Antreprenori Ultimele stiri

Daraban: Peste 15.000 de firme cu capital turcesc și 522 mil euro investiții directe ale Turciei în România, la nivelul lunii decembrie

Vineri, 8 februarie, a fost organizat Forumul de Afaceri România-Turcia la sediul CCIR Business Center. Vorbim despre un eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Consiliul de Relații Economice Externe al Turciei (DEIK) și Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

Evenimentul a avut loc în marja vizitei oficiale la București a E.S. doamna Ruhsar Pekcan, ministrul comerțului din Turcia, însoțită de o delegație de oameni de afaceri.

În cadrul evenimentului, s-a discutat despre potențialul de dezvoltare a relațiilor economice bilaterale. Acest lucru este posibil prin susținere la nivelul Guvernului, dar și prin implicarea CCIR în crearea de parteneriate stabile între firmele românești și turcești. Vorbim despre o țară care este primul partener comercial al României din afara granițelor UE. 

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a spus că există o bună relație de colaboare cu Turcia care se extinde și la nivel de Camere de Comerț.

”În colaborare cu Consiliul de Relații Economice Externe al Turciei (DEIK) și Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), în permanență dezvoltăm proiecte menite să vină în sprijinul oamenilor de afaceri din cele două țări. Vizita Președintelui Recep Tayyip Erdoğan a fost un real succes, oferind un impuls major atât schimburilor bilaterale, cât și investițiilor fiind totodată, un imbold pentru oamenii de afaceri turci. Există o dinamică ascendentă a numărului de companii cu capital turcesc în România. La nivelul lunii decembrie 2018 am ajuns la cifra de 15.433 de firme cu capital turcesc în România și 522 mil euro investiții directe ale Turciei în țara noastră. Nu în ultimul rând aș vrea să amintesc valoarea schimburilor comerciale care se ridică la 5,3 miliarde de euro. Obiectivul, pe care ni l-am propus încă de la vizita Președintelui Recep Tayyip Erdoğan din 2015, este acela de a aduce nivelul schimburilor comerciale bilaterale la pragul de 10 miliarde de euro. Lucrăm să atingem acest obiectiv care nu este deloc nerealizabil”, a spus Mihai Daraban.

Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România, Radu Oprea a spus că între România și Turcia se poatre vorbi despre un parteneriat solid și complementar, care se bazează, în principal, pe relațiile interumane, al căror simbol absolut este modelul de conviețuire interetnică din Dobrogea.

Ruhsar Pekcan, Ministrul Comerțului din Turcia, a declarat că relațiile politice, economice și comerciale dintre România și Turcia au fost influențate în mod pozitiv de felul în care oamenii de faceri își desfășoară activitatea.

Vicepreședintele Consiliul de Relații Economice Externe al Turciei (DEIK), Mithat Yenigün, a subliniat evoluția relațiilor de colaborare dintre cele două state în ultimii 30. Acesta a plasat România pe o poziție extrem de importantă în ierarhia partenerilor economici ai Turciei.

De asemenea, a avut loc ceremonia de semnare a Regulamentul de funcționare a Comisiei mixte de cooperare economică și comercială între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România și Ministerul Comerțului din Turcia.

Totodată, Forumul de afaceri România-Turcia a fost gazda unei sesiuni de prezentări – Oportunități de investiții în România, Experiența co15.433 de firme cu capital turcesc în România și 522 mil euro investiții directe ale Turciei în țara noastrămpaniilor românești în Turcia și Experiența companiilor turcești în România, urmate de întâlniri B2B.

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii decembrie 2018, Turcia se regăsește pe locul 16 în clasamentul top 50 pe țări de rezidență a investitorilor cu participare străină la capitalul social. În prezent, conform datelor oferite de ONRC, pe teritoriul României activează un număr de 15.433 companii cu capital turcesc.

 

 

 

Related posts

Guvernul deschide o nouă nișă pe piața cardurilor: tichetele sociale pe suport electronic

Ion Surdu

Autostrada Pitești – Sibiu va costa 3,34 miliarde de euro, termen de finalizare, 2022

Stefana Muresan

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei 

Ligia Voro

Universitatea de Științe Agricole, primul magazin de cartier la Cluj

Nora Dumitrescu

Muzeul Etnografic din Cluj va deveni multisenzorial cu bani din nordul Europei

Nora Dumitrescu

Lanțul de cafenele Meron, stopat în expansiunea către Viena și Lisabona

Nora Dumitrescu

Via Transilvanica a inaugurat 124 de kilometri în județul Harghita, între Praid și Dârjiu

Ion Surdu

Investiție de 15 milioane de euro în infrastructura verde din Craiova, finanțată de BERD

redactia

Transelectrica, lucrări de construcție a Centrului de Excelență în Energetică 'Stelian Gal', din Sibiu

Stefana Muresan

UMFST din Târgu Mureș – într-o nouă clasificare mondială de prestigiu

Ligia Voro

Aeroportul International Timisoara, inclus in serviciul Google Maps Indoor

Stefana Muresan

Raul Felix Hodoș, președinte SOROCAPP, despre efectul GDPR: “Se schimbă cu totul ideea de marketing în domeniu”

Ligia Voro

Autostrada Lugoj – Deva: şoferii vor economisi 45 de minute după inaugurarea loturilor 3 şi 4

Stefana Muresan

New buildings to transform Bucharest?

Ionut Oprea

Perspective de CEO pentru 2017

Ionut Oprea

Delegația Cluster Mobilier Transilvan, la cele mai mari evenimente din lume dedicate industriei mobilei

redactia

Clădirea Primăriei Oradea va intra în reabilitare și va deveni atracție turistică

Stefana Muresan

Proprietarul unei podgorii de lângă Arad, desemnat enologul anului în Ungaria

redactia

SIF Transilvania a investit în companii cu dividende constante

Nora Dumitrescu

Recrutările de personal din Ardeal se mută în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Adrian Pintea, Director General APIA: Procentul de absorbție din Fondul European de Garantare Agricolă este simțitor mai mare

Stefana Muresan

P3 începe construcția unei clădiri multifuncționale, o premieră

Ligia Voro

Venituri în creștere cu 5% pentru Digi Comunication NV pe trimestrul doi 2020

Traian Dan

Sano Vita va fi preluată de către Roho Healthy Food Investments. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Papuc Irina

Leave a Comment