Antreprenori IT&C Ultimele stiri

CyberAmz, aplicația care dă “boost” vânzărilor de pe Amazon sau eMAG

 CyberAmz – platforma de IA dedicată companiilor care vând produse fizice pe marketplace-urile Amazon sau Emag – se îndreaptă către automatizarea companiilor de e-commerce, prin „workers digitali”. Astfel, vânzatorii pot să-și urmăreasca poziția produselor pentru cuvintele pe care le cauta clienții, atunci când doresc să cumpere un produs.          

Industria e-commerce crește exponențial la nivel mondial, iar România – prin miile de specialiști în IT care lucrează la foc continuu pentru dezvoltarea acestui sector de activitate – se află cu un pas înaintea multor țări europene.

            La nivel mondial, vânzările în mediul online erau cotate, în anul 2014, la 1,3 trilioane de dolari, iar experții de la The Enterprise Guide to Global Ecommerce anticipează că piața va creste cu 246,15% până în anul 2021, adică la 4,5 trilioane de dolari.

            O echipă de IT-iști români – Dragoș Ekart (absolvent al Facultății de Informatică – Universitatea București) și Mihaela Didu (absolventă a ASE – specializarea Cibernetică)  – au dezvoltat o aplicație dedicată companiilor românești sau străine care vând produse pe marketplace-uri, precum Amazon și eMag. Datorită acestei inovații IT, vânzătorii pot să-și urmărească poziția produselor după cuvintele-cheie pe care le caută clienții lor, astfel încât să-și poată optimiza mai bine relații cu aceștia și să fie la curent cu tendințele de consum.

“CyberAmz se îndreaptă către automatizarea activităților din ecommerce, fiind o platforma care va prelua controlul stocului și al vânzări prin „workeri digitali”. Mai concret, aplicația noastră va comandă singur un nou stoc. Astfel, acțiunile mâncătoare de timp, cum ar fi schimbarea prețului, comunicarea între client și vânzător și analiza produselor vor fi preluate în întregime de platformă. La un an de la lansarea aplicației, avem până în prezent peste 400 de clienți care folosesc aplicația, iar de curând putem considera că am ieșit din stadiul de MVP și este disponibil la nivel internațional, nu doar la nivel național”, declară Ekart Dragoș, unul dintre co-fondatorii CyberAmz.

Aplicația CyberAmz poate fi accesată pe www.cyberamz.com/emag.

 

Proiecte IT începute în facultate și continuate pe piețele internaționale

Cei doi IT-iști din București au început să lucreze împreună încă din anii studenției la proiecte, inițial mici (servicii web), dar care ulterior au fost din ce în ce mai importante, reușind colaborări importante cu alte companii mai mari din Franța și Anglia.

“Primele mele proiecte IT au fost începute încă din liceu, iar imediat după Olimpiada Națională de Matematică am avut primul meu client, din Anglia. În liceu am întâlnit-o pe Mihaela, iar de atunci am început să lucrăm la proiecte din ce în ce mai mari și mai utile pentru clienții noștri. La ora actuală, CyberAmz este cel mai important proiect al nostru. Ecommerce-ul evoluează în fiecare zi și cea mai mare provocare este sa reușești să te adaptezi la viteza schimbărilor făcute de markeplace. Amazon schimbă regulile foarte des pentru companiile care vând, aduce noi funcționalități și îmbunătățește algoritmii de căutare. În România, situația e diferită, piața fiind totuși la inceput în comparație cu cea de e-commerce din Statele Unite, și reprezintă o oportunitate dacă lansezi un produs într-o nișă bună. După experiența primului an în care am lansat aplicația pe o piață internațională și ne-am axat pe o singură nișă, putem spune că a fost cea mai bună decizie facută, deoarece am avut clienți importanți încă de la început.

Provocarea noastră este să dezvoltăm aplicația pentru mai multe markeplace-uri într-un timp rapid, iar de curând am sincronizat aplicația noastră cu eMag, astfel încât să ajutăm și e-commerce-ul din România să se dezvolte”, declară Dragoș Ekart.

Related posts

GAL Timişul de Centru a deschis un magazin virtual pentru producătorii de alimente

Robert Bloancă

Viața merge înainte! ,,O pădure cât o țară” – Oradea plantează pe timp de pandemie

Traian Dan

Made in Romania: Patru companii din Transilvania premiate de BVB

Ligia Voro

Cluj-Napoca: Andreea Esca va transforma o clădire istorică într-un hotel de patru stele, împreună cu un om de afaceri local

Stefana Muresan

Noi soluţii Smart City la Alba Iulia: Senzori ultrasonici de parcare şi de alertă, pe stâlpi de iluminat

Stefana Muresan

Centrul medical Sanovil din Bistriţa, afaceri de peste 6 mil. euro în 2018

redactia

Colaborare între sediile Continental din România în lupta cu pandemia și pe proiecte de responsabilitate socială

Nicolae Pop

NTT DATA și Microsoft anunță colaborarea strategică pentru a asigura noi soluții digitale

Ligia Voro

Jiboul le dă apartamente medicilor și profesorilor ca să nu emigreze

Nora Dumitrescu

Americanii de la Varroc Lighting Systems, acord cu compania timișoreană Elba

redactia

Platformă de biologie moleculară pentru boli infecțioase în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Patru mari centre universitare din România au încheiat parteneriate cu UNPR

Traian Dan

Depozitul ecologic de deșeuri al Maramureșului, gata până în vară

Nora Dumitrescu

Acoperire 5G în Cluj-Napoca și Mamaia, cu Vodafone

Ligia Voro

Ecosistemul pentru start-up-uri La French Tech România a fost lansat

Ligia Voro

Americanii de la EON Reality și-au deschis centru la Cluj

Nora Dumitrescu

Fabrica Terapia va angaja elevii direct de pe băncile școlii

Nora Dumitrescu

Noul val al producătorilor din Cluj, atras de vânzările pe internet

Nora Dumitrescu

Subcontractorii A3, “salvatorii” tronsonului Iernut – Chețani

Nora Dumitrescu

Studiu Siemens: 532 milioane de euro, valoarea potenţială a beneficiilor generate de tehnologii inteligente în Alba lulia

Stefana Muresan

Începe perioada de subscriere pentru listarea Transilvania Broker de Asigurare

Stefana Muresan

România, a doua cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III

redactia

Cartierele Zalăului vor fi regenerate cu 30 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

GPeC: Românii au cumpărat online de peste 1,8 miliarde de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment