Brașov Turism Ultimele stiri

Primăria Braşov va susţine şi cel de al cincilea episod al producţiei Wild Carpathia. Documentarele, difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi

Municipiul Braşov va susţine şi cel de al cincilea episod al producţiei Wild Carpathia, realizată de jurnalistul britanic Charlie Ottley, care prezintă România şi care a avut deja audienţă în peste 100 de ţări din lume, informează Primăria Braşov.

Potrivit sursei citate, Charlie Ottley a avut o discuţie la sfârşitul săptămânii trecute cu primarul George Scripcaru, în care a prezentat proiectul celui de-al cincilea episod al seriei, care este centrat pe povestea de iarnă a României, iar Braşovul va ocupa un loc important, atât ca locaţie în sine, cât şi prin Poiana Braşov, cea mai importantă staţiune de schi din România.

Realizatorul a filmat o serie de imagini, printre care bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului, târgul de Crăciun, locuri pitoreşti din oraş, şi va continua cu alte locuri de interes, la propunerea Primăriei. Din film nu vor lipsi localităţi din judeţ, inclusiv din Zona Metropolitană Braşov, a precizat sursa citată.

”Vrem să arătăm România şi Braşovul ca destinaţie turistică de iarnă. Dacă până acum am acoperit primăvara, vara şi toamna, ultimul episod al seriei va fi centrat pe iarnă, a spus Charlie Ottley”, potrivit sursei citate.

Conform acesteia, municipiul Braşov va primi tot materialul filmat în Braşov şi Poiana Braşov, precum şi drepturile de difuzare pentru toate episoadele seriei şi va fi promovat ca şi sponsor.

Edilul Braşovului a afirmat că municipalitatea va participa cu siguranţă la bugetul acestui proiect, aşa cum a făcut-o şi pentru episodul patru, pentru că este un proiect care a adus multă notorietate României şi Braşovului până acum şi a fost vizionat în toată lumea. Realizatorii sunt la jumătatea filmărilor şi au nevoie de finanţare pentru continuarea proiectului, pe care deocamdată îl suportă din banii proprii. Ca şi până acum, mizează pe sponsorizări, însă deocamdată au doar promisiuni de finanţare, la un buget estimat la aproximativ 120.000 de euro, iar participarea financiară a Braşovului ar oferi garanţia continuării proiectului, menţionează documentul citat.

”Am avut o primă discuţie şi, cu siguranţă, vom participa la bugetul acestui proiect, aşa cum am făcut-o şi la Wild Carpathia 4. Este un film care a adus foarte multă notorietate României şi Braşovului până acum şi a fost vizionat în toată lumea. Aşteptăm un demers oficial pentru această finanţare, iar cota noastră de participare va depinde direct de cât va apărea Braşovul în acest film, care va avea 46 de minute”, a explicat George Scripcaru, citat de comunicatul de presă.

Totodată, primarul l-a invitat pe Charile Ottley să prezinte împreună lucrurile frumoase care ar trebui cunoscute despre Braşov şi România la Reuniunea directorilor responsabili pentru tematica biodiversităţii, care va avea loc în luna aprilie, la Braşov, în cadrul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Documentarele lui Charlie Ottley despre pădurile virgine din Carpaţi, dar şi despre oameni, locuri şi obiceiuri au fost difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi. Printre cele mai importante canale de televiziune care au reluat seria se numără Travel Channel şi CNBC, conform sursei menţionate.

 

Sursa foto: youtube.com

Related posts

Grupul german Güntner a inaugurat a doua fabrică la Sibiu – „Megafactory Plant II”: investiție de 30 de milioane de euro

Papuc Irina

Stadionul de 47 de mil. de euro din Craiova, ridicat de clujenii de la ACI și sibienii de la CON-A, inaugurat

Stefana Muresan

Excelenţa, răsplătită la Ziua Naţională a Bălţatei

Ligia Voro

Karpaten Meat pregătește un abator și o fabrică în Sibiu

Stefana Muresan

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: “Sectorul lactatelor, îngenuncheat de Coronavirus! Este datoria noastră, a tuturor, să nu îl lăsam să moară!”

Ligia Voro

Simulare pentru programul Startup Nation

Stefana Muresan

România aşteaptă investiţii străine în valoare de 2,5 mld. euro care vor genera 24.000 de noi locuri de muncă

redactia

O familie din Alba produce brânzeturi de 24 de ani, pe care acum le vinde în Europa

redactia

Producătorii de medicamente: “Nu vă mai faceți stocuri de paracetamol și ibuprofen!”

Nora Dumitrescu

Eurocerad International din Bucureşti, singurul ofertant la licitaţia de completare a proiectului tehnic pentru nouă kilometri din Autostrada Lugoj – Deva

redactia

Prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

Stefana Muresan

Clusterul AgroTransilvania, invitat la Săptămâna Verde a Europei

Nora Dumitrescu

POSITIVE BUSINESS: Un eveniment despre despre responsabilitate, sustenabilitate și implicare

Ion Surdu

Un oraș din Alba vrea să devină eco-eficient: proiect de 16 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului stradal

Papuc Irina

Comisarul european pentru inovare va acorda audiențe la Cluj

Nora Dumitrescu

Top 10 cei mai mari cultivatori de porumb din România

redactia

Ikea, magazine în Timișoara și Brașov, până în 2020

Stefana Muresan

Schemă de ajutor de 4,6 mil. lei destinată crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa

Stefana Muresan

Fundația Noi Orizonturi lansează cursuri online unice în România pentru profesori și elevi

Nicolae Pop

CBRE: Bucureștiul domină piața de spații de birouri din ECE, aflată într-o dezvoltare dinamică

Ligia Voro

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Papuc Irina

Mai multe publicații locale îi cer lui Ludovic Orban declararea presei drept domeniu de interes strategic și câteva măsuri de sprijin

Nicolae Pop

AFA Cluj a premiat 7 personalități clujene excepționale la “Gala Excelenței la Feminin 2018”

Stefana Muresan

Libraria online Libris.ro a crescut cu 40% in primele 6 luni ale anului, pana la 18.3 milioane de lei

Stefana Muresan

Leave a Comment