obține patentul pentru primul vehicul motorizat, adică actul de naștere a automobilului. De atunci, povestea excelenței în tehnologie continuă cu aceeași intensitate. Felicit compania Daimler pentru decizia de a alege în continuare România în vederea dezvoltării de noi linii de producție. Este un parteneriat win-win, iar viitorul ne va confirma acest lucru. Doresc să felicit echipa Star Assembly pentru efortul și dedicarea depuse de Domniile Voastre pentru ca acest nou proiect să fie o reușită, așa cum sunt și celelalte de până acum. Avem nevoie de asemenea povești de succes, o companie de calibrul Daimler, unul dintre liderii mondiali în domeniul auto și cel de-al doilea mare contributor la bugetul de stat, a decis implementarea unei noi investiții de 250 de milioane de euro, care vor genera un impact social semnificativ, peste 500 de locuri de muncă suplimentare în această minunată comunitate locală. Acesta este un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri internațional, o dovadă că în România se pot implementa și dezvolta proiecte viabile, că suntem un partener credibil pentru dezvoltarea unor afaceri de succes. Profit de această ocazie pentru a exprima, din nou, sprijinul deplin al Guvernului față de toate proiectele de investiție demarate în România”, a fost mesajul acestuia.

Din partea autorităților locale, pe scenă a urcat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean (CJ) Alba, recunoscător pentru aportul companiilor din concernul Daimler la dezvoltarea comunității din regiunea Transilvania de Sud.

“Este extraordinar să fii în centrul atenției unui concern ca Daimler și vreau să vă asigur pe toți că locuitorii județului Alba, oameni din administrație, reprezentanții instituțiilor statului din județul Alba au mare încredere în multinaționale și în investitorii români, în egală măsură. Deci nu temem de prezența dvs. aici, în Transilvania de Sud”, a punctat președintele CJ.

Gheorghe Nistor, șeful producției cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT, Radu Ion, secretar de stat în Ministerul Economiei, Frank Deiss, Radu Ștefan Oprea, Ramona Ioana Bruynseels, Klaus Eichhorn, Ion Dumitrel și Dănuț-Emil, prefectul județului Alba, au fost invitați apoi pe scenă de Cabral, prezentatorul evenimentului, pentru momentul mult așteptat: lansarea oficială a noii cutii de viteze. Aceasta a apărut dintr-un nor de fum, odată ce numărătoarea inversă rostită de cei opt s-a încheiat. Pe cutia inaugurală și-au lăsat semnătura, de altfel, oaspeții și gazdele care au urcat pe scenă.

După ceremonia de lansare, participanții au fost invitați la un tur al noilor hale de producție, li s-a explicat procesul de producție și noutățile care au fost integrate în acesta și au putut admira liniile de producție în mare parte automatizate.

 

Mai multe viteze, cuplu mai mare

 

Noua transmisie automată cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost prezentată pentru prima dată în conexiune cu motoarele diesel care echipează noul model al clasei B, care este livrat clienților începând cu februarie 2019. Și alte modele din noua familie de autoturisme compacte vor fi echipate cu 8G-DCT. Cutia de viteze a fost creată pentru un cuplu de până la 520 Nm. În comparație cu transmisia 7G-DCT, greutatea cutiei scade cu circa 3,6 kilograme. Rapoartele de transmisie sunt mai scăzute datorită treptei de viteză suplimentare, care crește ușurința în schimbarea vitezelor și oferind astfel posibilitatea de a folosi motorul în cei mai buni parametri de funcționare posibili. În același timp, treapta a opta are un raport de transmisie mai mare și, la viteze constante pe șosea, de exemplu, rotațiile pe minut scad, crescând eficiența și atenuând zgomotul.

De la lansarea pe piață în 2005 și până în prezent, Mercedes-Benz a produs peste 1,5 milioane de vehicule din clasa B. În 1997, clasa A a inițiat segmentul actual de automobile compacte Mercedes-Benz; de atunci, mai mult de șase milioane de mașini compacte au fost livrate clienților din întreaga lume. În 2018, peste 609.000 de clienți din toată lumea și-au primit noile modele din clasele A sau B, CLA, CLA Shooting Brake sau GLA.

Astfel, rezultă că unul din patru vehicule vândute de Mercedes-Benz în 2018 a fost o mașină compactă. Cele mai mari două piețe pentru modelele compacte vândute anul trecut au fost China și Germania.

 

de Ligia VORO 

Articol publicat în ediția print 84 a revistei Transilvania Business, martie 2019

Related posts

Bistrițenii de la Transilvania Broker, profit net mai mare cu 16,24% în 2018

Stefana Muresan

TAROM va opera curse din Oradea către Milano şi Barcelona

redactia

Creșteri de peste 15% la vânzarea de ceasuri. Care sunt argumentele retailerului Watchshop.ro

Papuc Irina

Preocupări pentru adaptarea ofertei educaționale la Facultatea de Economie și Drept a UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

S-au semnat primele trei contracte privind realizarea drumului expres Craiova – Piteşti, peste 1,8 miliarde de lei pentru 57 km

redactia

Biofarm a realizat un profit cu până la 15% mai mare în primul trimestru

Ion Surdu

CJ Sibiu a finalizat un proiect european de 73,8 mil. lei pentru închiderea depozitelor necon­forme de deşeuri din judeţ

redactia

Teraplast a preluat integral compania Politub

Stefana Muresan

UBB devine parte a consorțiului universitar european condus de Universitatea din Lille – Franța

Stefana Muresan

Doing Business 2020: România coboară pe locul 55

Papuc Irina

AGROLAND, retailer agricol românesc investește în resurse umane de top specializate

Ligia Voro

Studiul “Fii flexibil la birou!” sau altfel “Este lucrul doar de acasă cu adevărat o soluție?”

redactia

Județul Sibiu își prezintă atuurile turistice în Israel

redactia

Bucureşti Mall-Vitan, campanie aniversară de 20 de ani, premiul cel mare – o Tesla Model 3

Ligia Voro

Ambasadorul Chinei a adunat 100 de oameni din afaceri din Maramureș

Nora Dumitrescu

Somfy, 50 de ani pe plan internațional, estimează afaceri în creștere cu 20% în România

Ligia Voro

ADR Nord-Vest: Fonduri de peste 26 milioane euro pentru Satu Mare. Printre obiective – construirea unui pasaj suprateran

Stefana Muresan

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

Profitul producătorului de elicoptere IAR Brașov a crescut cu 50% în primele 3 luni ale anului

Ion Surdu

FOTO Cum arată șantierul unde se construiește terminalul viitorului Aeroport din Brașov

Ion Surdu

Timișoara: Contractul de salubrizare stradală, de peste 18 milioane de euro, câștigat de Brantner Servicii Ecologice

redactia

Curse charter de la Oradea spre Grecia, Tunisia, Turcia şi Egipt

Traian Dan

Radu Coșarcă, noul președinte al CA al Cupru Min Abrud

Stefana Muresan

Romgaz a afişat un profit net în creştere cu 82,4% în 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment